HYMERCARilta Mercedes -alustainen retkeilyauto

Toimitus
25.8.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

”Mersualustaisista” luksussviiteistä ketteriin retkeilymalleihin. Saksalaisen Erwin Hymer -konsernin premium-ajoneuvot erottuvat edukseen viimeistelyn ja varustelun osalta. Mielenkiintoinen uutuus Lahden Caravan-messuilla 16.-18. syyskuuta on Grand Canyon S –retkeilyauto.

Mercedes Benz Sprinter –alustaisessa Grand Canyon S –retkeilyautossa yhdistyvät vanin näppäryys ja matkailuauton mukavuus. Alle 6-metrisen auton pähkinäpuun sävyisten ja pyöristettyjen kalusteiden suunnittelussa on kiinnitetty huomiota asumismukavuuteen mm. hiljaisesti sulkeutuvien vetolaatikoiden osalta. Istuinryhmä on luokkansa isoimpia ja jalkatilaa on hyvin. Autoon on lisävarusteena saatavana nestekiertoinen lämmitys. Vuoteen koko on 195 x 140 cm sivuseinien muotoilun ansiosta. Isossa takatallissa on kiinnityskiskot tavarankuljetusta varten.

Grand Canyon S vakuuttaa myös ajoturvallisuuteen vaikuttavilla ominaisuuksillaan. Kattavaan vakiovarustukseen kuuluvat mm. ESP, sähköinen jarruassistentti (BAS), ABS, ASR, elektroninen jarruvoiman jako (EBV), törmäyksen ennakointi/varoitusjärjestelmä, kaistavahti, alamäkihidastin ja sivutuuliassistentti.

Grand Canyon S on saatavana myös nelivetoisena ja istuinryhmän aidolla nahkaverhoilulla. Auton hinta Suomessa on alkaen 63 600 euroa.

Hymerin MB-alustaiset Suomessa

Ensimmäistä kertaa messuilla Lahdessa esillä on myös Hymer VAN 520 – niin ikään MB-alustalla. Puoli-integroitu superkompakti matkailuauto esiteltiin viime vuonna Fiat ja AL-KO-kevytrakennealustaisena. Mersualustaisen Hymer VAN 520 -auton hinta on alkaen 66 300 euroa.

Parina viime vuonna Hymer on kiinnostanut suomalaisia etenkin MB-alustan puolesta. Suo-meen maahantuotavista Erwin Hymer -konsernin merkeistä Hymer on edelleen ainoa mersualustaisten matkailuautojen valmistaja. Hymer ML-T puoli-integroituna ja vastaava integroitu ML-I ovatkin löytäneet hyvin kohderyhmänsä – myös nelivetoisina. Näiden mallien uudistukset samoin kuin Hymer Starlinen kohdalla kohdistuvat mallivuonna 2017 entistä laadukkaamman matkailuelämyksen mahdollistamiseen yksityiskohtien kehittämisellä. Uutta Starlinessa on mm. iso L-istuinryhmä, kätevä ”apteekkarikaappi”, 22” TV-näytön paikka, 160 l jääkaappipakastin sekä Servo-Soft-sulkumekanismit keittiölaatikostoissa.

Suomen ostetuin Hymer mallisto uudistui

Hymer Starline 2017

Hymer on laajentanut premium-luokan tarjontaansa uudella B-DL mallistolla (seitsemän poh-jaratkaisua). Uutuus on suunniteltu 3,5 t luokkaan. Tämä on mahdollista aivan uuden kalus-terakennustekniikan ansiosta. Uusilla ratkaisulla on savutettu merkittävää etua rakenteiden painoissa ja näin lastaus sekä varusteluvaraa jää enemmän. Mallisto on varustettu teknisellä välipohjalla, siis koko lattia-alue on lämmitetty välipohjan kautta, jossa merkittävin osa teknii-kasta sijaitsee.

Täysin uusi pohjaratkaisu on pariskunnan käyttöön suunniteltu alle 3,5 tonninen B 584 DL. Vajaa 7-metrisen auton leveys on 2,22 m ja erikoisuutena ohjaamon päältä alaslaskettavat pitkittäisvuoteet, jättäen alleen ison istuinryhmän. Pesutila ja keittiö sijaitsevat auton taka-osassa, samoin iso molemmilta puolin autoa lastattava takatalli.

Lahdessa esillä on B-DL 588 -erillisvuodemalli.

www.hymer.com/fi

Lisätietoja:

Esa Lehto
Erwin Hymer Group Suomi Oy
Puh. 0400 639 638
esa.lehto [ät] hymer.com

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoHymermatkailuautoMercedes-Benzretkeilyauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024