Matkailuajoneuvoharrastuksen TOP 6

Antti Siljamäki
24.2.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuajoneuvolla liikkuva on omatoimimatkailun peruskuva. Lue miksi.

Omatoimimatkailu on ollut kasvussa jo usean vuoden ajan. Useimmiten omatoimimatkailuksi käsitetään loma, joka on itse järjestetty ja matka on pituudeltaan ja/tai reitiltään sellainen, että seuramatkatarjonnasta sellaista ei löydy . Usein siihen sisältyy myös lentomatkoja.

Oletko tullut ajatelleeksi, että itse asiassa matkailuajoneuvolla liikkuva on omatoimimatkailijan peruskuva: reitit, katsottavat kohteet ja yöpymispaikat järjestetään aina itse. Ulkomaille suuntautuvan reppumatkan tai matkailuajoneuvomatkan yhteinen piirre on siinä, että sesonkiaikaan kohdistuvan loman meno- ja paluuliput (lento, laiva, juna) varataan hyvissä ajoin. Eli alku- ja loppupisteet tiedetään, loput hoidetaan yleensä matkalla.

Matkailuajoneuvolla liikkumisen voi kiteyttää vaikka näin:

1) Matkailuautolla tai –vaunulla liikuttaessa kulkuväline on aina käytettävissä. Koskaan ei tarvitse miettiä, millä kulkuvälineellä siirrytään seuraavaan kohteeseen ja millä aikataululla. Oma auto vie sinut paikasta toiseen omien mieltymyksiesi mukaan.

2) Kaikki tavarat ovat aina mukana. Niitä ei tarvitse pakata jokaisen yöpymispaikan vaihdon yhteydessä. Riittää, kun laittaa tavarat pöydiltä kaappeihin matkan ajaksi.

3) Yöpymispaikan valinta on helppoa, kun vuode on aina sama, eli oma. Vain sen paikkaa vaihdetaan. Reppumatkaajan seuraavan paikan valinta on usein internetin kuvien varassa. Paikan päälle ei enää ole paljoakaan tehtävissä.

4) Kotimaassa on paljon hyviä konsertteja, teatteriesityksiä ja tapahtumia oman kotipaikan ulkopuolella. Näihin osallistuminen matkailuajoneuvolla on todella helppoa. Joskus yöpymispaikaksi riittää jopa läheinen parkkialue, koska lähistöllä ei ole avoinna olevaa leirintäaluetta.

5) Sukulais- ja tuttavavierailut ovat hyvä esimerkki tilanteesta, jolloin omien tavaroiden ja vuoteen kuljettaminen matkailuajoneuvona on todella kätevää.

6) Yöpymiskustannukset ovat hotellimajoitusta selvästi alhaisemmat

Hyvin moni matkailuajoneuvojen käyttäjä toteaa, että ei ole matkailuajoneuvon voittanutta matkustustapaa, kun liikutaan maissa, joissa on toimiva leirintäalueverkosto. Euroopassa tämä asia on hyvässä kunnossa. Kaukomaista USA on matkailuautoilun mekka.

Älä siis epäröi matkailuautoon tai –vaunuun tutustumista. Tee elämäsi päätös ja ryhdy pyörillä liikkuvaksi omatoimimatkaajaksi.

Matkailuajoneuvokauppiailla on runsaasti uusia ja hyviä vaihdokkeja tarjolla. Jos mietit, että onko tämä ”sinun juttusi”, vuokraa matkailuajoneuvo ensin vaikka viikonlopuksi. Todennäköisesti huomaat, että ”se on sinun juttusi.”

Artikkeliin liittyvät hakusanat: karavaanarimatkailu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2020