Kaben matkailuautot 2017

Toimitus
10.9.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

KABElla on matkailuauto kaikille. Edullinen TM740, hyvin varustellut puoli-integroidut ja crossover-mallit sekä KABEn ylelliset täysintegroidut autot. Vuodelle 2017 laajennamme mallistoamme entisestään! Nyt teemme mukavasta KABE-elämästä entistäkin tyylikkäämpää ja viihtyisämpää. Luonnollisesti kaikki matkailuautomme valmistetaan Tenhultin tehtaassamme, Smoolannissa.

Täysintegroitu TMi740

Yksi suurista uutuuksista on täysin uuden täysintegroidun TMi740 auton esittely. Uudessa i740 LGB:ssä on valoisa ja avoin pohjaratkaisu, jossa on kaksi korotettua pitkittäisvuodetta suuren kuormatilan päällä ja käytännöllinen L-muotoinen keittiö.

Asunto-osan etuosassa on vyöpaikoilla varustettu kahden istuttava sohva, joka yhdessä ohjaamon kääntyvien istuimen kanssa muodostaa viihtyisän istuinryhmän erillisen pylväspöydän ympärille. Kaikkien täysintegroitujen mallien tapaan TMi740:ssä on alaslaskettava kattosänky (valinnaisen) istuinryhmän yläpuolella, huomaamattomasti kattoon upotettuna. KABEn ylelliset kalusteet ja aistikkaat tekstiilit tekevät kuljettajaympäristöstä erityisen kodikkaan.

- TMi740:n kokonaispaino on 3500 kiloa, joten se on tervetullut vaihtoehto suuremmille ja hieman raskaammille täysintegroiduille autoille, kertoo KABEn toimitusjohtaja Peter Carenborn.

Vaikka TMi740 autot ovat edullisia, niissä on kaikki tarvittava aktiiviseen käyttöön ympäri vuoden.

- TMi740 on todella hyvä vaihtoehto kaikille niille, joille tärkeintä on aito KABE-laatu ja jotka haluavat modernin ja joustavan matkailuauton erittäin kilpailukykyiseen hintaan, Peter sanoo.

Uusi i860

KABEn täysintegroidut matkailuautot ovat erittäin kysyttyjä. Tulevalle mallivuodelle sarja täydentyy jälleen uudella mallilla. Uusi KABE i860 on täysvarusteltu ja vakaa 8,6 metriä pitkä auto, jossa on tandemakseli.

-”Täydellinen matkailuauto”, oli KABEn myyjien arvio, kun auto ensiesiteltiin kesän alussa, Peter kertoo. Nyt valmistaudumme esittelemään i860:n kaikille matkailuautoista kiinnostuneille eri puolilla Eurooppaa!

Korkeakiiltoisista ylä- ja astiakaappien ovista tulee 2017 vakiovarusteita kaikissa matkailuautoissa Classic-sarjaa lukuun ottamatta. TMi860:ssä suihku ja wc-tilat ovat omilla puolillaan keskikäytävää. Uuteen i860:een on kaksi erilaista pohjaratkaisua; i860 LGB, jossa on kaksi pitkittäisvuodetta ja i860 QB, jossa on suuri Queen Size -vuode taaimpana autossa. Molemmissa muunnoksissa on erillinen suihku ja wc-tila omilla puolilla keskikäytävää ja käytännöllinen kulmakeittiö.

Istuinryhmä koostuu tilavasta L-sohvasta ja ohjaamon mukavista istuimista, jotka käännetään tukevan ja siirrettävän pylväspöydän ympärille. Yhdessä oven sisäpuolella oikealla olevan ylimääräisen istuinpaikan kanssa se tarjoaa hulppeat tilat seurusteluun ja rentoutumiseen. Kuten kaikissa muissa täysintegroiduissa malleissa i860:ssä on alaslaskettava kattosänky istuinryhmän yläpuolella, huomaamattomasti kattoon upotettuna. Myös istuinryhmä voidaan sijata vuoteeksi.

Lisää pohjaratkaisuja

Toinen uutuus on se, että myös suosittu i810-malli voidaan tilata LXL-muunnoksena, todella tilavana matkailuautona, jossa parisänky on sijoitettu taaimmaksi asunto-osaan. Sen myötä 810-pituuteen on nyt valittavana peräti viisi erilaista pohjaratkaisua. Ostaja voi myös itse päättää, haluaako hän i810-autoonsa yksittäis- tai tandemakselin. Se tekee KABE-valinnasta entistä joustavampaa ja yksilöllisempää.

Lippulaiva Imperial i910

Peter toteaa, että KABElla on nyt upea mallisto täysintegroituja autoja pituuksissa 7,4, 7,6, 8,1 ja 8,6 metriä. Samalla päivitetään i910-malli, joka nimeksi mallivuodesta 2017 alkaen tulee Imperial i910 ja josta tulee osa KABEn todella ylellistä premiumtarjontaa, joka matkailuvaunupuolella jo on.

-Imperial i910 on todellinen lippulaivamme, ainutlaatuinen matkailuauto, johon on valtavasti lisävarusteita, joita ei saa muihin malleihin.

