Matkailuajoneuvokaupassa huippu kuukausi

Antti Siljamäki
1.6.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Tehdasvalmisteisten matkailuajoneuvojen myynnissä tehtiin toukokuussa paras kuukausitulos moneen vuoteen. Toukokuussa myytiin yhteensä 282 matkailuajoneuvoa, joka on 31 kpl (12,3 %) enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajankohtana. Alkuvuoden kokonaismyynti (812 kpl) on nyt noin 9 % suurempi edellisen vuoden vastaavaa ajankohtaa verrattuna.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin toukokuussa 189 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 30 kpl (+19 %). Tammi-toukokuun myynti on runsaat 9 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Hobby ja kolmantena saksalainen Bürstner.

Suomessa pakettiautoista verottomiksi matkailuautoiksi muunnettujen ajoneuvojen ensirekisteröinnit laskivat tammi-toukokuun aikana 8,5 %.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on noin viidennes. Eniten myyty (27 kpl) retkeilyauto on saksalainen Roadcar.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 93 kpl, joka on 1 kpl enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Vaunumyynti jatkuu positiivisella uralla: kumulatiivinen myynti on runsaat 8 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Matkailuajoneuvokauppa jatkaa maltillisella positiivisella kasvusuunnalla, jonka odotetaan jatkuvan ainakin kesäkuukausien ajan.  

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Ensirekisteröinnit toukokuu 2017

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024