Retkeilyautojen myynti vauhdikasta

Antti Siljamäki
2.5.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Huhtikuu oli matkailuajoneuvokaupassa hieman kahtiajakoinen. Matkailuautojen myynti on selvällä kasvu-uralla. Myynti on lähes 22 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Sen sijaan matkailuvaunujen myynti koheni maaliskuusta, mutta ei ylittänyt vielä edellisen vuoden tasoa.

Yhteensä matkailuajoneuvojen ensirekisteröinnit ovat edelleen yli 8 % edellisvuotta suuremmat, kasvua 44 kpl. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin huhtikuussa yhteensä 212 kpl, joka on 10 kpl enemmän (+5 %) kuin huhtikuussa 2018. Tehtaiden toimituskapasiteettien erot näkyvät edelleen selvästi luvuissa.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 139 kpl, joka on paras myyntimäärä viimeisen neljän vuoden aikana. Kasvua edelliseen vuoteen 17 kpl (+14 %). Slovenialainen Adria jakaa saksalaisen Hobbyn kanssa matkailuautojen myynnin paalupaikan. Saksalainen Bürstner on kolmanneksi eniten myyty matkailuauto. Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista nousi huhtikuun myynnistä peräti 38 %:iin.

Matkailuvaunumyynti piristyi maaliskuusta

Matkailuvaunuja merkittiin huhtikuussa rekisteriin peräti 31 kpl enemmän kuin maaliskuussa, kokonaismyynnin ollessa 73 kpl. Alkuvuoden myynnin lasku tasaantui, mutta on vielä 15 % miinuksella. Erityisesti vaunujen osalta tiettyjen merkkien toimitusajat ovat pitkät tai mallisto on jopa loppuunmyyty mallivuoden 2018 osalta.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Monella jäsenliikkeellämme on ollut viimeisen kuukauden aikana suurnäyttelyitä, joissa on ollut runsaasti kävijöitä ja kysyntä vilkasta. Siksi nyt on parhaat hetket varmistaa ajoneuvon saanti vielä kesäksi.
”Liikkuvassa kodissa olet aina kotona!”

Lisätietoja:
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Yhteenveto huhtikuu 2018

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024