Hobbyn matkailuautot 2019

Antti Siljamäki
16.9.2018

JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

[addthis tool="addthis_inline_share_toolbox"]

Hobbyn matkailu- ja retkeilyautovalikoimassa on 2019 kaikkiaan kuusi mallisarjaa. Puoli-integroidusta Optima-mallistosta löytyy kaksi mallisarjaa: OPTIMA DE LUXE ja OPTIMA PREMIUM. Alkovimallisista matkailuautoista vaihtoehtona on SIESTA DE LUXE.

Tulevalle kaudella Hobby-matkailuautoista löytyy lukuisia rakenteellisia ja teknisiä optimointeja. Kalustemateriaalit säilyvät ennallaan. Useammassa mallissa korin uudistetun etuosan hopeanharmaa kaarimuoto ja sivukiila- ja ovikoristeet päivittävät malliston ulkoasua harkitun hienovaraisesti. Rakenteellisesta uutta ulkopuolella on uusi kattoluukku ja ulko-oven uusi magneettinen kiinnipito. Lisäksi kaasupullotilaa on optimoitu myös komposiittipulloille sopivaksi.

Sisäpuolelta Hobbyn matkailuautoista löytyy nyt entistä paremmin optimoitu ilmankierto takapesutiloissa, uusi alkovivuoteen mekanismi sekä uudet USB-rasiat kahdella liitännällä. Uusi tv-nivelteline sopii 22-tuumaiselle televisiolle. Passiivisesti jäähdytetty laturi ilman tuuletinta vähentää laturin ääntä ja uusi akkusensori mahdollistaa optimaalisen latauksen kaikissa tilanteissa. Sisääntulossa on uudenmallinen valaistu tartuntakahva.

Optima De Luxe -matkailuautot
Optima De Luxe -mallisarjassa on kokonaan uudelleen muotoiltu takaosa. Uudistus kattaa mm. takaspoilerin, takavalokotelot ja takavalot. De Luxe -mallistosta löytyy kaksi uutta pohjaratkaisua: T70 GQ ja T70 HGQ. Molemmissa uutuusmalleissa on parivuode ja HGQ-mallissa alaslaskettava ylävuode. Optima De Luxe -mallisarjan hinta alkaen 72 900 €. Hinta sisältää todella kattavan vakiovarustelun.

Korkealuokkaiset Optima Premium -matkailuautot
Uuden ulkomuotoilun saanut OPTIMA PREMIUM -mallisarja sisältää 8 pohjaratkaisua, joista kolmessa on kätevästi alasvedettävä ylävuode.
Optima Premium -mallisarjan hinta alkaen 73 900 € sisältäen todella kattavan vakiovarustelun.

Perheystävälliset Siesta De Luxe -matkailuautot
Alkovimallinen Siesta De Luxe on kaikkein perheystävällisin mallisarja kolmella vaihtoehtoisella pohjaratkaisullaan. Saatavilla on myös kerrosvuodemalli. Siesta-sarjassa uutta on mm. optimoidut alkovivuoteet ja istuinryhmä auton keskiosassa.
Siesta De Luxe mallisarjan hinta on alkaen 69 900 €.

Hobby Komplett -täysvarustus matkailuautoissa

Kaikki Hobby-matkailuautot (ei koske Vantana-retkeilyautoja) sisältävät vakiona jopa yli 10000 euron arvoisen HOBBY Komplett -täysvarustuksen, johon kuuluu mm:

