Dethleffs c’joy: paljon uutta, enemmän mukavuutta

Toimitus
4.8.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Ensiostajan matkailuvaunuksi sopivan malliston päivitys

Dethleffs c’joy nyt entistä pirteämpänä mallisarjana. Innovatiivinen puusävy ja kestävää materiaalia olevat verhoilukankaat tuovat uudenlaisen, trendikkään tunnelman sisätiloihin. Mallivuonna 2023 Dethleffs c’joy on saanut vakiovarusteisiinsa myös tehokkaan kompressorijääkaapin.

Ensiaskel Dethleffsin matkailuvaunujen maailmaan on saanut nimen: c’joy. Tämä ketterä ja kompakti matkailuvaunu on saatavissa viitenä eri pohjaratkaisuna. Se on erinomainen valinta yhtä lailla nuorille perheille kuin hintatietoisille pareillekin. Moottoriltaan heikommatkin kompakti-luokan vetoautot pystyvät vetämään c’joy-vaunua, sillä sen omapaino on pieni. Vain 2,12 metriä leveä c’joy mahtuu lisäksi ahtaiden kulkuväylien läpi. Siten aloittelevatkin karavaanarit voivat matkata jännittämättä, vaikka reitti muuttuisikin välillä kapeaksi.

Uudet, raikkaat sisätilat

Mallivuodeksi 2023 Dethleffs c’joy saa nuorekkaamman ilmeen, uusia sävyjä ja uudet verhoilukankaat. Kalusteiden pinnassa on nyt kauniin vaalea puusävy, jossa syykuviot kulkevat poikittain. Sisätilat vaikuttavat näin suuremmilta ja tunnelmaltaan kodikkailta. Yläkaappien luukut ovat verhoilukankaiden väreihin sopien vaaleat ja niissä on koristejuova. Uudistettuun c’joy-matkailuvaunuun on valittavissa kaksi eri verhoiluvaihtoehtoa: Kappan-verhoilussa vaaleanharmaata ja beigesävyä olevat verhoilukankaat sointuvat kauniisti yhteen kalusteiden uuteen puusävyyn. Timor-verhoilussa istuinpehmusteet ovat antrasiitinharmaat ja selkänojat turkoosinväriset, mistä syntyy raikas kontrasti. Miellyttävää tunnelmaa korostaa molemmissa vaihtoehdoissa vielä seinien muuhun värimaailmaan sovitettu kangaspinta.

Myös verhoilukankaiden materiaalin valinnassa Dethleffs on c’joy-malleissa ottanut uuden, innovatiivisen suunnan. Kankaiden polyesteri-lanka valmistetaan ympäristöä säästäen 100-prosenttisesti kierrätetyistä PET-pulloista. Nämä ulkoilu- ja urheiluvaatteissakin käytetyt langat saavat verhoilu-kankaan pinnan tuntumaan miellyttävän pehmeältä ja tuovat oman lisänsä c’joy -mallien viihtyisyyteen.

Tehokas kompressorijääkaappi kaikissa malleissa

Mallivuonna 2023 c’joy saa myös sellaisen uudistuksen, joka ei välttämättä heti herätä samanlaista huomiota kuin uudenlaiset kalusteet ja kankaat. Tähän asti käytössä olleen absorptiojääkaapin sijasta Dethleffs sijoittaa nyt näihinkin malleihin tehokkaan kompressorijääkaapin. Se voi olla käytössä sekä ajon aikana 12 voltin liitännästä että myös pysäköintipaikan sähköliitännästä ja se viilentää nopeasti. Malleissa 410 LK, 420 QSH, 480 FSH ja 480 QLK tulee olemaan 132 litran pakastelokerollinen jääkaappi, mutta erillisvuode-mallissa c’joy 460 LE on sen rakenteesta johtuen jääkaapin tilavuus 83 litraa.

Suuren perhemallin, c’joy 480 QLK, pohjaratkaisua, jossa on edessä parivuode ja takana kerrosvuoteet, Dethleffs on mallivuodeksi 2023 hieman muuttanut. Kylpyhuone on nyt liitetty aivan kerrosvuoteiden viereen, kun taas vaatekaappi on siirtynyt eteenpäin. Tällä tavoin myös tähän pohjaratkaisuun on saatu suuri 132 litran jääkaappi.

Varustepaketeista lisää mukavuutta ja turvallisuutta

Mallivuoden 2023 uusi c’joy on saatavissa myös Touring- ja Dynamik-varustepakettien kanssa. Muista mallisarjoista tuttu Touring-paketti sisältää Truma Therme -lämminvesivaraajan, kiertoilmalämmityksen sekä 50 x 70 cm kokoisen avattavan kattoikkunan ja hyttysverhon ulko-oveen. Dynamik-varustelupaketista saadaan kaasupullokaapissa olevan liikuteltavan harmaavesi-sisäiliön ja 44 litran raikasvesisäiliön lisäksi varapyörän pidike sekä tavaratilan ulkoluukku. Tämän lisäksi Dynamik-pakettiin sisältyy myös iskunvaimentimet sekä turvakytkin.

