Kiinnostaako caravan-mekaanikon työ?

Toimitus
14.6.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Caravan mekaanikkokoulutus on alan kattojärjestön Matkailuajoneuvotuojat ry:n (MAT), alan yritysten sekä TTS Työtehoseura ry:n yhteistyössä kehittämä koulutusohjelma. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneille ja pätevöityneille opiskelijoille tarjotaan Caravan-mekaanikon työpaikkaa alan parhaiden merkkien parissa.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa perehdytään laajasti matkailuajoneuvojen moninaiseen tekniikkaan. Keskeisiä sisältöjä ovat:

Koritekniikka (yleinen)

  • Alusta ja jarrurakenteet
  • Sähkö- ja elektroniikka
  • Lämmitys
  • Jääkaapit
  • Lisävarusteet

Työturvallisuus:

  • Kaasu P-lupa
  • Ilmastointi 3 kg lupa
  • Tulityökortti
  • Ensiapu 1
  • SFS6002 Sähkötyöturvallisuus
Koulutuksen toteutus

Koulutus alkaa 9.9.2019 ja päättyy 28.2.2020. Loma-aika 23.12.2019 – 3.1.2020. Koulutuksessa on lähiopiskelua oppilaitoksessa 10 viikkoa ja harjoittelua 15 viikkoa alan liikkeissä parhaimpien merkkien parissa. Alussa lähiopetusta on noin 6 viikkoa, jonka jälkeen lähi- ja harjoittelujaksot vuorottelevat.

Koulutukseen sisältyy myös messuvierailu alan suurimpaan tapahtumaan Caravan -messuille Lahteen syyskuussa, jolloin pääset tutustumaan alaan monipuolisesti.

Yritykset ja harjoittelupaikat

Best Caravan Oy (Hyvinkää, Espoo, Tampere, Turku, Kuopio, Oulu)
Helsinki Caravan Oy (Vantaa)
K & K Kivinen Oy (Tuusula)
Caravankeskus Reatalo (Rovaniemi)
Jyväs-Caravan (Jyväskylä)
Liguski Oy (Vantaa)
Turun Caravanpiste Oy (Turku)

Koulutuspaikka, majoitus ja ruokailu

Lähikoulutus toteutetaan TTS Työtehoseura ry:n Rajamäen toimipisteessä, jossa monipuolisesti varustellut hallitilat ja uusin alan tekniikka mukana koulutuksessa.
Pidemmältä saapuvilla opiskelijoilla on mahdollisuus majoittua lähijaksojen aikana ilmaiseksi, TTS:n vuokra-asunnoissa Rajamäen campuksen alueella. Asunnoissa ruokailu- ja peseytymistilat. Campuksen päärakennuksessa on myös Antell -henkilöstöravintola, jossa mahdollisuus ruokailla omakustanteisesti opiskelijahinnoilla.

Pääsyvaatimukset

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on kiinnostusta asentajan tehtäviin sekä halua oppia matkailuajoneuvojen tekniikkaa.
Koulutus ei edellytä aikaisempaa työkokemusta alalta. Koulutukseen valittavalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa ja asiakaspalveluhenkisyyttä. Matkailuajoneuvot ovat omistajiensa vapaa-ajan koteja, joten työ vaatii erityistä tarkkuutta, siisteyttä ja huolellisuutta. Matkailuajoneuvoasentajan työ
soveltuu erinomaisesti sekä naisille että miehille, eikä työ sisällä fyysisesti kovin raskaita työvaiheita.
Ajokortti on välttämätön käytännön työssä.

Hakeutuminen, kustannukset ja lisätiedot

Täytä koulutushakemus www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Esivalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Kerro hakemuksessa lyhyesti miksi
olet kiinnostunut tästä työstä.

Hakuaika päättyy 14.8.2019. Haastattelut järjestetään 26-27.8.2019 (paikallisesti eri paikkakunnilla). Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Hakemusten ja haastattelujen perusteella koulutukseen valitaan 10 henkilöä. Koulutus on osallistujalle maksutonta koulutusta. Koulutuksen ajalta opiskelijalle ei makseta palkkaa.

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta, puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Lisätietoja koulutuksesta Michael Ek, 050 5953 575, michael.ek@tts.fi

>> Kurssiesite

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2019