Matkailuajoneuvokaupan kuukausimyynti kasvussa

Antti Siljamäki
3.4.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Maaliskuussa rekisteröitiin tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja 159 kpl, joka oli 56 kpl helmikuuta enemmän. Tästä huolimatta maaliskuun myyntimäärä oli 9 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa pienempi. Ensimmäisen vuosineljänneksen tehdasvalmisteisten matkailuajoneuvojen kokonaismyynti oli 321 kpl, joka on 3,5 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Matkailuautojen ensirekisteröintimäärä on tammi-maaliskuun ajalta lähes 8 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi, mutta matkailuvaunujen vajaat 5 % edellisvuotta pienempi. Kappalemääräisesti vaunumyyni on vain 5 kpl edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa pienempi. 

Tehdastilausten toimitusten ajankohdat ja määrät heiluttavat merkkien välisiä rekisteröintimääriä erityisesti kevätkaudella.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja rekisteröitiin maaliskuussa 114 kpl, joka on 4 kpl (3,4 %) viime vuoden maaliskuuta pienempi. Slovenialainen Adria on edelleen markkinajohtaja. Toiseksi kiilasi Carado 14 kpl rekisteröintimäärällä maaliskuussa. Kolmantena on saksalainen LMC.

Keski-Euroopassa näkyvä suuri kiinnostus retkeilyautoihin näkyy nyt myös Suomessa. Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen määrä ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli jo noin 18 % tehdasvalmisteisten matkailuautojen rekisteröinneistä.

Matkailuvaunujen myynnin alkuvuoden hyvä vauhti taantui maaliskuussa, jolloin rekisteröitiin 45 uutta vaunua edellisvuoden 57 kpl sijaan. Markkinajohtaja Hobby teki nyt eron toisena olevaan Kabeen 7 kappaleella. Kolmantena on slovenialainen Adria.   

Liikkuvakoti -näyttelyviikonloppu

Maaliskuun kolmantena viikonloppuna jäsenliikkeissä pidetty valtakunnallinen Liikkuvakoti-näyttely toi jäsenliikkeisiin edellisvuotta enemmän kävijöitä. Tämä on selvä viesti siitä, että matkailuajoneuvoharrastukseen kohdistuva kiinnostus ja ostohalukkuus on kasvussa.

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja

Merkkiyhteenveto

Matkailuautot

Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024