Leirintäalueita koko perheelle

Toimitus
15.3.2014
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Kokoperheen kesälomareissulla on nähtävyyksiä ja aktiviteetteja perheen pienimmistä jäsenistä senioreihin.

Suomen leirintäalueilla ja niiden läheisyydessä on paljon erilaisia oheistoimintoja sekä aktiviteetteja lisäten matkailijaperheiden viihtyvyyttä ja tyydyttäen vaativampaakin elämysnälkää. Monien nähtävyyksien ja elämyspuistojen läheisyydessä sijaitsee myös laadukkaita ja ajanmukaisia leirintäalueita, joissa voi yöpyä touhuntäyteisten päivien lomassa. Mikä sen mukavampaa onkaan kun saa yöpyä omassa liikkuvassa kodissaan hektisen ja riemuntäyteisen päivän päätteeksi huvittelupaikan vieressä ilman, että joutuu matkustamaan satoja kilometrejä ennen nukkumaanmenoa.

Perheystävällisiä vierailukohteita ja leirintäalueita löytää Top Camping Finland reitin alueilta. Top Camping leirintäalueita on kahdeksan kappaletta ja perheen riemukkaan matkailureitin kannattaa suunnitella Top Camping –kohteita ajatellen. Kaikki nämä alueet sijaitsevat lähellä perhekohteita, kuten huvi- ja vesipuistoja sekä kylpylöitä. Alueet sijaitsevat Kalajoella, Vaasassa, Porin Yyterissä, Kouvolassa, Mikkelissä, Punkaharjulla, Kuopiossa sekä Tampereella. Kohteiden välimatkatkin ovat suhteellisen mukavia, joten ”takapenkkien terroristitkaan” eivät kyllästy koko päivän autossa istuskeluun.

Kouvolan Top Camping Tykkimäki sijaitsee aivan Tykkimäen huvipuiston läheisyydessä. Leirintäalueelta voi kävellä turvallista reittiä huvipuistoon. Tykkimäki on huvipuistona miellyttävä kauniine järvinäköaloineen ja huvilaitteineen, joista useat on suunniteltu myös pienimpien lasten huvituksiin. Tosin rohkeimmillekin huvittelijoille löytyy päänhuumaa ja pyöritystä.

Kuten muissakin Top Camping Alueissa, Tykkimäki Campinginkin läheisyydessä on paljon nähtävyyksiä esimerkiksi Kouvolan keskustassa. Itse alueellakin on hyvä uimaranta saunoineen sekä useita harrastus- ja urheilumahdollisuuksia kaiken ikäisille.

Itä-Suomessa sijaitseva Punkaharjun kokoperheen lomakeskus on huumaavan kauniin luonnon keskellä. Aivan Top Camping Punkaharjun leirintäalueen naapurissa ovat vesipuisto Punkaharjun Kesämaa sekä Taidekeskus Retretti. Kesämaassa vierähtää helposti lämmin kesäpäivä jos toinenkin huimien liukumäkien ja kesäriehojen parissa. Jos vilu pääsee yllättämään oloa viilentävissä altaissa tai korkeissa kiipeilytelineissä, voi ottaa kunnon löylyt saunaosastolla tai vaikka haukata herkullista syötävää alueen ruokaravintolassa.

Taidekeskus Retretti on näkemisen arvoinen paikka. Jo ilman taideteoksiaankin sen luolasto olisi upea saatikka sitten kauniine taideteoksineen. Retretissä on paljon tekemistä lapsille. Perheen pienimmät voivat osallistua itse taiteen tekoon esimerkiksi maalamalla oman kuppinsa.

Top Camping Punkaharjun lähialueilla on paljon muutakin katsottavaa ja koettavaa. Savonlinnan kaupunki Olavinlinnoineen ja oopperajuhlineen sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä. Leirintäalueelta pääsee myös kirkasvetisiä järviä pitkin Savonlinnaan yhteysaluksella.

Yllä mainitut kaksi Top Camping aluetta ovat hyviä esimerkkejä perheystävällisistä leirintäalueista, joissa tekemisenpuute ei pääse ihan heti yllättämään. Ensi kesän lomareissua ajatellen kannattaa tutustua Top Camping alueisiin. Kaikki nämä kahdeksan ovat varteenotettavia vierailukohteita riemulomaa suunniteltaessa ja seuraavaa kesää odotellessa. 

Artikkeliin liittyvät hakusanat: karavaanarileirintäleirintäaluematkailu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024