Karavaanarin vakuutukset

Toimitus
25.10.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Arvokas ja tärkeä hankinta tarvitsee hyvän vakuutusturvan. Matkailuajoneuvoihin liittyvät erityistarpeet on huomioitu vakuutusyhtiöissä kohtuullisen hyvin. Esitteissä ja ehdoissa on mainintoja matkailuajoneuvoihin liittyvistä laajennuksista ja rajoituksista.

Varas ei malta kelata kaihdinverhoa rauhallisesti.

Tärkeimmät karavaanarin ja matkailuajoneuvon vakuutusturvaan liittyvät asiat ovat:

  • saada riittävästi tietoa (=ymmärrys), mitkä asiat korvataan matkailuajoneuvon liikenne- ja kaskovakuutuksesta ja mitkä harrastukseen liittyvät vahinkotapahtumat kuuluvat muiden vakuutusten piirin
  • koti-, sairaskulu-, matka- ja matkatavara- ja tapaturmavakuutus
  • saada riittävä turva kolari-, varkaus-, ilkivalta- ja luonnonilmiötilanteiden varalle
  • matkan aikana tapahtuneiden vahinkotilanteiden selvittelyapu
  • matkan keskeytymiseen liittyvien kustannusten korvaaminen
Osa kuuluu kotivakuutukseen

Erityisen tärkeää on ymmärtää se, että matkailuajoneuvossa olevat irtaimet tavarat (vaatteet, astiastot, tv, dvd-soitin, navigaattori yms) kuuluvat kotivakuutuksen piiriin. Mahdollisessa vahinkotilanteessa (varkaus, ilkivalta, luonnonilmiö) tavaroita ei korvata ajoneuvon kaskovakuutuksesta.

Helppo liikennekäytöstäpoisto

Nykyisin matkailuauton liikennekäytöstäpoisto, esimerkiksi talvikaudeksi, hoituu helposti internetin kautta. Riippuen matkailuajoneuvon vapaaehtoisen vakuutuksen (kasko) laajuudesta ajoneuvo on turvattu palon, varkauden ja ilkivallan osalta. Mahdollinen kolarointiturva ei ole voimassa liikennekäytöstäpoiston aikana, mutta moni vakuutusyhtiö korvaa kuitenkin myrskyn tai raekuuron aiheuttamia vahinkoja ajoneuvolle myös liikennekäytöstäpoiston aikana. Liikennevakuutus ei ole voimassa poiston aikana.

Hankinnan yhteydessä asiantuntevat myyjäliikkeet tai vakuutusyhtiötä opastavat mielellään parhaan vakuutusturvan ottamisessa.


Artikkelin on alun perin toimittanut Antti Siljamäki

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024