 • THULE OMNISTOR katto- tai sivumarkiisi
 • Eristetty ja lämmitettävä jätevesisäiliö
 • Erikoisleveä ikkunallinen ulko-ovi jäteastialla, säilytystilalla ja tuplalukituksella
 • Navigointijärjestelmä sis. CD-/DVD-soitin, peruutuskamera ja leiripaikkadatapankki ja DAB+ -valmius
 • Vähintään kaksi eristettyä kattoluukkua, joissa pimennys- ja hyttyslaskosverhot
 • Mallikohtaisesti kattoikkuna ohjaamossa, avattava, tuplalasitettu ja sävytetty
 • Nahkaiset ohjauspyörän ja vaihdevivun nupin päälliset
 • Lämmitettävät sähkötoimiset ulkopeilit
 • Ohjaamon ilmastointilaite pölysuodattimella
 • Tempomat-vakionopeussäädin
 • ESP sis. ASR, Hillholder ja TRACTION+
 • Korinväriset puskurit
 • LED-päiväajovalot
 • Kombikasettiverhot ikkunoissa pimennys- ja hyttysverhoin ja REMIS-pimennysjärjestelmä ohjaamon etu- ja sivuikkunoissa
 • 12 V / 230 V -pistorasiat takatallissa
 • Hobby CI-BUS-asuinosan tekniikanhallintajärjestelmä, sis. TFT-paneelin kaikkien laitteiden ja toimintojen ohjaamiseen auton verkossa
 • Erityissuuri jääkaappi jopa 150 litran tilavuudella
 • TRUMA Combi 6 -ilmakeskuslämmitys, sis. CP Plus
 • 2 lisäkaiutinta istuinryhmässä
 • LED-tunnelmavalaistus

Vauhdikas uutuustrio! Ketterät retkeiluautot

Retkeilyauto Vantana on loistava valinta liikkuvaa ulkoilmaelämää arvostaville ja vaikkapa monikäyttöistä perheen toista autoa hakeville. Vantanasta on vuoden 2019 mallistossa saatavilla kolme malliversiota: Ontour, De Luxe sekä Premium, joille kaikille on yhteistä kompakti koko ja korkealuokkainen matkustamisen ja asumisen mukavuus.

Kaikki kolme malliversiota ovat pohjaratkaisultaan toisiaan vastaavia ja kaikkiin on valittavissa joko parivuode (K60 FT) tai erillisvuoteet (K65 ET). Uusi kompakti pesuhuone on sama kaikissa malleissa.

Kolminkertaisesti hyvä Vantana – varustelu valittavissa perustasosta luksukseen

Malliversiot eroavat toisistaan sisustuksen, varustelun ja ulkopuolen yksityiskohtien osalta. Ontour on aloitusmalli ja se rakennetaan FIAT 3300 kg -alustalle. De Luxe ja Premium ovat kattavammin varusteltuja ja niiden pohjana on FIAT 3500 kg -alusta.

Ontourissa moottori on kaksilitrainen (85 kw/115 hv), De Luxessa sekä Premiumissa vakiomoottori on 2.3 litrainen ja tuottaa 96 kw (130 hv). Ontourissa on 15 tuuman teräsvanteet, De Luxessa ja Premiumissa 16 tuumaiset alumiinivanteet.

Siirtymällä Ontourista De Luxeen saa lisäksi mm. Remis-pimennysverhot, 90 litran jääkaapin (Ontour 70 l), ohjaamoistuimet asuinosan verhoiluilla, sähköisen ulkoportaan ja markiisin. Lisäksi voi auton ulkoväriksi lisähintaan valita metallihopean. Puskurit ovat auton korin väriset.

Premium hemmottelee vielä enemmän mm. tyylikkäällä mattosarjalla, Slim Line yläkaapistoon tulevalla jääkaappilla, TFT käyttöpaneelilla, peruutuskameralla sekä sisävalaistuksella. Ulko-osan design on valkoisen ja harmaan vakiovärin lisäksi saatavana metallihopeana tai mustana.

Ontourin varustelua on mahdollista täydentää alustapaketilla, joka sisältää mm. FIAT light matala-alustan ja 16 tuuman alumiinivanteet, LED-päiväajovalot, vakionopeudensäätimen, sekä ohjaamoistuimet asuinosan verhoilulla.

Vantana -mallisarjan hinta alkaen 45 900 €.

>>Tutustu myös Hobbyn matkailuvaunu-uutuuksiin

Lisätietoja:
New View Oy / Hobby Group Finland
Tom Sågbom
uh. 050 544 6409
tom.sagbom [ät] hobbygroup.fi

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Hobbymatkailuautoretkeilyauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024