Lahden messut 2018 piristivät lokakuun myyntiä

Antti Siljamäki
2.11.2018

Syyskuussa pidettyjen Lahden caravan-messujen vaikutus näkyy positiivisesti lokakuun myyntiluvuissa. Lokakuussa ensirekisteröitiin yhteensä 155 matkailuajoneuvoa, joka on peräti 50 kpl viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Tammi-lokakuun myyntimäärä (1860 kpl) on jo nyt 70 kpl enemmän kuin koko viime vuonna 2017. Toimialan kasvu on nyt 7,6 %. Koko vuoden myynti ylittänee tänä vuonna 1900 ajoneuvon rajan.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin lokakuussa 97 kpl, joka oli 27 kpl (38,6 %) viime vuoden vastaavaan ajankohtaan enemmän. Tammi-lokakuussa on matkailuautoja myyty 110 kpl enemmän (10,5 %) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.
Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuautomerkki, saksalainen Sunlight toiseksi ja saksalainen Bürstner kolmanneksi eniten myyty matkailuautomerkki.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-lokakuun ajalla 28 %.

Pirteä kuukausi matkailuvaunumyynnissä
Matkailuvaunuja merkittiin lokakuussa rekisteriin peräti 58 kpl, joka on 23 kpl enemmän kuin lokakuussa 2017. Vuoden kokonaismyynti on nyt 3,3 % viime vuotta parempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Nelipäiväiset Lahden messut olivat kaupallisesti onnistuneet. Ilahduttavaa oli se, että messuvieraat tulivat paikalle sankoin joukoin jo torstaina ja ensimmäiset kaupat tehtiin heti ensimmäisten tuntien aikana.

”Liikkuva koti siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Caravan-messutRekisteröinnit

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024