Kesäkuu oli jälleen hyvä myyntikuukausi

Antti Siljamäki
4.7.2016
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Kesäkuussa rekisteröitiin tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja sama määrä (251 kpl) kuin toukokuussa, joka oli vuoden ennätyskuukausi. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan oli lähes 17 %. 

Hyvän ensimmäisen puolivuotiskauden myynnin ansiosta toimialan myynti on nyt lähes 12 % edellisvuotta suurempi. Matkailuautojen kokonaismyyntimäärä on 630 kpl, joka on 23 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi. Matkailuvaunuja rekisteröitiin kesäkuussa 10 kpl enemmän kuin hyvin sujuneessa toukokuussa. Kokonaismyynti on enää vain vajaan prosentin viime vuotta pienempi. Matkailuvaunujen kokonaismyyntimäärä on nyt 366 kpl. 

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin toukokuussa 149 kpl, jossa on lisäystä viime viimevuoden kesäkuuhun verrattuna 37 kpl. Saksalaiset Carado ja Sunlight ovat vahvistaneet paikkansa tilaston kärkikolmikkoon slovenialaisen Adrian jälkeen. Uusien tehdasvalmisteisten retkeilyautojen määrä laski tehdasvalmisteisten matkailuautojen rekisteröinneistä, ollen nyt 15 %.

Matkailuvaunujen myynnissä kesäkuu oli kappalemääräisesti vuoden paras kuukausi. Kesäkuussa rekisteröitiin peräti 102 kpl uusia vaunuja, joka oli 10 kpl toukokuuta enemmän. Markkinajohtaja on Hobby, toiseksi nousi slovenialainen Adria ja kolmantena on ruotsalainen Kabe.

Puolen vuoden myyntitulosten perusteella voi jo varovasti ennustaa, että vuodesta tulee myyntimäärissä edellisvuotta parempi. Erityisesti toimialaa ilahduttaa matkailuvaunujen myyntimäärän kasvu. Nyt ollaan jo lähes viime vuoden vauhdissa ja vielä on monta hyvää myyntikuukautta jäljellä.

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Merkkiyhteenveto
Matkailuautot
Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024