Talouden piristyminen näkyy matkailuajoneuvokaupassa

Antti Siljamäki
1.11.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Uusien matkailuautojen ja -vaunujen myynnissä jatkuu kasvu, joka on varmasti seurausta Suomen taloudellisen tilanteen paranemisesta. Kokonaismyynti (1729 kpl) on nyt 21 % suurempi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Matkailuvaunumyynti jatkuu hyvällä tasolla.
Lokakuussa myytiin yhteensä 105 kpl matkailuajoneuvoa, joka on 40 kpl (61 %) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2016.

Matkailuautokaupassa kasvu 56 %

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 70 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 25 kpl (+56 %). Tammi-lokakuun myynti on nyt lähes 22 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.
Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Sunlight. 
Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on runsas viidennes. Saksalainen Roadcar on eniten myyty retkeilyauto. 

Matkailuvaunukaupassa kasvu 75 %

Matkailuvaunuja merkittiin lokakuussa rekisteriin 35 kpl, joka on 15 kpl (+75,0 %) enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Kumulatiivinen myynti on noussut lähes 20 %:iin viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. 
Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe. 

Huolimatta tulevan marras-joulukuun pienentyvistä myyntimäärästä, arvio tämän vuoden kokonaismäärästä on noin 1800 kpl, joka on lähes neljänneksen enemmän kuin viime vuonna. Ala on siis hyvässä nousuvauhdissa.

Lisätietoja:
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi
www.liikkuvakoti.fi

Yhteenveto 10/2017
 

 

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024