Dethleffs Aero up: kompakti tilaihme

Toimitus
4.8.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

TIEDOTE 4.8.2022

Matkailuvaunu nostovuoteella

Dethleffs laajentaa matkailuvaunujen Aero-mallisarjaa kolmella uudella pohjaratkaisulla, joissa on nostovuode u-istuinryhmän yläpuolella. Kompakteista mitoista huolimatta näin saadaan helposti ja nopeasti lisää nukkumapaikkoja ilman, että asuintila rajoittuisi. Ennen kaikkea perheet ja yövieraita silloin tällöin majoittavat tulevat varmasti arvostamaan tätä lisätilaa.

Juhlavuonna 2021 vapaa-ajan ajoneuvoja valmistava Dethleffs herätti kauniiseen muotoiluun panostavan Aero-malliston uuteen kukoistukseen matkailuvaunujen 90-vuotismallina – suurella menestyksellä. Aero-vaunuista tuli heti suosittuja. Malliston kahdeksan suosittua pohjaratkaisua ovat tarjonneet valittavaa Aero 410 QS -vaunujen kompaktista poikittaisvuodemallista ja erilaisista kerrosvuoteellisista perhemalleista aina tilaviin erillisvuodeversioihin, kuten Aero 520 ER, joissa on takana u-istuinryhmä. Mallivuodeksi 2023 Dethleffs tuo niiden rinnalle nyt kolme uutta pohjaratkaisua. Kaikkien kolmen nimen perässä on ”up”, joka Dethleffs-nimistössä viittaa nostovuoteeseen.

Kun nostovuodetta ei tarvita, se sulautuu kauniisti kattoon. Tarvittaessa sen saa laskettua kätevästi alas, jolloin syntyy mitä mukavin parivuode. Näin vuoteiden lukumäärää saadaan lisättyä ilman että oleskelutilasta tulee ahdasta. Dethleffs on onnistunut siten sijoittamaan kompaktiin tilaan jopa seitsemän vuodetta. Kun matkalla on useita henkilöitä tai jos ystävät tai lastenlapset tulevat aina välillä vierailulle, Aero up -malleista saa ihanteellisen ja todella joustavan kompaktien mittojen ja monien nukkumapaikkojen yhdistelmän.

Nostovuoteesta huolimatta paljon tilaa u-istuinryhmässä

Uudet Aero up -vaunut Dethleffs tuo markkinoille kolmena pohjaratkaisuina. Yhteistä niille kaikille on takana oleva suuri u-istuinryhmä, jonka yläpuolelle on kattoon kiinnitetty nostovuode. Aero up -mallien 1,98 metrin sisäkorkeuden ansiosta istuinryhmän yläpuolelle jää riittävästi tilaa. U-istuinryhmän yläpuolella olevia yläkaappeja Dethleffs-suunnittelijat ovat viistonneet alaspäin, mikä osaltaan tuo tiloihin avaruutta.

Nostovuode on mekaanisesti lukittu, kun se ei ole käytössä. Lukituksen saa avattua painamalla vasemmalla ja oikealla olevaa nappia. Vuode laskeutuu tällöin pehmeästi alas. Tämä 2,00 metriä pitkä ja 1,44 metriä leveä vuode on heti käytettävissä ilman sen suurempia muutostöitä. Siinä on 13 cm paksu, hengittävää materiaalia oleva 7-vyöhykkeen kylmävaahtopatja. Vuode on tukeva ja kestää 200 kilon painon. Mukana tulevia, vuoteen reunaan ripustettavia tikkaita pitkin nousu käy helposti. Sekä nostovuoteen ylä- että myös alapuolelle jää riittävästi tilaa siten, että myös silloin, kun se on laskettu alas, vuoteeksi muutetussa u-istuinryhmässä mahtuu vielä kaksi henkilöä nukkumaan.

