Helle ei ole hiivuttanut matkailuajoneuvojen myyntiä

Antti Siljamäki
1.8.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Heinäkuussa ensirekisteröitiin yhteensä 223 matkailuajoneuvoa, joka on 1 kpl viime vuoden ajankohtaa vähemmän. Tammi-heinäkuun kokonaismyyntimäärä on 1448 kpl, joka on 105 kpl
(7,8 %) edellisvuotta enemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 128 kpl, joka oli 4 kpl viime vuoden vastaavaan ajankohtaan enemmän. Tammi-heinäkuussa on matkailuautoja myyty 92 kpl enemmän (11 %) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.  

Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuautomerkki. Saksalainen Sunlight on toiseksi eniten myyty ja saksalainen Hobby on kolmanneksi eniten myyty merkki.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-heinäkuun ajalla noin 29 %. Saksalainen Weinsberg on eniten myyty retkeilyautomerkki.

Matkailuvaunumyynti edellä viime vuotta

Matkailuvaunuja merkittiin kesäkuussa rekisteriin 95 kpl, joka on 5 kpl vähemmän kuin kesäkuussa 2017. Tästä huolimatta vuoden kokonaismyynti (513 kpl) on 2,6 % edellisvuotta suurempi.  

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Toimiala valmistautuu syyskuussa (20.-23.9) pidettäviin Caravan-messuihin, joka on vuoden tärkein myyntitapahtuma. Messut ovat ensi kertaa nelipäiväiset. Lehdistötilaisuus on torstaina 20.9, johon lähetämme kutsun lähempänä ajankohtaa.  

”Liikkuvassa kodissa olet aina kotona!”

Lisätietoja:
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi
 

Yhteenveto 07/2018

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024