Caradolta kolmas täysintegroitu – I 339

Antti Siljamäki
6.9.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Suomessakin hyvän startin saaneet Caradon täysintegroidut matkailuautomallit täydentyvät mallivuodelle 2019 kolmannella pohjaratkaisulla – I 339.

Mallivuodelle 2018 Carado toi markkinoille kaksi täysin uutta integroitua mallia: 7,41-metriset pitkittäisvuoteellisen I 447:n ja saarekevuoteellisen I 449:n. Nyt esitellään kolmas versio, Carado I 339, jonka pohjaratkaisussa saarekevuoteellinen matkailuauto on saatu alle 7-metrin pituusluokkaan. Autossa on integroitujen tapaan väljät tilat ohjaamossa ja oleskeluryhmässä. Kuten puoli-integroiduissakin, tilaa on myös L-mallisessa keittiössä ja kylpyhuonekokonaisuudessa, jossa suihku ja WC sijaitsevat erikseen, ja jossa makuuhuone ja kylpyhuone voidaan WC:n ovella erottaa kokonaan auton etuosan tiloista.

Edessä, ohjaamon yläpuolella nostovuode kuuluu vakiovarustukseen ja näin auto tarjoaa valmiit, helposti käytettävät tilat neljälle yöpyjälle alle 3500 kilon kokonaismassalla eli B-ajokorttiluokassa. Lisävarusteena myös tämä uutuus on saatavissa viidelle matkustajalle viidellä makuupaikalla. Hinnaltaan I 339 on todella kilpailukykyinen - reilut 62 000 euroa.

Lukuisia parannuksia sisätiloihin

Carado täyttää kaikkien matkailuautoilusta kiinnostuneiden toiveet: tarjolla on yhdeksän puoli-integroitua, kolme alkovimallia, kolme integroitua sekä kaksi erilaista retkeilyautomallistoa. Tulevalle mallikaudelle Carado on kiinnittänyt kaikissa matkailuautoissaan erityishuomiota sisustuksen tärkeisiin yksityiskohtiin.

Sisäänkäynnin uudet vaatekoukut ja peili epäsuoralla valaistuksella luovat kotoista tunnelmaa jo sisään noustessa. Istuinryhmän tausta on puolestaan rakennettu uudelleen puoli-integroiduissa ja integroiduissa malleissa; sen päällä ja sivulla kulkee tyylikäs LED-valaistu ja muotoiltu paneeli, joka luo ylellisen tunnelman istuinryhmän ympärille.

Uutta ovat lisäksi sivuseinien valkoinen tapetti sekä pöydän vaaleampi sävy, jotka luovat ajoneuvoon entistä raikkaamman tunnelman. Uutena teknisenä ratkaisuna useimmissa malleissa hallintapaneeli on siirretty jääkaapin yläosan yhteyteen helppokäyttöisempään paikkaan. Istuinryhmään on lisäksi asennettu uudet USB-pistokkeet ja kaikkien mallien valaistus perustuu energiatehokkaaseen LED-tekniikkaan.

Nukkumisrauhan kannalta tärkeä uudistus sijaitsee auton perässä ulkopuolella: uudelleen muotoillun ylälistan päädyn ansiosta sateella häirinnyt vesipisaroiden tippuminen takapuskurille on saatu poistettua.

Carado on uudistanut myös integroitujensa ulkoteippaukset kulkemaan keulaosaan asti tehden ajoneuvoista entistä dynaamisemman ja elegantimman näköisiä.

Miljoonien tuotantoinvestointi

Carado valmistetaan Erwin Hymer Groupin omistamalla Capronin tehtaalla Saksin osavaliossa Neustadtin kaupungissa. Tehdas aloitti tuotannon vuonna 2005 ja 60 000. matkailuajoneuvo valmistuu alkusyksystä. Kapasiteettia on suuren kysynnän ansiosta kasvatettu vuosi vuodelta ja se on jo nyt reilusti yli 10 000 yksikköä vuodessa.

Tuorein, miljoonien arvoinen investointi valmistui kesällä. Tuolloin avattiin uusi kalusteiden valmistuskeskus, jonka ansiosta tehtaan tuotantokapasiteettia pystytään nostamaan entisestään, sillä tilaa vapautuu muuhun tuotannolliseen käyttöön. Viime vuonna Capronissa puolestaan satsattiin merkittävästi uuteen viimeistelykeskukseen.

Tällä hetkellä tehtaan 400 ja 250 metriä pitkiltä tuotantolinjoilta valmistuu lähes 50 matkailuautoa päivässä.

Caradon uutuudet esitellään Caravan 2018 -messuilla Lahdessa 20.-23. syyskuuta.

Caradosta

Carado GmbH kuuluu Erwin Hymer Group –konserniin. Sen valikoimaan kuuluvat kestävät matkailuautot ensikertalaisille kohtuulliseen hintaan ja vakuuttavaan laatuun ja mallivuodesta 2018 alkaen myös retkeilyautot. Carado ajoneuvoille on ominaista luotettava toimivuus, arvon säilyminen vakaana ja klassinen tyylikkyys. Carado on oikea merkki ihmisille, jotka nauttivat elämästään tietoisesti, matkustavat innostuneina ja haluavat pysyä vapaina ja riippumattomina.

Lisätietoja:

Vesa Riihinen
Carado merkkivastaava
Erwin Hymer Group Suomi Oy
Puh. 040-7615 155
vesa.riihinen [ät] erwinhymergroup.com

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoCaradomatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024