KABElta uusi Mercedes-alustainen matkailuautomalli

Toimitus
19.8.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

KABE laajentaa yhteistyötä Mercedes- Benzin kanssa. Mallivuodesta 2023 alkaen kaikki KABE-matkailuautot valmistetaan Mercedes Sprinterin pohjalta. KABE-matkailuvaunuihin tulee uusia pohjaratkaisuja. Sisätiloihin on tehty mukavuutta lisääviä päivityksiä.

KABEn ensimmäiset Mercedes-alustalla olevat ylelliset integroidut matkailuautot (Crown ja Imperial) esiteltiin vuonna 2020. Samaan aikaan KABE toi markkinoille ensimmäisen Mercedes Sprinteriin perustuvan retkeilyautonsa, jossa on korotettu katto ja kaikki KABEn ainutlaatuiset edut.

Vuonna 2021 lanseerattiin Mercedes-mallin mukaiset puoli-integroidut KABE Royal Crossover -mallit x780 ja x880, joiden etuosassa on tilava alaslaskettava lisävuode. Royal x780:sta tuli heti hyvin suosittu malli. Se on oikean kokoinen, hyvin varusteltu ja pohjaratkaisuista on pidetty.

Uusi KABE Novum

KABEn suuri matkailuautouutuus vuodelle 2023 on täysin uusi mallisarja, Novum, jonka pohjana on Mercedes Sprinter ja alustana AL-KO. KABE Novum korvaa aiemman Classic-sarjan, joten jatkossa kaikki KABE-matkailuautot valmistetaan Mercedes-Benzin pohjalta.

Uusi KABE Novum on ketterä puoli-integroitu matkailuauto, joka vastaa monien uusien asiakasryhmien tarpeita. Auto soveltuu hyvin esimerkiksi lapsiperheille, jotka haluavat kevyen, mutta hyvin varustellun matkailuauton KABE-standardein ympäri vuovuotiseen käyttöön.

Novum on 7,50 metriä pitkä, ja sitä on saatavana kahtena alustaversiona: Novum Light – mallina, jonka kokonaispaino on 3,5 tonnia, ja hieman paremmin varusteltuna Novum Heavy -mallina, jonka kokonaispaino on 4,5 tonnia. Heavy-malliin on mahdollista tilata käytännöllinen alaslaskettava vuode ruokailutilan päälle.

KABE Novumin pohjaratkaisuja on kolme; 750 LXL, jossa on parivuode L-muotoisella keittiöllä, erillisvuoteellinen 750 LGB L-keittiöllä ja 750 T -malli, jossa on erillisvuoteet ja auton levyinen wc-suihkutila auton takaosassa.

Lisää turvallisuutta mukavuudesta tinkimättä

KABE on aina ollut alan eturintamassa, kun on kyse toimenpiteistä turvallisuuden lisäämiseksi onnettomuustilanteissa. Vuonna 2022 otettiin käyttöön täysin uudelleen muotoiltu ruokailutilan istuin, joka estää istuintyynyn liukumisen pois törmäyksessä, jolloin on riski matkustajan liukumisesta turvavyön alta. Ruokailutilan istuin on kiinnitetty vesisäiliön ympärillä olevaan teräsrunkoon.

Mallivuoden 2023 Novum, Royal, Crown ja Imperial-matkailuautojen matkustajien istuimet varustetaan uusilla muodonmuutoksia kestävällä turvavyökehikolla ja säädettävillä pääntuilla. Turvavyökehikossa on kaksi integroitua kolmipistevyötä. Isofix-kiinnikkeet ovat vakiovarusteena. Lisävarusteena saatava viides, eteenpäin suunnattu turvavyöpaikka, koostuu uudesta mukavasta kokoontaitettavasta istuimesta, jossa on integroitu turvavyö.

Puoli-integroitujen Novum- ja Royal-mallien etuistuimet on nyt verhoiltu KABEn omalla laatupehmusteella ja tyylikkäällä KABE-logolla selkänojaan.

Estate-vaunumallisto on perheiden suosikki

Vuonna 2022 esitelty KABE Estate on innovatiivinen ja edullinen kasvavalle määrälle nuorempia KABE-ostajia varten suunniteltu matkailuvaunumallisto, jossa on trendikäs muotoilu ja pohjaratkaisut.

