Matkailuajoneuvoalalla yli viidenneksen kasvu

Antti Siljamäki
2.1.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Vuosi 2017 oli käännekohta matkailuajoneuvokaupassa, koska useita vuosia laskusuunnassa ollut vaunumyynti saatiin kasvuun. Toimialan ensirekisteröinnit kasvoivat lähes 21 %. Matkailuautoja myytiin yli 21 % edellisvuotta enemmän ja matkailuvaunuja lähes 20 % enemm än.
Joulukuussa, joka on vuoden hiljaisin myyntikuukausi, myytiin 14 kpl matkailuajoneuvoa, jossa oli lisäystä 1 kpl (8 %) edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Matkailuautokaupassa viiden kärjessä muutoksia

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin koko vuonna yhteensä 1138 kpl, jossa oli kasvua 201 kpl (21,4 %) edelliseen vuoteen verrattuna. Joulukuussa rekisteröitiin 10 ajoneuvoa.

Markkinaosuuksilla mitattuna viiden eniten myydyn merkin tilanne muuttui edellistä vuodesta. Slovenialainen Adria säilytti 17,4 % markkinaosuudella ykköspaikan. Toiseksi nousi saksalainen Bürstner ja kolmanneksi saksalainen Hobby. Saksalaiset Sunlight ja Dethleffs olivat neljännellä ja viidennellä sijalla. Näiden viiden merkin myyntimäärä oli lähes 60 % matkailuautojen kokonaismyynnistä. 

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli 21 %. Saksalainen Roadcar on eniten myyty retkeilyauto, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena saksalainen Pössl. 

Matkailuvaunukauppa vihdoin nousuun

Vuonna 2017 myytiin peräti 107 matkailuvaunua enemmän kuin vuonna 2016. Kasvu oli lähes 20 %. Kokonaismyyntimäärä oli 652 kpl. 

Myynnin kasvu ei muuttanut matkailuvaunujen merkkien välistä sijoitusta. Markkinajohtajana on edelleen saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe. Neljäntenä on saksalainen LMC ja viidentensä saksalainen Dethleffs. Viiden eniten myydyn matkailuvaunun osuus koko vaunumyynnistä oli 84 %.  

Uutuuksia tammikuun messuilla

Tammikuussa ensiesitellään sekä Turun Caravan Show:ssa (12.-14.1) että Helsingin Caravan -messuilla (19.-21.1) muun muassa Hymerin B-klasse SL sekä LMC:n Comfort-malliston kolme uutuutta.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Yhteenveto 2017

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024