Kohtuullinen myyntikuukausi matkailuajoneuvokaupassa

Antti Siljamäki
1.8.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Heinäkuussa rekisteröitiin tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja 163 kpl, joka oli kaksi kappaletta vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana.  Toimialan ensirekisteröinnit ovat nyt lähes 10 % viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa suuremmat.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 101 kpl, jossa on lisäystä viime viimevuoden heinäkuuhun verrattuna 4 kpl. Matkailuautojen kokonaismyyntimäärä on 731 kpl, joka on noin 20 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Saksalaiset Carado ja Sunlight ovat edelleen vahvistaneet asemiaan tilaston kärkikolmikossa markkinajohtajan, slovenialaisen Adrian jälkeen.

Uusien tehdasvalmisteisten retkeilyautojen myyntimäärä 22 kpl oli vuoden toiseksi suurin. Retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on runsas 16 %.

Matkailuvaunujen myynnissä heinäkuu oli kappalemääräisesti kohtuullinen. Uusia vaunuja rekisteröitiin 62 kpl, joka oli 6 kpl vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2015. Tammi-heinäkuun kokonaismyynti on 428 kpl, joka on runsaat 4 % viime vuotta pienempi. 

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Ruotsalainen Kabe nousi slovenialaisen Adrian rinnalle jaetulle toiselle sijalle.

Kuluva kesä on ollut matkailuajoneuvokaupassa vilkas. Monen jäsenliikkeen varastot ovat pienentyneet tuntuvasti. Erityisesti käytettyjen myynti on sujunut hyvin, joka on näkynyt myös liikenteessä. Liikkeellä on ollut paljon aiempaa vanhempaa kalustoa. Uskon, että tämä on selvä merkki kiinnostuksen lisääntymisestä matkailuajoneuvoharrastusta kohtaan. Liikkuvalla kodilla on mukava matkustaa.  

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Matkailuajoneuvot yhteenveto
Matkailuautot 
Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024