Matkailuajoneuvokaupassa kova myyntikuukausi

Antti Siljamäki
3.7.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Tehdasvalmisteisten matkailuajoneuvojen myynnissä tehtiin kesäkuussa jo toistamiseen paras kuukausitulos moneen vuoteen. Kesäkuussa myytiin yhteensä 307 matkailuajoneuvoa, joka on peräti 56 kpl (22,3 %) enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajankohtana. Alkuvuoden kokonaismyynti (1119 kpl) on nyt yli 12 % suurempi edellisen vuoden vastaavaa ajankohtaa verrattuna.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 193 kpl, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen lähes kolmannes (+44 kpl). Tammi-kesäkuun myynti on runsaat 14 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Hobby ja kolmantena saksalainen Bürstner.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on noin viidennes. Eniten myyty (32 kpl) retkeilyauto on saksalainen Roadcar, toisena Adria ja kolmantena Hobby.

Suomessa pakettiautoista verottomiksi matkailuautoiksi muunnettujen ajoneuvojen ensirekisteröinnit ovat edelleen laskussa.

Matkailuvaunumyynti kasvu-uralla

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin kesäkuussa 114 kpl, joka on 12 kpl
(+11,8 %) enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Vaunumyynti kasvaa edelleen: kumulatiivinen myynti (400 kpl) on runsaat 9 % viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Ensimmäinen vuosipuolisko on ollut matkailuajoneuvokaupassa hyvä. Tämä kertoo matkailuajoneuvoharrastuksen kiinnostuksen kasvamisesta Suomessa ja antaa myös toimialalle uskoa.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

 

Matkailuajoneuvot 6/2017 yhteenveto

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024