JP-Caravan 30-vuotta

Toimitus
23.1.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Zatelliitintiellä, Kauppakeskus Zeppeliinin lähellä toimiva JP-Caravan juhlii tänä vuonna kolmeakymmentä vuottaan. JP-Caravan myy ja tuo maahan matkailuvaunuja ja -autoja.

30 neliön hirsimökistä 2000m2:n toimitilaan

Yrityksen taival alkoi 30 neliön hirsimökistä Oulun Limingantullista. Nyt tiloja Caravanharrastajien tarpeisiin on jo 2000m2, käsittäen myymälätilat matkailuajoneuvoille, tarvikkeille ja varaosille, huolto- ja korjaamotilat sekä pesuhallin. Henkilökunnan määrä on vaihdellut kahdeksasta kolmeentoista. Kesäsesonkina on henkilökuntaa aina enemmän. 30 vuoden taival on ollut välillä kuoppainen, välillä on kiidetty autostraadalla.

Innokas vaunuyrittäjä

Omistaja, yrityksen perustaja, Jorma Laukkanen aloitti innokkaana vaunuyrittäjänä yövyttyään itse ainoastaan yhden kerran asuntovaunussa Lahden MM-kisoissa vuonna -78.  Tätä ennen yrittäjäperheen poika oli pyörittänyt rengasliikettä. Kokemusta autoalasta oli kerätty kesätyössä autojen myyntiharjoittelijana ja lisäksi oli hankittu kaupallisen alan koulutus. ”Kai se oli joku hulluus, joka yrittäjäksi veti,” nauraa Jorma Laukkanen.

JP-Caravan juhlii työn merkeissä. Näyttelyitä ja tarjouksia on koko juhlavuoden ajan.

Vaunu on harrastusväline

Asuntovaunuja on ollut pohjoismaissa jo kauan, Suomessa harrastus on vielä nuori. Tyypillinen asuntovaunun hankkiva asiakas on laskettelua harrastava, liikunnallinen lapsiperhe. Vaunu odottaa heti rinteen alla, siellä vietetään riemukasta koko perheen yhteistä vapaa-aikaa. Kesäisin retkeillään. Asuntoauton ostaa tyypillisimmin vapaata liikkumista harrastava pariskunta. Viime vuosina asuntoautoilun ovat löytäneet parhaita vuosiaan viettävät eläkeläiset.

Tulevaisuus

Jorma Laukkanen uskoo, että taantuman hellittäessä alan ja yrityksen suunta on kasvava. Tulevaisuus näyttää, toimiiko perheyritys tulevaisuudessa vielä kolmessa polvessa. Nyt pienet lastenlapset keskittyvät vielä autoleikkeihin.

Lisätietoja

Jorma Laukkanen
toimitusjohtaja
JP-Caravan Oy
Zatelliitintie 12, Kempele
Puh. 010 387 5010
GSM 0400 686 640
jorma.laukkanen [ät] jpcaravan.fi

www.jpcaravan.fi/

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Best-Caravan OyjäsenliikeJP-Caravan Oy

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024