Hymeriltä konseptiauto-VisionVenture

Toimitus
2.9.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

3D-tulostus, infrapunaheijastava maali, katto ja terass ja pneumaattinen pop-top-katto: kehitetty yhteistyössä BASF: n, Mercedes-Benz- VisionVenture -konseptiin perustuva konseptiajoneuvo luo uuden perustan suunnittelun, omavaraisuuden ja kevyen rakenteen kannalta. Konseptiauto tarjoaa ennakkoa siitä, millainen nykyaikainen matka voisi olla vuonna 2025. Siinä yhdistyvät Hymerin uraauurtava henki ja innovaatiot yli 20 BASF: n innovatiiviseen materiaaliin tarjotakseen tulevaisuudennäkymän vastauksen alan nykyisiin ja tuleviin suuntauksiin.

Yhdistelmä innovatiivisia materiaaleja ja visionääristä muotoilua

VisionVenture on Mercedes-Benz Sprinter-alustalle rakennettu konseptiajoneuvo, jonka etuosan muotoilu on luonut tavallaan uuden oman matkailuautoluokan. Alusta alkuperäisillä ovillaan, ajovalot ja jäähdyttimen säleikkö on kaikki säilytetty, mutta tuulilasi on siirretty eteenpäin ja A-pylväs, konepelti ja kattovalo on suunniteltu uudelleen. Neliveto mahdollistaa maastokäyttöön. Pyöräkotelot ja valitut runko-osat on valmistettu 3D-tulostustekniikoilla, mikä antaa niille erittäin vankan, kumimaisen laadun. Uusi on myös erittäin joustava maalaus silmiinpistävässä tummanvihreässä: lämpötilaa säätelevä, BASF: n energiatehokas Chromacool-tekniikka alentaa ajoneuvon pintalämpötilaa 20 ° C ja sisätilan lämpötilaa jopa 4 ° C. Se mahdollistaa myös yksilöllisemmän ulkonäön ja tarjoaa vaihtoehdon klassiselle valkoiselle.

VisionVenture-katto on varustettu puhallettavalla pop-top-katolla, jonka kennomaiset ulkoseinät ovat lähes seitsemän senttimetriä paksut ja jotka tarjoavat erinomaisen eristyksen ja jotka voidaan täyttää lämmitetulla tai jäähdytetyllä ilmalla minuutin sisällä. Se on varustettu ympäristövalaistuksella, ja se voidaan avata takana, jotta päästäisiin yksityiselle kattoterassille. Lisäksi kattoverhoilu on varustettu aurinkosähköjärjestelmällä, joka takaa entistä suuremman omavaraisuuden tiellä.

Kunnianhimoiselle seikkailijoille

Yhdessä Studio SYN -suunnittelijoiden kanssa VisionVenture-tiimi on keksinyt aivan uuden muotoilutavan, jossa on lukuisia älykkäitä ratkaisuja, jotka on suunnattu asiakkaiden tarpeisiin ja jotka on inspiroitu kohderyhmän DIY-muunnoksista. Ensinnäkin sisätiloissa on erittäin tilava tunnelma huolimatta Mercedes-Benz Sprinterin pienikokoisista mitoista. Huomio kiinnittyy ajoneuvon takana olevaan suureen panoraamaikkunaan ja sen avattavaan takaluukkuun.Takatila muuttuu yksityiseksi patioksi, jossa on ulosvedettävä sähköinen grilli. Keittiö on integroitu ainutlaatuiseen tilaa säästävään porrasrakenteeseen, josta noustaa ”makuuhuoneeseen”. Suuret, LED-valaistut portaat muistuttavat talon portaita ja tarjoavat ylimääräistä säilytystilaa sisätiloissa.

VisionVenturen asuinosassa suunnittelijat ovat käyttäneet uusia materiaalikombinaatioita, jotka on valmistettu BASF: n korkean suorituskyvyn muoveista ja kevyistä, luonnollisista materiaaleista, kuten liuskekivi, nahka, huopa ja jopa bambu. Seinäpäällyste on osittain suunniteltu monitoimiseksi kiskojärjestelmäksi. Tämä tarjoaa tilaa yksilöiville kuvien sisustamiselle tai käytännöllisten säilytysjärjestelmien asentamiseen, esimerkiksi keittiövälineille. Valaisin on suunniteltu myös monipuoliseen käyttöön riippumatta siitä, onko se riippuvalaisin, patiovalo tai kattovalaisin. Olohuoneeseen on integroitu käytännöllinen toimistotila, jossa on oma LED-valaistus ja magneettinen nastataulu, joka vetää melkein näkymättömästi seinään yhdellä yksinkertaisella liikkeellä.

Kylpyhuone on suunniteltu maksimaalista joustavuutta ja kompaktiutta varten. Sivuseinä aukeaa, jotta pesuallas voidaan siirtää sivuun ja jättää tilaa tilavalle suihkukaapille, jossa on sadesuihku. Kylpyhuoneen ylellistä ilmettä parannetaan entisestään käyttämällä luonnonkiveä. BASF-tuote Veneo Slate® mahdollistaa todellisten materiaalien käytön matkailuautossa. Tämä materiaali yhdistää ohuen kivikerroksen muoviin ja on vain yhden millimetrin paksuinen, joten se on kevyt ja taipuisa. Tämän suunnittelun mukaisesti oleskelutilan lattia ulottuu kylpyhuoneeseen siten, että kaikki on vaakasuorassa ilman tavanomaista suihkualustaa.

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoHymerkonseptimatkailuautoVisionVenture

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024