Matkailuajoneuvojen myyntivuosi alkoi reippaasti

Antti Siljamäki
1.2.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuajoneuvokaupan tammikuun ensirekisteröinnit olivat yli 37 % suuremmat viime vuoden vastaavaa ajankohtaan verrattuna. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 111 kpl, joka on 30 kpl enemmän kuin tammikuussa 2017.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin tammikuussa 78 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 13 kpl. Kasvuprosentti oli 20 %. Slovenialainen Adria oli eniten myyty matkailuauto 15 kappaleella. Toisena oli saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Carado

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli tammikuussa peräti 28 %.

Matkailuvaunumyynti tuplaantui

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 33 kpl, joka on 17 kpl enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Tammikuun tilastossa markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisen ja kolmannen sijan jakavat ruotsalainen Kabe ja slovenialainen Adria tasaosuuksin.

Tammikuussa pidetyt Turun Caravan Show ja Helsingin Caravan-messut olivat myynnillisesti jälleen edellisvuotta paremmat ja näiden jälkeen pidetyt jäsenliikkeittemme omien suurnäyttelyjen tulokset kertovat toimialan hyvästä kysynnän tasosta tällä hetkellä.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Yhteenveto tammikuu 2018

 

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024