Hurja kuukausi matkailuajoneuvokaupassa

Antti Siljamäki
2.6.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Toukokuussa rekisteröitiin ennätysmäärä tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja, yhteensä 251 kpl, joka oli 79 kpl huhtikuuta enemmän. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna kokonaismyynti kasvoi yli
52 %. Alkuvuonna näkynyt tehdastoimitusten viivästyminen on vähitellen purkautumassa asiakastoimituksiksi.

Hyvän toukokuun myynnin ansiosta toimialan myynti on nyt viiden ensimmäisen kuukauden jälkeen 10 % edellisvuotta suurempi. Matkailuautojen kokonaismyyntimäärä on 481 kpl, joka on 20 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Matkailuvaunujen myynti oli toukokuussa runsaat 9 % viime vuotta suurempi, mutta kokonaismyynti on reilut 4 % viime vuotta pienempi. Matkailuvaunujen kokonaismyyntimäärä on nyt 264 kpl.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin toukokuussa peräti 159 kpl, joka on lähes kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Slovenialaisen Adrian markkinaosuus on 20 % ja toisena olevan Caradon 14 %. Kolmanneksi nousi saksalainen Sunlight 46 kpl myynnillä.

Uusien tehdasvalmisteisten retkeilyautojen määrä on jo yli viidenneksen tehdasvalmisteisten matkailuautojen rekisteröinneistä.

Matkailuvaunujen myynnissä toukokuu oli kappalemääräisesti (92 kpl) vuoden paras myyntikuukausi. Toukokuussa rekisteröitiin 21 kpl enemmän vaunuja huhtikuuhun verrattuna. Markkinajohtaja on Hobby, toisena on ruotsalainen Kabe ja kolmantena slovenialainen Adria.  

Toimialalla tehdyn myyjäliikekyselyn mukaan kolmannes vastaajista uskoo kuluvan vuoden olevan myynnillisesti edellisvuotta paremman ja loput vähintään viime vuoden tasolla. Kesäkuukaudet ovat matkailuajoneuvoalan kiireisimmät sekä myynnissä että huolto- ja tarvikemyynnissä.

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi
 

Merkkiyhteenveto
Matkailuautot
Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024