Hyvä vaihtoehto kesälomalle kotimaassa

Antti Siljamäki
4.5.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Matkailuajoneuvo on hyvä vaihtoehto kesälomalle kotimaassa

Matkailuajoneuvojen tammi-huhtikuun myyntimäärä on nyt yhteensä 749 kpl, jossa kasvua on runsas 9 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Huhtikuussa ensirekisteröitiin 232 uutta matkailuajoneuvoa, joka oli 14 % edellisvuotta vähemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja on rekisteröity ensimmäisen kolmanneksen aikana yhteensä 525 kp, joka on lähes 10 % enemmän kuin vastaavana ajankohtana edellisenä vuonna. Huhtikuussa ensirekisteröitiin 159 uutta matkailuautoa.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli tammi-huhtkuun ajalla noin 36 %.

Matkailuvaunumyynti edelleen positiivinen

Matkailuvaunuja on myyty tammi-huhtikuun aikana yhteensä 224 kpl, joka on yli 7 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Huhtikuussa ensirekisteröitiin 73 uutta matkailuvaunua.

Myyntivuoden ensimmäisen kolmanneksen tulos on positiivinen huolimatta myös matkailuajoneuvotoimialaan vaikuttavasta viruspandemiasta. Keväisin luovutetaan perinteisesti paljon aiemmin tilattuja ajoneuvoja ja huollatetaan käytettyjä kesäkautta varten, joten toimialan yrityksissä on kiireiset ajat juuri nyt.

Kevään ensirekisteröintilukuihin vaikuttaa myös ajoneuvovalmistajien tehtaiden tuotantojen keskeyttäminen useiksi viikoiksi pandemian takia. Nyt tehtaiden tuotanto on saatu uudelleen käyntiin, joten osa kevään toimituksista siirtyy kesän alkuun.

Tänä kesänä kotimaan matkailu kiinnostaa entistä useampaa. Matkailu-ajoneuvo on hyvä vaihtoehto kesän kotimaan matkailuun.

Jäsenliikkeemme palvelevat asiakkaita mielellään ottaen huomioon Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen antamat suojausohjeet.

”Liikkuvakoti – lomaile ja matkusta kotimaassa nauttien elämästä”
>> Yhteenveto 4/2020

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024