Hobby 2019 – Uutuuksia oman tien seuraajille

Antti Siljamäki
23.8.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Hobbyn suositussa matkailuajoneuvomallistossa on tulevana vuonna vaihtoehtoja kompakteista ja edullisista malleista premium-luokan luksukseen. Hobby-matkailuvaunuista ja -autoista löytyy yhteensä 12 mallisarjaa, 71 pohjaratkaisua ja 83 malliversiota.

Uusi Hobby-matkailuajoneuvojen sukupolvi vakuuttaa kattavalla vakiovarustuksellaan, avaralla sisustuksellaan ja lyömättömällä hinta-/laatusuhteellaan.

Tärkeimmät uutuudet
- Täysin uudelleenmuotoiltu takaosa Prestige -mallisarjan vaunuissa
- Täysin uudelleenmuotoiltu takaosa Optima De Luxe -matkailuautoissa
- Uusi pohjaratkaisu De Luxe 515 UHL: Alaslaskettava ylävuode mahdollistaa 6 makuupaikkaa kompaktin kokoiseen matkailuvaunuun.
- Matkailuvaunuissa 50 mm korkeammat vuoteet mukavampaa sänkyyn nousemista ja poistumista varten (ei lastenvuoteissa).
- Uusi edullisen lähtötason Vantana OnTour -retkeilyauto.
- Vantana-retkeilyautoissa uudelleenkehitetyt keittiöblokit ja pesutilat
- Matkailuautoissa uudet pohjaratkaisut Optima De Luxe T70 GQ ja HGQ, joissa tilava asuinosa istuinryhmällä, jossa istutaan kasvokkain.
- Optima De Luxe -mallissa dynaaminen “Audi-tyyppinen” LED-suuntavilkku.
- Matkailuautoissa on valmiina tehdasasenteisena poikkeuksellisen kattava, jopa yli 10 000 € arvoinen HobbyKomplett-täysvarustus.

Hobby matkailuvaunut

Hobbyn 2019 vuoden vaunumallisto alkaa kompaktista ja ketterästä Ontourista ja huipentuu yltäkylläisillä mukavuuksilla kuorrutettuun Premiumiin. Matkailuvaunujen layout-vaihtoehtoja on peräti 56. Näistä jokaista on jatkojalostettu sekä optimaalisen matkustamisen, yöpymisen että viihtymisen kannalta.

Uudessa käyttövesisäiliössä on pohjarakenne, joka mahdollistaa säiliön täydellisen tyhjentämisen. Uutta on myös uusi isompi kattoluukku, ja edelleen kehitetyt ikkunat, joissa optimoitu lukitus. Vuoteisiin tehty 50 mm korotus tekee sänkyyn nousemisesta kevyempää. Asuinosan tekniikan ohjausjärjestelmä on päivitetty ja istuinpenkkien alla oleva tavaratila optimoitu.

Hobby-matkailuvaunuihin on nyt saatavilla lisävarusteina mm. KNOTT ETS -ajonvakautusjärjestelmä ja EasyDriver-vaununsiirtojärjestelmä myös 2-akselisiin malleihin.

Aloituspakkaus OnTour
Hobbyn kevyin aloitusmalli sisältää 4 eri pohjaratkaisua, joista yhdessä on lastenvuoteet. Kaikki OnTour-mallit ovat alle 7-metrisiä painon alkaessa 1200 kilosta, jolloin vaunun kanssa pärjää pienelläkin vetoautolla. OnTour-malleissa on nyt uudet kalustepinnat työtasoissa, kansissa, pöytälevyissä ja ikkunalaudoissa. Kalusteissa on uusi, viileän trendikäs Anthrazit Pearl-Metallic -koristelu. OnTour-mallisarjan hinta alkaen 20 200 €.

Perheystävällinen De Luxe
Nuorekkaaseen makuun suunniteltu De Luxe -mallisarja sisältää 13 eri pohjaratkaisua, joista viidestä löytyy lastenvuoteet. Kahdessa mallissa on alaslaskettava ylävuode takaistuinryhmän yläpuolella. Uutena pohjaratkaisuna mukaan tulee 515 UHL, jossa kompaktista (pituus 753 cm, leveys 230 cm, kokonaispaino 1600 kg) löytyy peräti 6 mukavaa makuupaikkaa. De Luxe -mallisarjan hinta alkaen 21 900 €.

Urheilullinen De Luxe Edition
Vaaleilla kalustepinnoillaan ja kankaiden punaisilla tehosteilla positiivisesti erottuva De Luxe Edition -mallisarjassa kaikki 8 pohjaratkaisua ovat ennallaan. Neljästä pohjasta löytyy lastenvuoteet. Vaunun kokonaismassa on alkaen 1.300 kg. Nuorekkaan sisustuksen kruunaa kolme LED-valolistaa yläkaapistoissa asuintilassa ja kaksi makuutilassa.
De Luxe Edition -mallisarjan hinta alkaen 21 900 €.

Tunnelmallinen Excellent
Excellent -mallisarjasta löytyy 13 pohjaratkaisua, joista yhdessä on lastenvuoteet ja kahdessa keskiparivuode. Uutena pohjaratkaisuna mukaan tulee 540 FU, jossa tilava parivuode on vaunun takaosassa. Mallissa on panoraamaikkuna edessä ja uusi sivupesuhuone erillisellä suihkukaapilla. Keittiössä on uusi helppokäyttöisempi pimennys- ja hyttysverho.

TRUMA Combi-lämmitys on vakiona malleissa 495 WFB, 540 FU sekä 560 WFU. Mallissa 460 SFf on vakiovarusteena TRUMA VarioHeat-lämmitys.
Excellent -mallisarjan hinta alkaen 24 500 €.

Suurenmoinen Prestige
Uuden, upean takaosan muodon saanut Prestige-mallisarja sisältää 12 pohjaratkaisua, joista kolme on lastenvuodemalleja ja kolmesta löytyy suuri pesuhuone takaosasta. Sarjassa on uudet pohjat 540 FU ja 720 WLC. Prestige 720 WLC -uutuuspohjassa on tilava u-mallinen istuinryhmä vaunun etuosassa, panoraamaikkuna edessä, erillisvuoteet sekä ylellinen pesuhuone takaosassa.

Prestige-sarjan takaosan uusi muotoilu käsittää mm. upeat reunalistat, takadiffuusorin, takavaloyksikön, takavalot ja uuden kromisen vetokahvan. Uutta Prestigessä on myös Chesterfield Oak / Magnolia -kalusteet. Uusi “täysikokoinen” kaasuliesi ja -uuni on saatavilla lisävarusteena. Prestige -mallisarjan hinta alkaen 25 400 €.

Ainutlaatuinen Premium
Ylellinen Premium-mallisarja sisältää 6 erilaista pohjaratkaisua, joista yhdessä on lastenvuoteet. Mallisarjassa on mm. uusi pimennys- ja hyttysverho keittiössä helpompaa käyttöä varten. Vakiovarusteisiin kuuluu mm. TFT-ohjauspaneeli, telttapistorasia, teleskooppijalkapöytä ja alumiinivanteet. Premium -mallisarjan hinta alkaen 29 200 €.

>>Tutustu myös Hobbyn matkailuauto-uutuuksiin

Lisätietoja:
New View Oy / Hobby Group Finland
Tom Sågbom
uh. 050 544 6409
tom.sagbom [ät] hobbygroup.fi

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Hobbymatkailuautomatkailuvaunuretkeilyauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024