Vuosi 2016 alkoi hyvin

Antti Siljamäki
1.2.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Tammikuussa rekisteröitiin matkailuajoneuvoja lähes 10 % enemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Matkailuautojen kauppa on edelleen hyvällä kasvu-uralla ja tammikuussa myös vaunujen myynti oli plussalla. Kokonaismyynti oli 58 kpl, joka on runsaat 9 % enemmän kuin vuoden 2015 tammikuussa.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja rekisteröitiin tammikuussa 38 kpl, jossa on lisäystä viime vuoden tammikuuhun 4 kpl. Kasvua oli noin 12 %. Tammikuun luvuissa huomio kiinnittyy LMC:n 8 kpl myyntiin ja syksyllä 2015 markkinoille tulleen saksalaisen Roadcarin ilmestymiseen myyntitilastoihin 3 kpl myynnillä. Slovenialainen Adria on edelleen markkinajohtaja.

Matkailuvaunujen tammikuun 20 kpl myyntimäärä oli alalle iloinen yllätys.  Lisäystä viime vuoden vastaavaan ajankohtaan oli vain 1 kpl, mutta viime vuoden alavireinen myynti on toivottavasti taittumassa. Myös joulukuussa 2015 vaunuja rekisteröitiin edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Markkinajohtaja on edelleen saksalainen Hobby.

Positiivista virettä ilmassa

Viimeisen neljän kuukauden aikana järjestetyt Lahti Caravan 2015, Turun Caravan Show 2016 ja Helsingin Caravan 2016 messut ovat luoneet alalle positiivisen vireen. Kaikissa tapahtumissa tehtiin kauppoja aiempaa enemmän. Tämän kehityksen toivon jatkuvan koko alkavan vuoden.

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] matkailuajoneuvotuojat.fi

Merkkiyhteenveto

Matkailuautot

Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024