Kerrosvuoteet tai erillisvuoteet

Kompaktin Aero up 460 KR -mallin etupäähän on asennettu poikittain kerrosvuoteet. Ne ja vuoteeksi muutettu u-istuinryhmä mukaan luettuna vuodepaikkoja on kuusi. Keittiö ja kylpyhuone ovat vaunun keskellä. Kun lisävarusteena valitaan kolmen sängyn kerrosvuoteet, vuodepaikkoja on jopa seitsemän kokonaispituuden ollessa vain noin seitsemän metriä. Myös 70 senttimetriä pidempi Aero up 530 KR on suunniteltu nimenomaan paljon matkaaville perheille. Pitkittäin asennetut kerrosvuoteet ja niitä vastapäätä oleva pieni istuinryhmä muodostavat tilavan, erillisen lastenhuoneen etupäähän. Sen voi lisäksi erottaa taiteovella. Aero up 530 ER -mallin pohjaratkaisussa on puolestaan etupäässä erotettava makuutila, jossa on molemmin puolin erillisvuoteet. Siinä on suuri keittiö, runsaasti tavaratilaa ja avaraa tilantuntua.

Uudet Aero up -mallit jättävät tuskin muiltakaan varusteiltaan toivomisen varaa. Keittiössä on vakiona kolmiliekkinen liesi, josta löytyy helposti puhdistettava keittopinta, sekä suuri, 137 litran jääkaappi ja 15 litran pakastelokero. Kaikissa malleissa on kylpyhuone, jossa on wc-istuin ja pesuallas. Suihku on saatavissa erikseen tilattuna tai city-vesiliitännän sisältävän paketin kanssa. Lisävarusteena saatavassa Touring-paketissa on paljon päivänvaloa tuova, 70 cm leveä panoraama-kattoluukku, Truma Therme -lämminvesivaraaja sekä kiertoilmalämmitys. Ajoturvallisuutta lisäävä turvallisuuspaketti sekä Styling-paketti, johon kuu-luu 17 tuuman alumiinivanteet, suuripintaiset tukijalat, katettu aisa sekä sisään-rakennettu aisakuormanäyttö, ovat myös saatavissa kaikkiin kolmeen malliin.

Uusien Aero up -matkailuvaunujen hinnat vaihtelevat 530 KR:n 35 390,- eurosta 530 ER:n 36 490,- euroon asti (460 KR -mallin hinta ei vielä ollut tiedossa tätä tiedotetta julkaistaessa).

Pohjaratkaisut

Pohjaratkaisut Dethleffs Aero up

Isny, elokuu 2022


Tietoa Dethleffsistä

”Ei ilman perhettäni!” päätti Arist Dethleffs vuonna 1931 ja rakensi Saksan ensimmäisen matkailu-vaunun, jota hän kutsui vielä ”asuntoautoksi”, koska tämä suksisauvojen ja raippojen valmistaja halusi perheensä mukaan pitkille työmatkoille. Sanan ”vapaa-aika” tunsivat vain hyvin harvat, ja perheloma oli etuoikeus turismin ollessa vielä lapsen kengissä. Dethleffs-matkailuvaunun keksimisen myötä alkoi uusi aikakausi yrityksessä, joka omistautui sittemmin kokonaan matkailuvaunujen, ja myöhemmin myös matkailuautojen, tuotannolle.

Arist Dethleffsin pioneerihenki tuntuu yrityksessä vielä tänäänkin. Se säilyy edelleen mallien jatkuvassa kehityksessä, lukuisissa innovaatioissa ja tietenkin myös matkailuhistorian keskipisteessä: perheessä. Alusta pitäen yritys on pysynyt tiukasti toimipaikassaan Allgäun Isnyssä, Saksassa, ja motollaan ”Perheesi ystävä” se pitää merkin ydinajatuksen aina mielessään. Isnyssä kehitetään ja valmistetaan Dethleffs-matkailuautojen ja -matkailuvaunujen ohella myös Pössl- ja Crosscamp-merkkien retkeilyautoja ja kaupunkiautoja.

Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group on THOR Industries -yhtiön 100-prosenttinen tytäryhtiö. THOR Industries on yksi maailman johtavista vapaa-ajan ajoneuvojen valmistajista ja työllistää yli 31 000 työntekijää. Erwin Hymer Group yhdistää matkailuautojen ja -vaunujen valmistajat, lisävarusteammattilaiset sekä vuokra- ja rahoituspalvelut yhden katon alle. Erwin Hymer Group -konserniin kuuluu matkailuauto- ja matkailuvaunumerkit Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight ja Xplore, matkailuauto-vuokraajat Crossrent, McRent ja rent easy, ajoneuvojen alustarakentaja Goldschmitt, lisätarvike-ammattilainen Movera sekä matkustusportaali freeontour.

Lisätietoja verkkosivustolla www.erwinhymergroup.com

Kuvagalleria

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Aero upDethleffsLehdistötiedote

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024