Kesä oli kiireinen matkailuajoneuvoalalla

Antti Siljamäki
1.9.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuajoneuvojen tammi-elokuun myyntimäärä ylitti jo 2000 kpl:n rajan ollen nyt yhteensä 2136 kpl, jossa kasvua on lähes 14 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Elokuussa ensirekisteröitiin 243 uutta matkailuajoneuvoa, joka oli vajaa 2 % edellisvuotta enemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin 164 kappaletta, joka on runsaan prosentin enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Tammi-elokuun myyntimäärä on nyt lähes 12 % suurempi kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on noin kolmannes.

Uusia harrastajia paljon vaunukaupoilla

Uusia matkailuvaunuja ensirekisteröitiin elokuussa 79 kpl, joka on vajaa 3 % enemmän kuin viime vuonna. Tammi-elokuun myynti yhteensä on nyt yhteensä 747 kpl, joka on lähes 19 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Päättynyt kesä oli matkailuajoneuvoalalla kiireinen sekä myynti että jälkimarkkinatoiminnoissa. Uusia harrastajia on saatu runsaasti lisää, joka vahvistaa käsitystä siitä, että matkailuajoneuvoharrastus on trendikäs tapa matkustaa ja lomailla.

Alkava syksynä matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden uutuudet 2021 esitellään jäsenliikkeissämme ja heidän verkkosivuillaan, koska perinteisesti syyskuussa järjestetyt Lahden messut on siirretty koronaepidemian takia vuoden 2021 syyskuuhun.

”Liikkuvakoti – mukava ja turvallinen tapa matkustaa ja lomailla”

>>Yhteenveto 8/2020

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024