Eriba esittelee uuden sukupolven Touring-vaunun

Toimitus
12.8.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Eriba-brändi on ollut synonyymi laadulle ja toimivuudelle sekä vaunumatkailumaailman kehitykselle innovatiivisuudellaan jo vuodesta 1957 lähtien. Mitä tulee suunnitteluun, aerodynamiikkaan ja ajomukavuuteen, Eriba Touring on asettanut uudet standardit aina alkuperäisen Troll-vaunun rakentamisesta lähtien. Kulttivaunu on merkin ainoa malli, joka on ollut jatkuvasti tuotannossa 65 vuotta, ja erottuvuus tekee siitä yhtiön menestyneimmän mallisarjan.

Hienostunutta eleganssia ja kaikkea muuta paitsi tavallista

Kahdella uudella varustelinjalla ja nerokkailla ominaisuuksilla sekä sisältä että ulkoa, Eriba on antanut mallivuonna 2023 kulttivaunulleen erityisen ilmeen täysin iskulauseen ”Kaikkea muuta paitsi tavallista” mukaisesti.

”Uuden Eriba Touringin myötä tuomme markkinoille tuotteen, joka heijastaa ajan henkeä – ei vain nyt vaan myös tulevina vuosina. Uusi sukupolvi edustaa todellista kehitystä Touring-vaunun 65-vuotisen historian aikana. Siinä on roimasti eleganssia ja hienostuneisuutta – sekä sisältä että ulkoa”, sanoo Eriban merkkivastaava Matthias Binder.

Kulttivaunu, jolla on erottuva ulkonäkö

Aerodynaamisen etuosan ja ainutlaatuisen korimuodon ansiosta mallisto on aina pysynyt uskollisena alkuperäiselle muotoilulleen. Ja uusi sukupolvi jatkaa tätä perinnettä. Korirakenteessa käytetään lentokonesuunnittelusta inspiraationsa saanutta virtaviivaista teräsputkirakennetta, joka takaa hyvät pito-ominaisuudet, paremman ajoturvallisuuden ja pienemmän polttoaineenkulutuksen. Ajoneuvon kompaktit mitat, alhainen 226 cm kokonaiskorkeus ja alhainen omamassa tekevät Touringista erittäin hyvin ohjautuvan matkakumppanin, joka sopii jopa pienempiin vetoautoihin sekä hybridi- ja sähköautoihin.

Ikoninen, ajaton muotoilu löytyy jokaisesta uuden sukupolven yksityiskohdasta. Uudistetut korielementit, kuten pyörän kaari, takavalot tai rekisterikilven pidikkeet, korostavat vaunun retro-ilmettä (saatavana lisävarusteena myös kromivärisenä). Alumiinipäällysteinen pidennetty vetoaisa lisää ajovakautta ja mukavuutta ja helpottaa samalla pyörätelineen asentamista ja käyttöä. Ulkopuolelta katsottuna takaosa on vähemmän kulmikas uuden pohjaosan ansiosta. Tämä luo myös ylimääräistä säilytystilaa sisälle, josta pääsee helposti käsiksi tavaratilaan uusien sänkytukien ansiosta.

Vuosikymmeniä käytössä ollut ponnahduskatto kangasaukotuksella pitää sisäilman mukavana ja varmistaa runsaan 195 cm:n korkeuden vaunun sisällä. Kolmella eri ulkovärillä – Carrara White, Crystal Silver ja White Silver – ja seitsemällä eri ulkoasua räätälöivällä vaihtoehdoilla ei ole rajoja, ja jokainen löytää itselleen tyylikkäimmän kombinaation.

Erilaiset, uudet ”Legend”- ja ”Urban”-varustelinjat

Touringin sisustus on saanut uuden upean ilmeen ja tuntuman, ja sitä hallitsee kaksi erilaista modernia huonekalujen viimeistelyä: klassisempi ”Legend”-varustelinja tummemmilla sävyillä ja ylellisempi ”Urban” kirkkain sävyin. Legendissä on ”Biarritz”-kalusteviimeistely, jossa on hieno puu ja elegantti syy. Pronssiset ja kullanväriset metalliefektit, tummanruskeat ja hieman kaarevat metallikahvat pronssisella reunalla sekä hienovarainen pintakäsittely – marmorin ja kiven kaltaisten materiaalien inspiraationa – korostavat entisestään vaunun ensiluokkaista ilmettä. Muita yksityiskohtia sisustuksessa on runsaasti, kuten esimerkiksi kierrätysvillasta valmistettu huopatasku sekä kohokuvioitu, vegaaninen nahkainen naulakko.

”Urban” -varustelinjalle on puolestaan tunnusomaista sen ylellisyys sekä materiaalien, kuten huovan ja metallin, käyttö yhdistettynä rohkeisiin, toisiaan täydentäviin väreihin ”Nugget Gold”, ”Tango Red” ja ”Harbour Blue”. Tindari-kalustuksen viimeistely koostuu modernista hienosyistä puusta. Naarmuuntumaton pintapinnoite, jossa on silmiinpistävä, musta marmorivaikutelma, erottuu sivuseinien kirkkaasta viimeistelystä, kaappien ovien valkoisesta, matta/valkoisvasta viimeistelystä sekä hopeisista ovenkahvoista. Kuten tavallista, tarjolla on myös runsaasti räätälöintivaihtoehtoja jokaiseen makuun, mukaan lukien esimerkiksi laaja valikoima erilaisia kankaita.

