LMC-autot vm. 2021

Toimitus
19.8.2020
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

LMC juhlistaa 65-vuotista toimintaansa

Saksalaisvalmistaja LMC aloittaa mallivuoden 2021 juhlateemalla, sillä mittariin tulee 65 vuotta. Suomessakin LMC:llä on vankka asema, sillä merkkiä on meilläkin myyty jo yli 30 vuoden ajan.

”Lord”, ”Münsterland” ja ”Liberty”… nämä auto- ja vaunumallit ovat tuttuja monille alan harrastajille. Tänä päivänä mallistojen nimet ovat toista, mutta LMC – Lord Münsterland Caravan – on vahva toimija myös Suomessa. Suuren suosion pohjana on 1990-luvun loistava startti, jolloin LMC-vaunuja tuotiin Suomeen satoja ja valtaosa niistä on edelleen liikkeellä.

LMC:n viimeisen 10 vuoden kohokohta on uraauurtava, uuden sukupolven Long Life Technologie eli LLT-korirakenteen lanseeraus. Rakenne esiteltiin ensin nostovuoteella varustetuissa Breezer-malleissa sekä puoli-integroidussa Spring Edition –sarjassa.

LLT-korirakenteelle valmistaja tarjoaa 12 vuoden tiiviysturvan. Ensimmäisten ajoneuvojen kohdalla tiiveysturvasta tulee pian täyteen jo 10 vuotta. Asiakkaiden tyytyväisyydestä kertoo ehkä parhaiten se, että juuri Breezer- ja Spring Edition -malleja on hyvin harvoin tarjolla käytettyjen sivustoilla tai niiden myyntiaika käytettynä on todella lyhyt.

Vaunujen puolella vastaava asiakastyytyväisyys näkyy Scandica-sarjassa, joka mallivuosina 2011 ja 2012 lanseerattiin merkin talvivaununa. Se oli varustettu jopa lämmitetyillä pesuhuoneen seinillä.

Tänään LMC - vuonna 1991 Erwin Hymer –konserniin liitetty merkki - on osa Euroopan suurinta matkailuajoneuvoja valmistavaa konsernia. Tuotantolaitoksen viimeisin uudistus tehtiin puolitoista vuotta sitten ja tänä päivänä LMC:n Sassenbergin tehdas on yksi alan moderneimmista Euroopassa.

Edulliseen Element-matkailuautomallistoon uusi parivuodemalli

Yksi mallivuoden 2021 uutuuksista liittyy viime syksynä esiteltyyn Element-automallistoon, joka täydentyy viidennellä pohjaratkaisulla, sivuttaisella parivuodemallilla. Tämä asunto-osaltaan avara pohjaratkaisu - kuten kaikki muutkin Element-mallit - on varustettavissa sähkökäyttöisellä nostovuoteella. Mallistossa on siis vaihtoehtoja nyt jo todella moneen tarpeeseen. Tarjolla on joko erillisvuoteet, saarekevuode tai sivuttainen parivuode ja tarvittaessa nostovuode sekä mahdollisuus vuoteen tekemiseen istuinryhmästä.

Uuden sivuttaisen parivuodeversion malli on Element T 638. Auton kokonaispituus on hieman alle 7 metriä. Ja suomalaisten arvostamia ominaisuuksia on yllin kyllin: tarjolla on iso jääkaappi, kaksi täyskorkeaa vaatekaappia – toinen vaatetangolla, toinen hyllyillä – ja todella tilava XXL-kokoinen kylpyhuone, jossa suihkutila muodostuu hetkessä kätevän kääntöseinän ansiosta.

Element T 638 on saatavissa myös L-istuinryhmällä ja vuoteentekomahdollisuudella istuinryhmästä. Asunto-osan lattia on tasainen. Parivuoteen päädyssä olevan vaatekaapin seinä on vino, jotta käynti vuoteeseen on mahdollista kumppania häiritsemättä.

LMC Element-malliston sisustus on näyttävä ja moderni, mutta epäsuora valaistus ja verhoilut tekevät siitä rauhallisen. T 638 -pohjaratkaisu muistuttaa ”vanhoista hyvistä” suomalaisten pitämistä pohjaratkaisuista, mutta nostovuodemahdollisuus ja useat pienet yksityiskohdat tekevät tästä pohjaratkaisusta kiinnostavan. Esimerkiksi älypuhelinten ja tablettien käyttö on helppoa useiden USP-pistokkeiden ansiosta.

Uutuudessa on paljon mainitsemisen arvoisia yksityiskohtia. Tavaratilaan on pääsy sekä ulkoa että vuoteen alta. L-malliseen keittiöön on saatu runsaasti laskutilaa ja tila myös kahvinkeittimelle. Pesutilan ovessa on iso peili, joka antaa tilantuntua. Vakiona toimitettavissa istuinryhmän pehmusteissa on eniten kuluvissa osissa nahkajäljitelmää oleva verhoilu, joka on helppo pitää puhtaana. Jatkettavan pöydän ympärillä on puolestaan helposti tilaa viidelle ruokailijalle.

LMC:n 65-vuotisjuhlatarjous suomalaisille

Juhlavuoden kunniaksi Element-mallisto on hinnoiteltu entistäkin houkuttelevammaksi. Suomeen tuotaviin Element-ajoneuvoihin on tarjolla Suomi-paketti juhlahintaan 6 500 euroa. Pakettiin sisältyvät mm. 140 hevosvoimainen moottori vakiona, Fiatin alustapaketti (kuljettajan mukavuudet automaattisella ohjaamon ilmastoinnilla), Avantgarde-paketti (asunto-osan mukavuudet) ja Truman talvipaketti. Lisäksi pakettiin sisältyvät matot, päiväpeitot, ohjaamon kaihdinverhot ja erillisvuode sekä kiinteissä saarekevuodemalleissa tavaratilan kuljettajan puoleinen takatallin ovi.

Perusajoneuvojen hinnat ovat alle 7-metrisissä malleissa 65 000 euroa ja kahdessa 7,4-metrisessä mallissa 67 500 euroa.

Lisätietoja:

Petra Samppa
Erwin Hymer Group Suomi Oy
LMC-merkkivastaava Suomessa
Puh. 050 382 0530

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2021asuntoautoLMCmatkailuauto

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024