Matkailuajoneuvolla Suomessa!

Mika Jokinen
2.3.2022
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

TIEDOTE 2.3.2022

Maassamme ensirekisteröitiin helmikuussa 2022 liki 100 tehdasvalmisteista matkailuajoneuvoa. 

Matkailuautoja rekisteröitiin 72 kpl, joista retkeilyautojen osuus oli lähes 42 %. Matkailuvaunuja rekisteröitiin 26 kpl. Jos tarkastellaan vain helmikuun lukuja, lasku edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden on merkittävä. Tarkasteltaessa kumulatiivista kehitystä lasku ei ole ollenkaan niin paha.  

Kun edetään kohti kevättä ja parasta myyntisesonkia, matkailuajoneuvojen ensirekisteröinnit tulevat nousemaan merkittävästi. Siitä on vahvoja viitteitä asiakkaiden vieraillessa ahkerasti ympäri Suomea kauppiasverkostossamme, jossa uusin uljas matkailuajoneuvokeskus avaa ovensa Lempäälässä 4.3. 

Lisätietoa ensirekisteröinneistä: https://liikkuvakoti.fi/rekisteroinnit/ 

Kotimaanmatkailu tulee olemaan suosiossa

Euroopan turvallisuustilanne on järkkynyt ja myös sillä tulee olemaan monenlaisia vaikutuksia toimialaamme ja myös harrastajien käyttäytymiseen. Yhä useampi valitsee matkailuajoneuvoharrastuksen ja kotimaanmatkailun, jonka johdosta myös ajoneuvojen kysyntä tulee olemaan vilkasta. Myös vuokraustoiminnalle tulee olemaan lisääntyvää kysyntää. 

Pulaa komponenteista & haasteita logistiikassa 

Maailmanlaajuinen komponenttipula, sekä logistiikkaketjujen epätasapaino vaikuttavat myös matkailuajoneuvojen toimialaan. Asiakkaat saattavat joutua odottamaan pitkiäkin aikoja tilaamiaan ajoneuvoja ja myös hinnastot elävät ennennäkemättömällä tavalla.  

Kannattaa muistaa, että Suomessa on hyvin saatavilla myös valmiita matkailuajoneuvoja. Esim. Nettikaravaani.com -sivustolla on myynnissä tälläkin hetkellä liki 600 vuosimallin 2022 matkailuautoa ja liki 450 matkailuvaunua. 

Tervetuloa kauppiasliikkeeseemme – etsitään sinulle sopivin matkailuajoneuvo! 

Kuva:
Sunlight


Lisätietoja:

Mika Jokinen
toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry

Matkailuajoneuvot, kiva toimia & harrastaa! 

Liitteet:

Matkailuajoneuvot_02_2022
Matkailuajoneuvot_02_2022_saate

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024