Käytännöllinen, kaksiosainen ulko-ovi

Kaikissa c’joy-malleissa on käytännöllinen, kaksiosainen ulko-ovi. Ennen kaikkea perheet, joissa on pieniä lapsia tai koiria, ovat pitäneet siitä. Oven yläpuoliskon ollessa auki saadaan lisätuuletusta ja suljettu alapuolisko estää turvallisesti poistumisen matkailuvaunusta tai sinne tulon, kun valvova silmä välttää. Katto, etupää ja perä on c’joy-mallissa valmistettu rakeenkestävästä lasikuidusta.

Pohjaratkaisut kaikille kohderyhmille

Kuten tähänkin asti mallisarjaan kuuluu viisi pohjaratkaisua. Korin pituus on lyhyimmässä c’joy 410 LK -mallissa 4,99 metriä. Siinä on kerrosvuoteet takana, pesuhuone, keittiö ja suuri, vuoteeksi muutettava istuinryhmä. Se on erinomainen valinta nuoren perheen ensimmäiseksi matkailuvaunuksi. Hieman pidemmässä c’joy 420 QSH -mallissa on kiinteä parivuode etupäässä ja keskellä istuin-ryhmä. Keittiö ja pesutila ovat takana. Pitkittäin sijoitetut erillisvuoteet ja etupäässä oleva istuinryhmä tuovat c’joy 460 LE -mallin pohjaratkaisuun ilmavuutta.

Keittiö on keskellä ja pesuhuone sitä vastapäätä. Kahdestaan liikkuville on eniten tilaa c’joy 480 FSH -mallissa, jossa keittiö ja pesuhuone ovat takana. Etupäässä on suuri nukkumistila, jossa parivuode on pitkittäin. Suuressa perhevaunussa, c’joy 480 QLK, on eteen poikittain sijoitettu parivuode ja kerrosvuoteet perässä. Keskellä on suuri istuinryhmä, keittiö ja pesutila. Siinä on tilaa kaikkiaan kuudelle henkilölle. Kaikkiin c’joy-malleihin voidaan lisävarusteena asentaa suihkullinen pesutila.
Dethleffs c’joy on saatavissa jo 21 990,- eurosta alkaen.

Pohjaratkaisut

Pohjaratkaisut Joy

Isny, elokuu 2022


Tietoa Dethleffsistä

”Ei ilman perhettäni!” päätti Arist Dethleffs vuonna 1931 ja rakensi Saksan ensimmäisen matkailuvaunun, jota hän kutsui vielä ”asuntoautoksi”, koska tämä suksisauvojen ja raippojen valmistaja halusi perheensä mukaan pitkille työmatkoille. Sanan ”vapaa-aika” tunsivat vain hyvin harvat, ja perheloma oli etuoikeus turismin ollessa vielä lapsen kengissä. Dethleffs-matkailuvaunun keksimisen myötä alkoi uusi aikakausi yrityksessä, joka omistautui sittemmin kokonaan matkailuvaunujen, ja myöhemmin myös matkailuautojen, tuotannolle.

Arist Dethleffsin pioneerihenki tuntuu yrityksessä vielä tänäänkin. Se säilyy edelleen mallien jatkuvassa kehityksessä, lukuisissa innovaatioissa ja tietenkin myös matkailuhistorian keskipisteessä: perheessä. Alusta pitäen yritys on pysynyt tiukasti toimipaikassaan Allgäun Isnyssä, Saksassa, ja motollaan ”Perheesi ystävä” se pitää merkin ydinajatuksen aina mielessään.
Isnyssä kehitetään ja valmistetaan Dethleffs-matkailuautojen ja -matkailuvaunujen ohella myös Pössl- ja Crosscamp-merkkien retkeilyautoja ja kaupunkiautoja.

Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group on THOR Industries -yhtiön 100-prosenttinen tytäryhtiö. THOR Industries on yksi maailman johtavista vapaa-ajan ajoneuvojen valmistajista ja työllistää yli 31 000 työntekijää. Erwin Hymer Group yhdistää matkailuautojen ja -vaunujen valmistajat, lisävarusteammattilaiset sekä vuokra- ja rahoituspalvelut yhden katon alle. Erwin Hymer Group -konserniin kuuluu matkailuauto- ja matkailuvaunumerkit Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight ja Xplore, matkailuauto-vuokraajat Crossrent, McRent ja rent easy, ajoneuvojen alustarakentaja Goldschmitt, lisätarvike-ammattilainen Movera sekä matkustusportaali freeontour.

Lisätietoja verkkosivustolla www.erwinhymergroup.com

Kuvagalleria

Artikkeliin liittyvät hakusanat: c’joyDethleffsLehdistötiedote

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024