Älykäs ja uskomattoman tilava kompakteista mitoistaan huolimatta

Uusi valaistuskonsepti antaa kotoisan tunnelman. Se sisältää epäsuoran ympäristövalaistuksen yläkaappien kulmissa sekä monitoimisen, ladattavan akkuvalon, jota voidaan käyttää joko lukuvalona, taskulamppuna tai yleisvalona. Lisävalot yläkaappien yläpuolelle sekä kaksi ylimääräistä monitoimivaloa ovat saatavilla lisävarusteena. Uusien vaihtokytkimien ansiosta valot voidaan nyt sytyttää ja sammuttaa sekä sisäänkäynnistä että makuutilasta.

Riippumatta siitä, minkä varustelinjan valitsee, uudessa Touring-sukupolvessa on suurempi, 81 litran absorptiojääkaappi, jossa on 15 prosenttia enemmän kapasiteettia. Pienistä mitoistaan huolimatta keittiössä on runsaasti säilytystilaa ja suuri työtaso. Tätä tilaa voidaan laajentaa entisestään kaksiliekkisen kaasukeittotason lasikannen ja valinnaisen pesualtaan kannen ansiosta. Sitä voidaan käyttää myös leikkuulautana. Ensimmäistä kertaa keittiöstä löytyy kestävä monikäyttöinen astia, jota voidaan käyttää kasveille, ruoanlaittovälineille tai muuhun säilytykseen. Se on tehty 94-prosenttisesti kasvi- ja luomumateriaalista.

Kylpyhuone on myös uskomattoman tilava: siellä on hylly kiristysnauhoineen, pesuallas ja pyyhepidike. Korkeussäädettävä peili liikkuu ylös ja alas pop-up katon kanssa; magneettinen suurentava peili on myös uusi. Lisävarusteena saatavilla suihkupään ja suihkuverhon sisältävä suihkuvarustus, jota voidaan käyttää myös ulkosuihkuna.

Mukava sänky on myös uuden Touringin etusijalla. Pohjaratkaisusta riippuen takana on poikittais- tai pitkittäisvuode tai edessä jopa kerrossänky. Vaihtoehtoisesti istuinalue voidaan muuntaa lisävuoteeksi. Suuren vaatetangolla varustetun vaatekaapin lisäksi vuoteiden alta löytyy lisää säilytystilaa.
Touringiin saa myös uuden multimediapaketin, jossa on laaja valikoima DAB+-kanavia ja korkealaatuinen ääni, mukaan lukien Bluetooth-yhteys.

Ensimmäiset uuden sukupolven Touringit nähdään Lahden Caravanmessuilla syyskuussa!

Saat yksityiskohtaiset tiedot ja selitykset kaikista paino- ja matkustajapaikkatiedoista myyntiasiakirjoistamme, verkkosivustoltamme, konfiguraattoristamme tai jälleenmyyjältämme.

Lisätietoja:

Vesa Riihinen, merkkivastaava
Erwin Hymer Group Suomi Oy

p. 040 7615 155


Hymer GmbH & Co. KG

Perustamisestaan vuodesta 1957 lähtien Hymeristä on muodostunut matkailuautojen ja -vaunujen käsite ”Made in Germany”. Yritys ei ole vain tunnettu pitkästä perinteistään ja intohimosta matkailuajoneuvoihin, vaan se on myös yksi johtavista alan premium-luokan valmistajista korkeiden laatuvaatimustensa ja jatkuvan innovaationsa ansiosta. Hymer GmbH & Co. KG markkinoi tuotteitaan neljällä tuotemerkillä: Hymer Matkailuautot, Hymer Retkeilyautot, Hymer Alkuperäistarvikket ja Eriba Matkailuvaunut. Hymer GmbH & Co. KG on osa Erwin Hymer -konsernia..

Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group on THOR Industriesin, yhden maailman johtavan vapaa-ajan ajoneuvojen valmistajan, 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö. Koko konsernissa on 31 000 työntekijää. Erwin Hymer Group yhdistää saman katon alle matkailuautojen ja -vaunujen valmistajat, tarvikeasiantuntijat sekä vuokra- ja rahoituspalvelut. Erwin Hymer Groupiin kuuluvat matkailuauto- ja vaunumerkit Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight ja Xplore sekä vuokrausyritykset Crossrent, McRent ja rent easy, alusta-asiantuntija Goldschmitt, lisätarviketoimittaja Movera ja matkailuportaali freeontour.

Lisätietoja osoitteessa www.erwinhymergroup.com

Kuvagalleria

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2023EribaErwin Hymer GroupLegendTouringUrban

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024