Erwin Hymer Groupille ja Fordille strateginen yhteistyösopimus

Toimitus
11.1.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

KÖLN / BAD WALDSEE, 11. tammikuuta 2022 – Ford-Werke GmbH ja Erwin Hymer Group (EHG) ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen hyötyajoneuvojen toimittamisesta. Sopimuksen runkona ovat Ford Transit retkeilyautojen ja matkailuautojen alustat sekä Ford Transit Custom perusajoneuvoksi urban vehicle -mallistoille. Lisäksi on sovittu strategisesta kumppanuudesta, joka sisältää yhteisen näkemyksen tulevista asiakkaiden tarpeista ja lainsäädäntökehyksestä. Sen ytimessä ovat päästölainsäädäntö, käyttövoimateknologia, digitalisaatio, liitettävyys ja kuljettajaa avustavien järjestelmien integrointi. Ford integroi myös EHG:n tiiviisti tuotekehitysprosessiinsa. Sopimuksella molemmat yhtiöt vastaavat viimeiset kahdeksan vuotta kestäneeseen matkailuajoneuvojen myyntibuumiin.

Ford on Euroopan johtava kevyiden hyötyajoneuvojen valmistaja. Puitesopimuksen ansiosta yritys voi monipuolistaa tuotevalikoimaansa entisestään ja avata sitä kautta uusia, nopeasti kasvavia markkinasegmenttejä. Euroopan matkailuajoneuvoalan markkinajohtaja EHG puolestaan laajentaa eri merkkiensä alustatoimittajien joukkoa ja parantaa siten puolijohdekriisin rajoittamaa toimituskykyä. Osana maailman suurinta vapaa-ajan ajoneuvojen valmistajaa Thor Industriesia EHG näkee yhteistyön edun myös siinä, että Ford valmistaa globaalina yrityksenä Transit-sarjaa paitsi Euroopassa, myös Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa.

Laaja valikoima retkeilyautoista suuriin matkailuautoihin

Tänään sovittu yhteistyö keskittyy Ford Transit -pakettiautoihin, sen matalarunkoiseen alustaan ​​sekä Ford Transit Customiin. Fordia käytetään jatkossa eri EHG-merkkien retkeilyautojen, puoli-integroitujen matkailuautojen ja alkovimatkailuautojen sekä laajasti suosiotaan kasvattavan retkeilyajoneuvoluokka urban vehiclen pohjana (Custom). EHG kasvaa tulevaisuudessa merkittävästi myös urban vehicle-luokassa, sillä ajoneuvot soveltuvat monipuolisuutensa ja kompaktien mittojensa ansiosta myös kotitalouden ainoaksi ajoneuvoksi.

Fordit valmistetaan yhtiön Kocaelin tehtaalla Turkissa, ja ne toimitetaan vuosina 2022-2024. Ford investoi muun muassa tuotantokapasiteetin laajentamiseen Kocaelissa ja vahvistaa myös organisaatiorakennettaan eri osastoilla Euroopassa.

Pitkäaikaiset kumppanit

Fordilla on pitkät perinteet yhteistyöstä EHG:n kanssa. 1980-luvun alussa Ford Transit oli Hymercarin perusta – ensimmäinen Hymer-merkin retkeilyautomalli. Vuonna 2004 Ford ja Hymer sopivat Fordin perusajoneuvojen toimittamisesta osaan yhtiön tuotteista, joita käytettiin kaikissa ajoneuvosegmenteissä.

Nämä kaksi Ford Transit -sarjaa vakuuttivat meidät soveltuvuudestaan ajoneuvojemme alustoiksi. Asiakkaamme tulevat arvostamaan erityisesti niiden monipuolisuutta, innovatiivisia avustusratkaisuja ja houkuttelevaa muotoilua. Ford on myös kertonut meille selkeän strategiansa hyötyajoneuvoliiketoimintansa kehittämiseen Euroopassa. Näemme tässä hyvät edellytykset pitkäaikaisen kumppanuutemme syventämiselle, sanoo Erwin Hymer Groupin toimitusjohtaja Martin Brandt.

Meillä Fordilla on vuosien kokemus ja suuri intohimo matkailuautoihin. Olemme innoissamme, että kaksi hyötyajoneuvosarjaamme, Custom ja Transit – ja erityisesti niiden uudet versiot Active ja Trail – ovat vakuuttaneet Erwin Hymer Groupin ja että voimme nyt tarjota ne markkinoille vahvan ja innovatiivisen kumppanin kanssa. Olemme näin vahvasti mukana yhdessä Euroopan nopeimmin kasvavista ajoneuvosegmenteistä, sanoo puolestaan Hans Jörg Klein, Ford-Werke GmbH:n johtokunnan varapuheenjohtaja.

Muuttuvat markkinat

Etenkin asiakkaiden ikärakenteen muutos merkitsee uutta haastetta matkailuautojen toimittajille, mutta se on myös mahdollisuus kasvuun. Toisaalta 45,1 prosenttia kaikista uusien matkailuautojen omistajista Saksassa vuonna 2020 kuului 55–64-vuotiaiden ikäryhmään.

Tulevaisuudessa automatkailu on kuitenkin muuttumassa ja se houkuttelee myös yhä enemmän nuoria – sinkkuja ja perheitä. Tämä vaikuttaa myös matkailuautojen yleisiin vaatimuksiin. Se tarkoittaa toisaalta moderneja pohjaratkaisuja, älykkäitä ratkaisuja toiminnallisuuteen, trendikkäitä sisustuksia ja raikkaita ulkovärejä. Toisaalta kyse on ajoneuvojen joustavasta käytöstä – liikkuvista työpaikoista jopa vakituiseen asumiseen matkailuautossa.

Ford-Werke GmbH

Ford-Werke GmbH on saksalainen autonvalmistaja, jonka kotipaikka on Kölnissä. Yritys työllistää yli 20 000 henkilöä Kölnissä, Saarlouisissa ja Aachenissa. Perustamisestaan ​​vuonna 1925 lähtien Fordin tehtaat ovat valmistaneet yli 47 miljoonaa ajoneuvoa. Lisätietoja: www.media.ford.com.

Lehdistöyhteydet:

Isfried Hennen
Ford-Werke GmbH
0221/90-17518

Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group on THOR Industries -konsernin 100-prosenttinen tytäryhtiö. THOR Industries on yksi maailman johtavista vapaa-ajan ajoneuvojen valmistajista, jolla on yli 31 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Erwin Hymer Group yhdistää matkailuautojen ja -vaunujen valmistajat sekä matkailuautojen ja matkailuvaunutarvikkeiden asiantuntijat, vuokraus- ja rahoituspalvelut saman katon alle. Konserniin kuuluvat matkailuajoneuvomerkit Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight ja Xplore, matkailuautovuokraamot Crossrent, McRent ja rent easy sekä myös alustatekniikan asiantuntija Goldschmitt, lisätarviketoimittaja Movera ja matkailuportaali freeontour. Lisätietoja: www.erwinhymergroup.com.

Lehdistöyhteydet:

Erwin Hymer Group SE
Corporate Communications
Theresa Hübschle
Holzstraße 19 | 88339 Bad Waldsee
+49 (0) 7524 999-9504

Kuvagalleria

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024