Matkailuajoneuvokaupalla hyvät näkymät

Toimitus
2.3.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Helmikuussa rekisteröitiin tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja yli neljännes enemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Sekä matkailuautojen että matkailuvaunujen kauppa on nyt selvästi plussalla (21 %) tammi-helmikuun myyntimäärissä verrattuna edelliseen vuoteen. Kokonaismyynti oli peräti 103 kpl, joka on runsaat 25 % enemmän kuin vuoden 2015 helmikuussa.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja rekisteröitiin tammikuussa 67 kpl, jossa on lisäystä viime vuoden helmikuuhun 14 kpl. Kasvua oli yli 26 %. Slovenialainen Adria on markkinajohtaja, mutta LMC on vahvistanut edelleen asemaansa kärkikolmikossa, markkinaosuuden ollessa 13 %.

Matkailuvaunujen myynnissä on tapahtunut käänne parempaan. Pitkään jatkunut myyntimäärien lasku on muuttunut kasvuksi.  Helmikuussa rekisteröitiin 36 uutta vaunua, joka on yli 24 % edellisvuotta enemmän Markkinajohtajan paikan jakaa nyt kaksi merkkiä: Hobby ja Kabe, joka nousi helmikuun suurella myynnillä (8 kpl) jaetulle 1. sijalle. Slovenialainen Adria myi myös hyvin helmikuussa

Myyntiponnistelut tuottavat tulosta

Syksyn 2015 Lahden Messuista lähtien on toimialalla ollut toiveikas tunnelma vähitellen parantuvan kysynnän suhteen. Joulu-helmikuun luvut osoittavat, että jäsenkauppiaat ovat tehneet hyvää työtä kasvavan kysynnän muuttamiseksi todellisiksi kaupoiksi. Myyntiä ovat piristäneet osaltaan Turun ja Helsingin messut.

Toivon, että maaliskuun 19.-20. päivinä järjestettävä valtakunnallinen Liikkuvakoti -näyttelyviikonloppu jäsenliikkeissämme piristää kaupan käyntiä entisestään.

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
 

Merkkiyhteenveto

Matkailuautot

Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024