Bürstner vm. 2021

Toimitus
19.8.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Yksi Bürstnerin lukuisista uutuuksista mallivuodelle 2021 on uusi Eliseo retkeilyauto. Sen lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista on luvassa.

Bürstner esittelee kokonaan uuden tuoteperheen vastaamaan jatkuvasti suosiotaan kasvattaville retkeilyautomarkkinoille. Korkean perusvarustetasonsa ja ylellisen tyylinsä ansiosta uusi Eliseo asettuu ylempään retkeilyautoluokkaan - se on ”enemmän kuin ajoneuvo”.

Pohjaratkaisuja on neljä: C 540, C 543, C 600 ja C 641. Pienemmissä malleissa parivuode on tyypillisesti poikittain, isoimmassa erillisvuoteiden tyyppisesti pitkittäin. Täysin uutta on puolestaan lisävarusteena saatava nostokatto, jossa on makuupaikat kahdelle. Nelihenkiselle perheelle nostokattovuode antaa aivan uusia ulottuvuuksia lämpimän vuodenajan matkailuun. Toki se toimii hyvin vaikkapa vain kahden hengen helppona ja väljänä yöpymisratkaisuna.

Malli C 543 on hyvä esimerkki Bürstnerin luovuudesta. Tässä kompaktikokoisessa mallissa on haettu optimaaliset tilat kahdelle hengelle ja tästä syystä oleskelutila on rakennettu aivan uudella tavalla viihtyisäksi kahden hengen olohuoneeksi.

Eliseon perusversiossa on korkealaatuiset raami-ikkunat, himmennettävä epäsuora valaistus, iso kattoikkuna ja tarvittaessa panoraamaikkuna myös auton keulalla. Erilaisia varustepaketteja on peräti viisi, joten autoaan voi muokata todella monipuolisesti.

Malliston hinnat alkavat 48 400 eurosta. Tämän lisäksi Suomen markkinoilla on tarjolla myös edullisempi Campeo-retkeilyautomallisto.

Elegance – upea lippulaiva Mercedes tekniikalla

Bürstnerin mallivuoden 2021 kohokohta on uusi Elegance-mallisto, jonka pohjana on Mercedeksen tekniikka.

Huippuvarusteltu ja useilla oivallisilla ratkaisuilla trimmattu uusi premium-luokan integroitu Elegance matkailuauto täydentää Bürstnerin malliston.

Siinä on vahva Bürstnerin ulkoinen ilme ja etuvetoinen Mercedes –Benz Sprinterin tekniikka on yhdistetty Bürstnerin uuteen kaksoispohjaan. Se tarjoaa huomattavan paljon lisää mukavuutta myös asunto-osan tekniikan sijoittamiseen sekä tavaroiden lastaamiseen – kaasupullojen vaihdot onnistuvat esteettömämmin. Kaksoispohjassa on myös keskellä läpilastausmahdollisuus.

Sisätiloissa on uusia innovaatioita, kuten esimerkiksi etuosan sähkötoiminen nostovuode, joka on sijoitettu siten, että se on mahdollisimman lähellä keulaa jättäen enemmän tilaa oleskelualueelle. Bürstner on aina ollut alan edelläkävijä nostovuodetekniikassa kehittäen nostovuoteiden kevyttä ja kestävää rakennetekniikkaa sekä niiden tilaoptimointia, kuten tällä kertaa uuden Elegancen yhteydessä.

Modernin sisustuksen kolme keskeistä sävyteemaa ovat valkoinen, beige ja musta. Saksalaisen tarkka tilankäyttö ja korkea varustetaso ovat Elegancessa itsestään selviä, kuten aina Bürstnereissä.

Yksi merkittävä uusi innovaatio on Thetfordin iNDUSTM-vessajärjestelmä. Se suodattaa harmaanveden siten, että sitä voidaan käyttää wc:n huuhteluun. Tämä mahdollistaa sen, että wc:n tyhjennystarve on vähäisempi. On laskettu, että kahden hengen pariskunta pystyy käyttämään vessaa jopa viikon ilman säiliön tyhjentämistä.

Elegancesta on tarjolla kaksi noin 9-metristä kolmiakselista pohjaratkaisua 910 G ja 920 G. Isoissa autoissa on edessä vastakkain istuttavat kookkaat sohvat, iso keittiö sekä monipuoliset kylpyhuonetilat. Vuoderatkaisut ovat tyypilliset; joko pitkittäiset erillisvuoteet tai saarekevuode.

Elegance-malliston hinta alkaa 127 900 eurosta.

Travel Van myös Harmony Line-versiona

Kolmas Bürstnerin uuden mallivuoden uutuuksista on Travel Van –malliston laajennus Harmony Line -versioksi. Kapeakoristen van-mallien suosio on kasvanut viime vuosina merkittävästi ja näin myös niiden mallivalikoimaa halutaan kehittää ja laajentaa.

Kapeakoriset van-luokan matkailuautot kasvattavat suosiotaan ja samalla kasvaa niiden varusteluvaihtoehdot. Tähän kysyntään vastaa Bürstnerin Travel Van Harmony Line-versiona.

Bürstnerillä valittavana ovat poikittaisvuoteinen T 590 G ja erillisvuoteinen T 620 G. Ulkoisesti suurin muutos ovat perän hybriditakavalot sekä takatallin luukun avausmekanismi, jota voi käyttää yhdellä kädellä. Ulkoa Harmony Linen-version tunnistaa helpoimmin ohjaamon grafiitin harmaasta väristä, erikoisteippauksistaan, raami-ikkunoista, panoraamaikkunasta ja alumiinivanteista.

Sisällä lomafiiliksen viimeistelee upea Sandy Grey -kalustesävy sekä Harmony Line -verhoilu, 97-litran jääkaappi, monivyöhykkeiset kylmävaahtopatjat, iso kattoikkuna sekä käytännöllinen keskitetty huoltoyksikkö. Myös Variobad-pesuhuone on uudistettu.

Travel Van -malliston hinta alkaa 58 600 eurosta.

Lisätietoja:

Lars Myrberg
Bürstner-merkkivastaava

puh. 0400-954 662

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2021asuntoautoBürstnermatkailuautoretkeilyauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024