BestPark Oy rakentaa matkaparkkeja

Toimitus
7.4.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

BestPark Oy rakentaa 50 uutta matkaparkkia vuoteen 2024 mennessä Suomeen ja ulkomaille. Matkaparkit sijaitsevat keskeisillä sijainneilla ja tuovat matkailutuloa niiden lähialueille n. 35 milj. euroa vuodessa. Investoinnin kokonaisvaikutus talouteen arvioidaan noin 110 miljoonaksi vuoteen 2024 mennessä.

Best-Caravanin tekemän kyselyn mukaan matkailuajoneuvon kanssa matkustavat toivovat Suomeen turvallisia ja luvallisia matkaparkkeja, joissa paikka voidaan varata etukäteen ja joiden sijainti on keskeinen hyvien palveluiden ja pääväylien läheisyydessä. Tältä pohjalta Best-Caravanille perustetun sisaryhtiö BestPark Oy:n ydinliiketoimintana on matkaparkkikonseptin ja -ketjun rakentaminen valtakunnallisesti. Ensimmäiset parkit on tavoitteena avata jo kesällä 2020. Matkaparkit tulevat pitämään sisällään matkailuajoneuvossa majoittuvan peruspalvelut ja yöpyä voi kerrallaan yhdestä yöstä kokonaiseen viikkoon.

Matkaparkkeja tullaan pyörittämään paikallisvoimin BestPark-isäntien toimesta. Yritykset voivat hakea isänniksi 9.4.2020 alkaen. BestPark Oy vastaa parkkien konseptista, markkinoinnista ja rakentamisesta. Parkkien palvelukonsepti on suunniteltu vastaamaan caravan-harrastajien toiveisiin ja harrastajia halutaan kuulla nyt myös parkkien sijaintiin liittyen. Hyvää paikkaa parkille tai potentiaalista isäntää voi vinkata vastaamalla jatkokyselyyn verkossa. Vastaajien kesken arvotaan BestPark-lahjakortteja.

Paras parkki matkalle löytyy helposti verkosta

Kesällä 2019 tehdyn Suomen leirintämatkailun tulo- ja työllisyysvaikutukset seurantatutkimuksen mukaan matkaparkeille on kovasti kysyntää. Matka-ajat ovat pidentyneet, rahankäyttö lisääntynyt ja sesonki laajentunut kesäkuukausista pitkälle kevääseen ja syksyyn. Vaikka caravan-harrastajamäärät ovat kasvussa, on leirintäalueiden tarjonta ja kapasiteetti sen sijaan lievästi vähentynyt.

Matkaparkin käytön tekee erityisen käteväksi suunnitteilla oleva verkkopalvelu, jonka kautta leirintäpaikka voidaan varata ja maksaa etukäteen. Parkkiin navigointi sekä alueen portin ja ovien avaaminen onnistuu myös palvelua käyttäen. Verkkopalvelu tullaan tarjoamaan kielillä suomi, ruotsi, englanti ja saksa.

Matkaparkin sijainti on tärkeä matkailutulojen kannalta

Matkaparkkien sijainnin kartoittamisessa on käytetty maailmallakin arvostettua Sweco Finland Oy:tä, joka kartoittaa muun muassa matkailijoiden liikennevirtoja. Sweco on listannut alueet, joiden pohjalta matkaparkkien sijaintia suunnitellaan. Matkaparkkien sijainnit tulevat olemaan merkittävillä alueilla kaupunkien keskustoissa, hyvien liikenneyhteyksien varressa ja paljon matkailijoita keräävissä keskuksissa. Kaupungit ja paikalliset yrittäjät saavat matkaparkkipalvelun myötä merkittävästi uusia asiakkaita. Matkaparkkien yhteyteen voi syntyä kokonaan uutta liiketoimintaa joka hyödyttää kaupunkeja matkailutulojen ja työpaikkojen muodossa, kertoo Sweco Oy:n kehitysjohtaja Kimmo Vähäjylkkä.

“Matkaparkki konseptin puuttuminen Suomesta on aiheuttanut sen, että autolla matkailevat menevät joko leirintäalueille tai puskaparkkeihin. Moni ulkomailta tuleva on kokenut epävarmuutta siitä, että onko heille tarjolla turvallisia ja luvallisia paikkoja yöpyä ja kiertänyt tästä syystä varsinkin eteläisemmän Suomen ja kaupungit. Kun uusia matkaparkkeja avataan keskeisille sijainneille, houkutellaan myös uusia harrastajia mukaan”, kertoo BestPark Oy:n liiketoimintajohtajana aloittanut Matti Korkiakoski​. “Tavoitteenamme on että vuonna 2024 BestPark ketjussa on 50 matkaparkkia ympäri Suomea. Ketjun tullessa valmiiksi saadaan matkaparkeista matkailutuloa n. 35 milj. euroa vuodessa”, sanoo BestPark-yrittäjä Lasse Sorvari​.

Vaikka matkaparkit rakennetaan keskeisillä sijainneille, mutta niissä yöpyminen on turvallista, koska parkit ovat aidattuja ja kameravalvottuja. Vesi- ja jätehuolto sekä sähkönkäyttömahdollisuus on saatavilla kaikissa parkeissa. BestPark ++ alueella on lisäksi wc- ja suihkurakennus ja BestPark +++ virkistää matkaajan myös saunan löylyillä. Lisäksi alueiden yhteyteen on kaavailtu lisäpalveluita grillauspaikasta pyörän ja sähköpotkulaudan vuokraamiseen.

Matkaparkkeja on suunnitteilla myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Kansainvälistymisen ensimmäisessä vaiheessa parkkeja avataan suositun matkailuväylän Via Baltican varrelle. Parkit tulevat palvelemaan näin Via Balticaa pitkin keski-Eurooppaan ja takaisin Suomeen matkaavia.

Toiminnon keskiössä vastuullisuus

Best-Caravan on erikoistunut matkailuautojen ja -vaunujen sekä niihin liittyvien palveluiden tarjoamiseen. Best-Caravan on hyvittänyt vuodesta 2019 alkaen myymiensä ajoneuvojen hiilidioksidipäästöt työllistäen 4H-nuoria. Sisaryhtiönsä tavoin BestPark tulee kompensoimaan matkaparkkien jättämän jäljen. “Lähemmäs kohdistuva automatkailu on ympäristöystävällinen tapa matkailla ja samalla se jättää tulot kotimaahan ja tuoden lisää elinvoimaa myös pienemmille paikkakunnille. Lisäksi maailmalla jylläävät epävarmuudet ja massojen mukana liikkuminen mietityttävät nykyään monia. Tämä tulee osaltaan kasvattamaan automatkailua tulevaisuudessa ja korostamaan lähempänä sijaitsevia kohteita.”, toteaa Sorvari.

Lisätiedot
>>www.bestpark.fi

Yhteystiedot
BestPark Oy
Matti Korkiakoski
Liiketoimintajohtaja
040 196 6669

BestPark Oy
Lasse Sorvari
Yrittäjä
040 568 5900

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Best-Caravan OyBestParkmatkaparkki

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024