Hymer Eriba vm. 2020

Toimitus
2.9.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Hymer-Eribalta kaksi merkittävää vaunu-uutuutta

Hymerin Eriba-vaunumerkillä on takanaan isojen uudistusten vuosi ja edessä on mielenkiintoisten ja merkittävien uutuuksien lanseeraus Lahden Caravan-messuilla syyskuussa.

Eriban vaunuja on tuotu Suomeen viimeisen pari vuoden aikana Best-Caravanin toimesta runsaasti. Isommista Nova-sarjan vaunuista tarjonta on Suomessa laajentunut myös siihen mistä Eriba sai alkunsa eli jo vuonna 1957 valmistettuun Eriba Trolliin, joka nykyään tunnetaan paremmin Touringina. Tämä sutjakka ja virtaviivainen klassikko on edelleen valmistajan myydyin vaunumallisto, josta on peräti 11 variaatiota. Viime vuonna mallisarjasta esitellyt retrohenkiset sininen Ocean Drive ja punainen American Diner-henkinen Rockabilly sulattivat suomalaistenkin sydämet Lahden Caravan messuilla. Tilattu ensimmäinen sarja myytiin ja toinen tekee tuloaan.

Keväällä Eriba puolestaan esitteli täysin erilaisen, samaan aikaan klassisia linjoja ja huippumodernia muotoilua edustavan ison, kaksiakselisen Eriba Touring 820:n. Kokonaispituudeltaan lähes 8,5-metrinen ja hieman yli 2000 kiloinen vaunu on premiumluokan harvinaisuus koko Euroopan vaunutarjonnassa. Sen sulavat linjat hopean hohtavine kylkineen ja keulan ja perän 180 asteen panoramaikkunoineen eivät jätä ketään kylmäksi. Sisältä vaunu on hyvin erilainen kuin ulkoiselta klassiselta ilmeeltään. Keulalla istutaan mukavassa u-ryhmässä ja rakenteiden ilme niin keittiössä kuin kylpyhuoneessakin hakevat vertaistaan.

Eriba Touring 820 tehdään merkin synnyinseuduilla  Etelä-Saksassa Bad Waldseen kaupungissa käsityönä. Vaunujen valmistuskapasiteetti on rajallinen – vain kaksi kappaletta työviikossa eli ei edes 100 kappaletta vuodessa. Lahteen ensimmäinen vaunu on kuitenkin saatu ja se esitellään Eriban osastolla messuhallissa E. Uutuuden lähtöhinta Suomessa on 82 480 euroa.

Eriba Nova uudistuu täysin

Eriba Touring-malliston ohella toinen klassiseksi tuotemerkiksi muodostunut mallisto on vuonna 1966 esitelty Eriba Nova. Jatkuvan kehitystyön alla oleva mallisto on saavuttanut nyt uudistuksen, joka johtaa sen 2020-luvulle. Nova on uudistunut perusteellisesti – edellisistä sukupolvista on jäljellä oikeistaan vain pyöreistä seinän ja katon kulmista tunnistettava Nova-DNA.

Korirakenteessa on siirrytty uuteen Climadur-rakenteeseen. Se on kylmäkammiotesteissä saavuttanut parhaat mahdolliset tulokset. Rakenteessa on yhdistetty parhaalla mahdollisella tavalla polyuretaani, XPS eli suulakepuristettu polystyreeni sekä lasikuitu. Rakenne on täysin puu vapaa ja rakenteen ansiosta myös painoa on edelleen saatu pudotettua jopa kymmeniä kiloja.

Sisältä Novan ilme on moderni ja sen saa kahdella erilaisella sisustusvaihtoehdolla: Trend ja Ambience. Kalustusrakenteiden iso muutos on myös se, että erillisvuoteiden keskiosa aukeaa V-muotoisena. Vuoteisiin on yhtä helppo pääsy kuin aikaisemmin, mutta alle saadaan huomattavasti lisää säilytystilaa ja vuoteiden leveys on suorastaan huima: 2,4 metriä leveissä malleissa peräti 110 senttiä.

Mallivuonna 2020 Eriba tarjoaa Novasta yhdeksän pohjaratkaisua. Koripituudet vaihtelevat välillä 550 -713 senttimetriä. Painoluokat ovat puolestaan 1400-2000 kiloa. Suurin vaunuista on kaksi-akselinen Nova 620.

Ensimmäiset uudet Novat nähdään Suomessa syyskuussa. Lahden Caravanmessuilla on esillä kaksi mallia: 445 ja 555. Nova 445:ssä on vastakkain istuttava sohvaryhmä edessä ja ranskalainen vuode takana oikealla ja kylpyhuone vasemmalla. Mallin kokonaispituus on 6,85 metriä ja hintaluokka 30 000 euroa.

Nova 555 on puolestaan todellinen ison perheen matkakumppani. Hieman alle kahdeksan metrisessä uutuudessa on takana lastenhuone, johon saa kolmikerrosvuoteen. Edessä on puolestaan u-ryhmä sekä nostovuode eli majoitustilaa on kaikkiaan seitsemälle – takaosan sohvat pienemmille lapsille hyödyntäen jopa yhdeksälle. Malli 555:n perushinta on noin 36 000 euroa.

Kaikki Suomeen tuotavat Eriba Novat varustetaan myös pohjoisen oloihin sopiviksi eli niissä on täydellinen talvipaketti ALDEn nestekiertoisella lämmityksellä. Toki koko malliston saa myös ilmakiertoisella lämmityksellä.

>> www.hymer.fi

Lisätietoja:

Merkkivastaava Vesa Riihinen

puh. 040 7615 155

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2020asuntovaunuEribaHymermatkailuvaunu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024