Joulun odotusta matkailuajoneuvokaupassa

Antti Siljamäki
1.12.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuajoneuvokaupan hiljaisimmat kuukaudet ovat käynnissä. Marraskuussa rekisteröitiin tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja 40 kpl, joka oli 11 kpl enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Toimialan ensirekisteröinnit ovat yhdentoista kuukauden jälkeen noin 7 % viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa suuremmat.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 28 kpl, joka on 8 kpl enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Matkailuautojen kokonaismyyntimäärä on nyt 927 kpl, joka on runsaat 18 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja runsaan 20 % osuudella, toisena on   saksalainen Carado ja kolmantena saksalainen Sunlight.

Uusien tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on vajaat 18 %. Eniten myyty retkeilyauto on saksalainen Pössl. Tälle mallivuodelle esitelty Roadcar on toiseksi eniten myyty retkeilyauto ja kolmantena on slovenialainen Adria.

Matkailuvaunujen myynti oli edelleen vaisua. Uusia vaunuja rekisteröitiin 12 kpl. Tammi-marraskuun kokonaismyynti on 542 kpl, joka on vajaat 8 % viime vuotta pienempi. 

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby noin 38 % markkinaosuudella, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

matkailuajoneuvot yhteenveto
matkailuautot
matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024