Uusi Imperial i910 on varustettu muun muassa KABE Smart D Remotella, uudella ohjauspaneelilla, joka ohjaa ja valvoo matkailuauton kaikkia toimintoja ja jota voidaan myös etäohjata matkapuhelimella.

- Todella tehokas premiumluokan äänijärjestelmä on vakiovaruste, samoin wi-fi. Lisäksi matkailuauto tuottaa itse tarvitsemansa sähkön invertterillä ja kahdella akulla varustetulla tehokkaalla aurinkokennojärjestelmällä, Peter kertoo.

Kaikilta osiltaan premiumtasoa

Muita esimerkkejä uuden Imperial i910:n vakiovarustuksesta ovat hydrauliset tukijalat, ilmastointi matkailuauton asunto-osassa, erikoissuuri vesisäiliö ja Cinderella poltto-wc. Teknisen innovatiivisuutensa lisäksi se on myös uskomattoman loisteliaasti sisustettu matkailuauto. Keittiössä on luonnollisesti moderni induktioliesi, työtaso on Kerrockia ja seinät laminaattimateriaalia. Pitkän matkapäivän jälkeen voi istahtaa ihanan pehmeänahkaiseen istuinryhmään. Imperial i910 on kaikilta osiltaan todellista premiumtasoa!

Täysin uusien täysintegroitujen mallien TMi740:n ja täydellisesti varustellun i860:n lisäksi yksi suurimmista uutuuksista on tietysti i910-mallin päivitys Imperial i910:ksi. Mutta vuoden 2017 mallistossa on myös pitkä rivi muita jännittäviä uutuuksia.

Fiksu äänentoistolaitteisto

Ylellinen äänentoistolaitteisto on vakiona Imperial i910:ssä ja sen voi tilata valinnaisvarusteena muihin mallisarjoihin Classic-sarjaa lukuun ottamatta. Järjestelmä kommunikoi matkailuauton kaikkia toimintoja ohjaavan ja valvovan KABE Smart D -paneelin kanssa ja sisältää todella upean äänentoistolaitteiston lisäksi myös navigaattorin ja peruutuskameran sekä Wi-Fi- ja puhelinverkkoyhteyden.

Kaikki täysintegroidut autot saavat ohjaamoon uudet kaksinkertaiset sivuikkunat, jotka eristävät paremmin sekä kylmää että ääntä. Täydennämme niitä myös Remisin uusilla sähkötoimisilla sälekaihtimilla.

Suurennamme ulkopuolisia tavaraluukkuja parisängyillä varustetuissa QB- ja LXL-malleissamme ja järjestämme kuormatilaan paikan reilunkokoiselle ulkopöydälle. Queen Size -vuoteella varustettuun QB-malliin asennetaan myös käytännölliset pakkauslaatikot auton sisälle, sängyn jalkopäähän.

Sisäpuolen muotoilulliset muutokset

Matkailuautojen sisustus valmistetaan puusepäntehtaassamme Tenhultissa. Käytämme paljon aikaa löytääksemme materiaalit, jotka ovat kauniita ja helppohoitoisia. Vuoden 2017 Classic-autojen keittiöön tulee uusi käytännöllinen laminaattitaso. Muissa sarjoissa on valkoinen korkeakiiltoinen kalvo yläkaappien ja astiakaapin ovissa.

Käynti uusissa KABE-autoissa paljastaa useita muotoilumuutoksia, jotka ulkoisen näyttävyyden ja tyylin lisäksi parantavat käytännöllisyyttä. Yksi esimerkki on keittiön astiakaapin alla oleva uusi ripustuslista, jossa on kaksi koukkua keittiövälineille tai vaikkapa valkosipulipalmikolle. Lista on osa järjestelmää, jota voi laajentaa lisäosilla.

Mallivuodesta 2017 lähtien kaikkien mallisarjojen dinette koostuu käytännöllisestä L-sohvasta ja käännettävästä itsekantavasta pylväspöydästä. Sohvan vyöpaikan slide-out -toiminnolla voi helposti säätää istuin- ja selkätyynyn kaltevuutta. Esiin käännettävät käsinojat parantavat entisestään istuinmukavuutta. Yhdessä ohjaamon kääntyvien ja mukavien istuimien kanssa sohva muodostaa miellyttävän istuinryhmän.

Sivusohva asunto-osan oikealla puolella saa pehmeästi pyöristetyt kulmat, mikä antaa lisää väljyyttä ja kodikkuutta ja tekee istuinryhmästä helpommin sijattavan. Sohvan uusi pyöreä muoto toistuu yläkaappien listoissa. Toinen lisää tilaa antava käytännöllinen uutuus on QB-sängyn loivempi kaarevuus.

Harkitut yksityiskohdat

Olemme modernisoineet myös matkailuautojen kylpyhuoneiden muotoilua uusilla pesualtailla ja voimakkaammin pyöristetyillä kaappien ovilla. Ja monilla muilla parannuksilla, jotka osoittavat KABEn paneutumista yksityiskohtiin.

Lisätietoja:

Bo Karlsson
Kabe-Adria
bo.karlsson [ät] kabeadria.com

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautoKabematkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024