Hymer juhlii juhlamallein

Toimitus
13.8.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Tänä vuonna 60-vuotisen toimintansa juhlaa viettävä Hymer tuo mallistoonsa vuoden varrella useita mielenkiintoisia uutuuksia ja uudistuksia. Tuotekehityksen tuoksinassa ehditään kuitenkin myös juhlia, sillä Hymer tarjoaa erilaisia ”60 edition” –juhlamalleja sekä matkailuautoista että vaunuista. Juhlapaketeissa asiakkaiden hintaetu nousee jopa lähelle 10 000 euroa.

Euroopan suurimmaksi kasvaneen matkailuajoneuvovalmistaja Hymerin historia on pitkä; ensimmäinen matkailuvaunu valmistui 1957 Erwin Hymerin ja Erich Bachemin toimesta. Ideana oli matkustaa vapaasti siten, että ei olisi riippuvainen hotelleista tai muista kiinteistä majoituspaikoista. Hymer ja Bachem saivat ensimmäisellä vaunullaan hyvän vastaanoton ja sarjatuotanto alkoi jo seuraavana vuonna. Näin syntyi edelleenkin tuotannossa oleva Eriba Touring –vaunumallisto.

Juhlavuoden kunniaksi Hymer kehitti suosituista, Mercedeksen pohjalle tehdystä ML-T- ja ML-I –mallisarjoista ”60 edition”-versiot, ML-T 570:n ja ML-I 570:n. Erillisvuotein varustettujen matkailuautojen pituus on alle 6,8 metriä. Tarjolla on näin sekä kahden hengen matkailuauto että neljän hengen integroitu perhemalli.

Autojen rakenteeseen kuuluu Hymerille tyypillinen iso takatalli, mukavat vuoteet, yhdistetty kompakti kylpyhuone sekä iso 142-litrainen jääkaappi-pakastin. Istuinryhmä edessä on L-mallinen. Keittiön tasot ja pöytä ovat saaneet uuden helppohoitoisemman pintamateriaalin, johon sormenjäljet eivät takerru.

Molempiin juhlamalleihin tarjotaan erittäin kattava varustepaketti houkuttelevaan hintaan. Pakettiin kuuluvat muun muassa tehokkaampi 163-hevosvoimainen kone, automaattivaihteisto, ohjaamoilmastointi, vakionopeuden säädin, monipuolinen multimediapaketti satelliittiantenneineen 32 tuuman televisiolla sekä erikoismaalaus ”60 edition” –grafiikalla. Muita varusteita ovat esimerkiksi erikoisvanteet, panoraamaikkuna (ML-T), kuljettajan ovi (ML-I) sekä kalusteiden Chiavenna Nussbaum sävy. Pakettien hinta on 15-18 000 euroa ja asiakasalennus peräti 9500 euroa. Perusajoneuvon hinta on 76 500 euroa (ML-T). Molempiin malleihin on saatavissa myös nelivetoinen alusta.

Hymer Excis I588

 

Exsis-mallisto uuteen uskoon

Fiat-pohjaisten Hymerien merkittävimpiin uudistuksiin uudelle mallivuodelle kuuluvat Exsis-sarjan puoli-integroitu ja integroitumallisto. Ulkoisesti isomman muutoksen on kokenut Exsis-I, jonka koko kori on muotoiltu uusiksi. Keulan puhtaat linjat jatkavat samaa muotoiluaaltoa, jonka viime vuonna aloitti B-Klasse Dynamic Line –mallisto. Näkyvä muutos molemmissa versioissa on täysin uudelleen muotoiltu perä, jossa on kiinnitetty tyylin lisäksi huomiota aerodynamiikkaan uuden yläspoilerin muodossa.

Exsis-sarjassa on käytössä nyt myös tuoreimman sukupolven PUAL-korirakenne, jossa eristys on kahden alumiinipinnan välissä ja kylmäsilloista on päästy kokonaan eroon. Mukavuutta lisää myös 60-senttinen asunto-osan ovi ja painoa keventää korin lisäksi Dynamic Linessa käyttöön otettu entistä kevyempi kalusteiden rakennetekniikka. Painoa on säästetty paljon, mutta kaikkea ei ole käytetty kantavuuteen, vaan osa on siirretty käyttömukavuuteen; raikasvesisäiliö on kasvanut 100 litrasta 115 litraan ja harmaavesisäiliö 100 litrasta 105 litraan. Esimerkiksi suositun erillisvuodemalli Exsis t 588:n kantavuus on noussut 50 kiloa ja on nyt 730 kiloa. Myös tärkeitä mittoja on tarkennettu, sillä takatallin luukkujen vapaa korkeus on kasvanut kolme senttiä 108 senttiin.

Pohjaratkaisuja on puoli-integroidussa versiossa neljä. Näistä kolme ovat eri pituisia erillisvuodemalleja ja yksi poikittaisvuodemalli. Korin pituudet alkavat Exsis t 474:n 6,6 metristä Exsis t 678-mallin 7,44 metriin.

Integroidussa versiossa on kolme erillisvuodemallia ja kaksi poikittaisvuodemallia. Pituudet vaihtelevat kuudesta metristä 7,5 metriin. Kompaktein kuusimetrinen (i 504) tarjoaa vuodepaikat neljälle ja peräti 800 kilon kantavuuden.

Hymer Exsis-malliston hinnat alkavat puoli-integroiduissa 66 100 eurosta ja integroiduissa 76 600 eurosta.

Hymer Eriba Nova GL60

 

Hymer-Eriba -vaunut Suomeen

Hymer-Eriba matkailuvaunujen maahantuonti Suomeen on alkanut tauon jälkeen kuluvan vuoden aikana. Syksyllä maahan saapuu runsaasti uusia Nova-sarjan vaunuja, kun Best Caravan aloittaa Hymer-kauppiaana. Korkeasti varusteltu ja talviolosuhteisiin hyvin sopiva Nova-mallisto esitellään viiden erilaisen vaunun voimin Lahden Caravanmessuilla syyskuussa. Myöhemmin syksyllä maahan tulevat myös erikoisvarustellut Nova GL ”60 edition” –vaunut, jossa kattavan noin 5000 euron varustepaketin saa noin 2000 eurolla. Pohjaratkaisuja juhlamallissa on kuusi.

Kaikkiaan Hymer-Eriba Nova-vaunuissa on kolme mallisarjaa ja 13 pohjaratkaisua. Malliston hinnat alkavat reilusta 26 000 eurosta.

Lisätietoja:

Merkkivastaava Vesa Riihinen, vesa.riihinen [ät] erwinhymergroup.com, puh. 040-7615 155

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoHymermatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024