Miten alkuun caravan-harrastuksessa?

Toimitus
24.8.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Kysy tutuilta

Tunnetko sellaisia perheitä, jotka käyttävät matkailuajoneuvoa kesät talvet? Näiden perheiden kanssa keskusteleminen olisi loistava alku. Lähes poikkeuksetta kaikki näitä ajoneuvoja käyttävät ovat niistä innostuneita ja kertovat mielellään. Muista pitää vain mielessäsi omat kysymyksesi.

Vuokraa

Suosittelemme, että vuokraat matkailuauton tai -vaunun viikonlopuksi tai koko viikoksi jostain järjestäytyneestä Matkailuajoneuvotuojat ry:n  (MAT) jäsenliikkeestä. Näin pääset käyttämään ajoneuvoa juuri niissä elämäntilanteissa, joihin etsit vaihtelua, mutta kodinomaisia olosuhteita.

Koko porukka koeajolle

Koeta saada koeajolle mukaan kaikki ne, jotka mahdollisesti käyttäisivät tulevaisuudessa ajoneuvoa. Vuokrattuun ajoneuvoon on helppo siirtää matkan ajaksi kotoa tarpeellisia ja henkilökohtaisia tavaroita. Monissa vuokra-ajoneuvoissa hintaan kuuluu mm. keittiö- ja ruokailuvälineet. Kaikissa niissä on käytön edellyttämät varusteet kuten kaasuhella, jääkaappi/pakastin, kaasupullot ja raikasvesisäiliö täytettynä.

Ajaminen on aika helppoa

Henkilöautoa suuremman matkailuauton ajaminen ei ole erityisen vaikeata mm. loistavan näkyvyyden ja monipuolisten peilien avulla. Matkailuvaunun vetämisessä ei ole oudompaa kuin peruuttaminen, jonka oppii helposti harjoittelemalla. Molempien kohdalla on syytä muistaa, että ajoneuvot ovat kooltaan henkilöautoa suuremmat. Neljälle henkilölle tarkoitetun matkailuauton tai –vaunun vetämiseen tarvittavan auton ajamiseen riittää yleensä tavallinen henkilöauton AB-ajokortti.

Sopii monelle kukkarolle

Matkailuvaunut ovat matkailuautoja edullisimpia, mutta ne vaativat vetoauton. Tarjolla on runsaasti molempia myös käytettyinä, huollettuina ja tarkistettuina. Keskihinta uusille matkailuautoille on 60-70000 euroa, käytettyinä 25–35000 euroa. Uuden matkailuvaunun saat käytetyn auton hinnalla, käytetyt vaunut maksavat 15–25000 euroa.

Etsi tietoa netistä

Nyt kun kaksi asiaa alkaa hahmottua; käsite matkailuajoneuvo ja mihin sinä ja perheesi – ehkäpä yrityksesikin – sitä voisitte ja haluaisitte käyttää, kannattaa ryhtyä samoilemaan verkossa. Tältä sivustolta löydät paljon hyötytietoa matkailuajoneuvon hankinnasta. Ostajan opas on hyvä aloituspaikka.  Sivustollamme on myös paljon ajoneuvoesittelyjä ja linkkejä jäsenliikkeittemme sivuille. Ota yhteyttä jäsenliikkeittemme myyntihenkilöstöön, he ovat valmiina palvelemaan sinua.

Auto vai vaunu?

Ensimmäisen matkailuajoneuvon hankinta on monelle iso asia. Rahallisen panostuksen lisäksi kyse on tutustumisesta uuteen harrastukseen. Moni asia on epäselvä ja kysymyksiä on paljon. Tärkein asia on miettiä oma tarve.  Koettakaa perheen voimin ja käyttötarpeen ja talouslaskelmien avulla arvioida ensimmäinen tuntuma tavoitteestanne: auto vai vaunu ja minkä kokoinen?

Kiertele ja vertaile

Käy jäsenliikkeittemme myyntihalleissa ja näyttelyissä. Seuraa paikallista ilmoittelua. Keskustele myyjien kanssa, vertaile, pyri saamaan tuntumaa erilaisiin pohjapiirroksiin, erilaisiin varusteisiin, erilaisiin vuoteisiin, istuimiin, pöytiin, pesuhuoneisiin ja vaatekaappeihin. Matkailuautojen osalta löytyy eroja myös alustan, moottorin ja ohjaamon suhteen.

Kysy niiltä, joilla on jo

Myyjiltä voit saada myös perheiden nimiä, joilla on tietty auto tai vaunu ja jotka ovat luvanneet kertoa kiinnostuneille lisää.

Suunnista messuille

Matkailuajoneuvoala järjestää vuosittain useita messuja Helsingissä ja Turussa keväisin ja Lahdessa alkusyksystä. Messut on loistava tilaisuus vertailla kerralla koko matkailuajoneuvo- ja tarviketarjontaa!

Siitä se lähtee!

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2020