Joskus tilastot eivät kerro kaikkea

Antti Siljamäki
2.4.2014
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Uusien matkailuautojen ja vaunujen alkuvuoden myynti on laskenut viime vuodesta. Käytettyjen autojen ja vaunujen myynti sen sijaan on sujunut hyvin.

Uusia matkailuajoneuvoja rekisteröitiin kesäkuun loppuun mennessä yhtensä 847 kappaletta. Tästä autojen osuus oli 397 kappaletta ja vaunujen 450 kappaletta.

Uusia matkailuautoja rekisteröitiin kesäkuussa 94 kpl.  Viime vuoden kesäkuussa rekisteröitiin uusia autoja 124 kpl. Pudotusta oli 25 %.  Vuoden alusta rekisteröitiin uusia autoja 397 kpl ja viime vuonna kesäkuun loppuun mennessä 574 autoa. Rekisteröintimäärä laski siten 30 %. Alku vuonna myytiin lisäksi uusia, jo viime vuoden lopulla rekisteröityjä matkailuautoja runsaat sata kappaletta.  Siten uusien auton myynti laski vähemmän kuin rekisteröintitilasto osoittaa.

Kesäkuussa rekisteröitiin uusia matkailuvaunuja 102 kpl. Viime vuoden vastaava määrä oli 123 kpl eli myynti putosi kesäkuussa 17 %.  Vuoden alusta rekisteröitiin uusia vaunuja 450 kpl ja vuotta aikaisemmin 492 kpl. Rekisteröinnit laskivat siten 8,5 %.

Uusien ajoneuvojen myyntiluvuissa näkyy kuluttajien varovaisuus. Ostoja harkitaan pitkään ja päätöksiä lykätään tulevaisuuteen. Erityisesti kalliiden autojen vaunujen myynti on laskenut. Sen sijaan käytettyjen autojen ja vaunujen myynti on ollut vilkasta koko kuluneen vuoden ajan.

Lisätietoja   

Matkailuajoneuvotuojat ry
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Gsm 050 3658352
antti.siljamaki [ät] matkailuajoneuvotuojat.fi

www.liikkuvakoti.fi

 

 

 

                 

                   

 

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilasto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024