LMC:ltä kaasuton matkailuvaunu

Toimitus
29.8.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
”Täysin onnellinen ilman kaasua”

LMC  esittelee Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla innovatiivisen kaasuttoman matkailuvaunun Musica 470 D -konseptinsa.

”Nestemäinen kaasupullo on tuttu ja luotettava seuralainen joko lyhyillä tai pidemmillä matkoilla. Se on suunniteltu ja tehty ruoanlaittoon ja lämmitykseen sekä pitämään jääkaappi viileänä. Tällä uudella konseptisuunnittelulla haluamme näyttää innovatiivisen, uraauurtavan vaihtoehdon, jonka avulla kaikki voisi toimia täysin ilman kaasua ”, sanoo LMC-tuotemerkin johtaja Bodo Diller.

”Kaasuton” asuntovaunu luottaa täysin käyttäjäystävälliseen 230 voltin plug & play -ratkaisuun.

Kaikki sähköllä: lämmityspaneelit kalusteiden sisällä, jääkaappi ja liesi

Kaasukäyttöistä sisälämmitystä ei tarvita

Asuntovaunu on varustettu paneelilämmityksellä, joka toimii yksinomaan sähköllä. Innovatiivinen idea: lämpö tulee suoraan huonekalulevyihin integroiduista lämmitysmattoista. Koska kaasupulloja ei enää tarvita, on kaasupullokotelo varustettu integroidulla lukitusmekanismilla, ja tila hyödynnetään leirintäpöydän ja tuolien säilyttämiseen. Toinen etu on, se, että sähköisten lämmityspaneelien ansiosta lämmittimen savuhormia ei tarvita. Kun ulkona on kylmä asuntovaunun lämmittäminen mukavaan lämpötilaan tapahtuu nopeasti.

Matkailuvaunun uusi jääkaappi

Kompressorijääkaappi varmistaa, että ruokatarvikkeet säilytetään aina oikeassa lämpötilassa. Kaapin iso etu on se, että se on käyttövalmis jo kahdessa tunnissa. Kompressori toimii hyvin myös lämpimissä olosuhteissa, mutta kuluttaa silti vähän energiaa. Jääkaapin tuuletus on integroitu sivuseinämään, mitä ei ole kaasukäyttöisissä ratkaisuissa.

Kuluttaa vähemmän energiaa, lämpenee nopeammin, ilman lämpöhukkaa, helppo puhdistaa

Induktiolieden yksi hyvä ominaisuus on puhdistettavuus. Kaasuliedellä monesti ruokajätteet ”paistuvat” kiinni hellaan ja ovat siten vaikeasti poistettavia. Tätä ongelmaa ei esiinny sähkökäyttöisessä liedessä.

”Konseptimme osoittaa, että tulevaisuudessa ”kaasu ja matkailuvaunu” eivät välttämättä ole erottamaton pari. Kokeneet karavaanarit kuitenkin tietävät, että kaasun käyttö ei ole vaarallista. Kaasun käytöstä johtuneet onnettomuudet ovat hyvin harvinaisia. Silti haluamme näyttää, mikä on mahdollista matkailuvaunussa tulevaisuudessa, toteaa LMC-tuotemerkin johtaja Bodo Diller.”

Artikkeliin liittyvät hakusanat: 2020asuntovaunukaasuLMCmatkailuvaunu

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024