Vuoden 2023 Estate on varustettu 23 litraa suuremmalla harmaavesisäiliöllä, ollen nyt 55 litraa. Uutena vuodevaihtoehtona on saatavissa nyt myös Grand Lit-vuode, jossa makuuosan molemmat pitkät vuoteet saadaan yhdeksi mahtavaksi parisängyksi.

Estate-mallisto täydentyy uudella pohjaratkaisulla. KABEn pienin ja kevyin vaunu on nyt saatavana erillisvuoteilla. Estate 470 GLE on toimiva vaunu kahdelle henkilölle, johon saa lisävarusteena Grand Lit -vuoteen.

Estate-vaunuissa on kaikki KABEn ominaisuudet alhaisemmasta hinnasta huolimatta. Vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa Alde Compact -lämmittimellä varustettu nestekiertoinen lattialämmitys, sävytetyt ikkunat hyttysverkoilla ja pimennysverhoilla, palohälytin, kaasuvuodonilmaisin, TV-antenni, stereot, sisäänrakennetut kaiuttimet, reititin, USB-pistoke joka kerrossängyn kohdalla, paljon LED-valaistusta, 80 Ah:n akku, tuuletusventtiili ja ulkoisella lukittavalla luukulla varustettu suksiosasto.

Uusi kulmakeittiömalli

Tilava kulmakeittiö (CXL-malli) on uusi odotettu pohjaratkaisu, joka on saatavana 600-kokoisissa Royal- ja Imperial-kokoluokissa.

Royal ja Imperial 600 CXL -mallissa on suuri ja mukava sohva. Kulmakeittiötä vasten olevassa selkänojassa on korkeussäädettävä tv-kiinnike suuremmalle televisiolle, jonka saa helposti pois näkyvistä, kun sitä ei käytetä.

Muita KABE-vaunu-uutuuksia ovat muun muassa Estate- ja Jalokivi-mallien päivitetyt sähköjärjestelmät ja ohjauspaneelit.

Smart Level – helppoa KABE-elämää

Vuonna 2023 KABE:n palkittua Smart D – paneelia kehitetään lisäominaisuuksilla. Selkeässä ohjauspaneelissa on nyt KABE Smart Level, jossa on kolme käytännöllistä anturia.

Smart Level -toiminnon avulla voi seurata kaasumäärän tasoa, rengaspaineita ja nähdä onko ajoneuvo suorassa vai vinossa pysäköitynä.
KABE Smart Level on vakiovarusteena Imperial-sarjan matkailuautoissa ja -vaunuissa, ja se on saatavana lisävarusteena Crown- ja Royal matkailuautoihin sekä Royal-sarjan matkailuvaunuihin.

Päivityksiä sisätiloissa

KABE-keittiöissä on uusi pleksi/akryyli- seinäpinta. Makuuhuoneen takaosan valaistuksen kytkimet on uusittu älykkäisiin ja toimiviin kytkimiin, joissa on kosketustoiminto.

Vaatekaappien ovissa on moderni ja kevyempi materiaali. Jääkaappien ympärillä ja kylpyhuoneissa olleet LED-profiilit on korvattu ohuemmalla LED-silikoniprofiililla (Neonflex).

Kaikki ajoneuvomallit on päivitetty uusilla tyylikkäillä KABE-tunnuksilla ja matkailuautot uusilla sivuvalaisimilla.

Markkinoiden parhaiten varusteltu

KABEn matkailuajoneuvovalikoima ei ole koskaan ollut yhtä kattava kuin nyt. Vuonna 2023 tarjolla on viisi markkinoiden parhaiten varusteltuja matkailuauto- ja neljä matkailuvaunumallistoa, joissa on laaja valikoima erilaisia pohjaratkaisuja ja kokoja.

KABEn tuotteet ovat laadukkaita ja sopivat erinomaisesti ympärivuotiseen käyttöön pohjoismaisissa olosuhteissa.

Lisätietoja:

Bo Karlsson, toimitusjohtaja
Kabe-Adria Oy

p. 040 124 4900

 

Kuvagalleria

Artikkeliin liittyvät hakusanat:

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024