Syyskuussa ensirekisteröitiin yhteensä 101 matkailuajoneuvoa, joka on 24 kpl viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Tammi-syyskuun myyntimäärä on 1705 kpl, joka on 81 kpl (5 %) edellisvuotta enemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 73 kpl, joka oli 12 kpl viime vuoden vastaavaan ajankohtaan vähemmän. Tammi-syyskuussa on matkailuautoja myyty 83 kpl enemmän (10,1 %) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.
Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuautomerkki, saksalainen Sunlight toiseksi ja saksalainen Bürstner kolmanneksi eniten myyty matkailuautomerkki.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-syyskuun ajalla noin 29 %. Saksalainen Weinsberg on eniten myyty retkeilyautomerkki.

Matkailuvaunumyynti viime vuoden tasossa

Matkailuvaunuja merkittiin syyskuussa rekisteriin 28 kpl, joka on 12 kpl vähemmän kuin elokuussa 2017. Vuoden kokonaismyynti on nyt viime vuoden tasossa.
Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.
Syyskuussa pidetyt nelipäiväiset Lahden messut olivat kaupallisesti onnistuneet. Ilahduttavaa oli se, että messuvieraat tulivat paikalle sankoin joukoin jo torstaina ja ensimmäiset kaupat tehtiin heti ensimmäisten tuntien aikana.

”Liikkuvassa kodissa olet aina kotona!”

Lisätietoja:
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352

Hae matkailuajoneuvoja

Hakusivustot ovat kätevin tapa etsiä sopivaa matkailu-ajoneuvoa. Alla olevien linkkien kautta saat hyvän käsityksen markkinoilla olevista matkailuautoista ja -vaunuista.

Nettikaravaani.com

Netticaravan.fi