Huhtikuu oli vilkas matkailuajoneuvokaupassa

Antti Siljamäki
2.5.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Hidas kevään tulo ei vaikuttanut matkailuajoneuvokauppaan kuin maaliskuun aikana. Huhtikuussa matkailuajoneuvojen myynti palasi kasvu-uralle. Alkuvuoden kokonaismyynti (530 kpl) on nyt runsaat 7 % suurempi edellisen vuoden vastaavaa ajankohtaa verrattuna.

Ajoneuvoja rekisteröitiin huhtikuussa yhteensä 202 kpl, jossa on kasvua edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan yli 17 %. Vaunumyynti jatkui positiivisena myös huhtikuussa.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 122 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 11 kpl (+21 %). Tammi-huhtikuun myynti on vajaat 5 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria palasi takaisin markkinajohtajaksi 27 kpl kuukausimyynnillä. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli noin 20 %. Eniten myydyksi retkeilyautoksi nousi saksalainen Roadcar.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 80 kpl, joka on 9 kpl enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa. Vaunumyynti on nyt hyvällä positiivisella uralla: kumulatiivinen myynti on yli 12 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena saksalainen LMC.

Matkailuajoneuvokaupan tärkeimmät myyntikuukaudet ovat nyt käsillä. Alkuvuoden myyntimäärien kehitys luo positiivisen odotuksen toimialalle.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Yhteenveto huhtikuu 2017

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

 

 

 

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024