Matkailuautouutuuksia 2016

Antti Siljamäki
19.8.2015
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Matkailuajoneuvojen mallivuosi vaihtuu kesälomakauden jälkeen. Ensimmäiset 2016 uutuudet on jo esitelty lehdistölle.

LMC

LMC keskittyy vuoden 2016 mallistossa tekniikkaan sekä ajo- ja asumismukavuutta lisääviin yksityiskohtiin. Näitä ovat markkinoiden pisin tiiviysturva 12 vuotta, kestävä Long Life Technologie–korirakenne ja monta aikaa seuraavaa yksityiskohtaa. Kaikki 2016–mallivuoden LMC-matkailuautot rakennetaan Fiat-matalalattia-alustalle, mikä Comfort Line –malliston osalta tarkoittaa edullisempaa hintaa verrattuna aiemmin käytettyyn AL-KO-alustaan. Ohjaamon ja asunto-osan ovien keskuslukitus löytyy kaikista muista malleista vakiona, nostovuodemalleihin keskuslukitus on saatavana lisävarusteena. Comfort Line –mallistossa ja yhtä poikkeusta lukuun ottamatta integroiduissa (ei I 605) malleissa ikkunallisen asunto-osan oven leveys on 70 cm.

Lue lisää LMC uutuuksista

Carado

Carado-matkailuautojen suunnittelussa on huomioitu ensiostajan eteen tulevat kysymykset. Autoissa on mukana olennainen ja tarvittava, kestävät komponentit ja asunto-osan tilaratkaisut toimivat monenlaisessa käyttötarkoituksessa. Myös hinta, alkaen 42 750 euroa, on haluttu pitää sellaisena, että mahdollisimman monella esimerkiksi juuri yhteisomistajuuden kautta olisi mahdollisuus lähteä matkaan omalla matkailuautolla. Caradot ovat lisääntyneet viime vuosina myös yritys- ja vuokrakäytössä kestävien ominaisuuksiensa puolesta.

Carado-mallisto kattaa hyvin matkailuautoilijan perustarpeet monin pohjaratkaisuin ja korivaihtoehdoin. Paketeilla saadaan edullisesti näyttävyyttä ja sporttisuutta. Emotion-paketti 1 040 euron lisähintaan sisältää samppanjan väriset sivuseinät, korkean takapuskurin ja Emotion-tarroituksen. Alustan mukavuuspaketin mukana, hintaan 1 460 euroa, tulevat 16" Fiatin alkuperäiset alumiinivanteet, nahkainen ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi, mittaristo kromikehyksin, kojelaudan verhoilu (Techno-Trim), LED-päiväajovalot, mustakehyksiset ajovalot ja kiiltävän musta jäähdyttimen säleikkö. Edellä mainittujen varusteiden ostaminen erikseen tulee kalliimmaksi. Paketin tuoma säästö Emotion-paketin kohdalla on 530 euroa ja alustan mukavuuspaketin osalta 450 euroa.

Lue lisää Caradosta

Dethleffs

Dethleffs Advantage

Dethleffsin uusi mallivuosi tuo useita uudistettuja mallisarjoja: Edulliseen hintaluokkaan kuuluva Trend on uusittu, kaksoispohjallinen Esprit mallisto on myös kokenut melkoisen uudistuksen. Tämän vuoden myyntihitti Advantage on saanut uuden pohjaratkaisun - saarekvuode alle 7 metrin autossa. Paljon liikkuvan suosikin Globebussin ominaisuuksia on niin ikään hiotto paremmiksi.

Trendissä kuten kaikissa Dethleffsin 2016-mallivuoden matkailuautossa on korkealaatuiset 7-vyöhykkeiset EvoPoreHRC-patjat, myös nostovuoteessa. Lisävarusteiden puolella uutta on Dethleffsin toimittama Isofix-kiinnitys lasten turvaistuimelle. Trendiin saatavana ovat lisäksi asunto-osan alumiiniset hopeansävyiset ulkoseinät (valkoinen ohjaamo), nestekiertoinen Alde-lämmitys, uutena myös Truman tai Alden talvipaketti sekä yli 7 metrin pohjaratkaisuihin viides matkustajapaikka.

Lue lisää Dethleffs-uutuuksista

Hymerin Van - ovatko Vanit palaamassa?

Viime vuosikymmenen puolivälissä Van-tyyppisten autojen myynti kävi kuumana Suomessa. 2000-luvun loppupuolella myös valmistajien into väheni Vanien kehittämiseen. Nyt Hymer on uudistanut puoli-integroidun monikäyttöisen Van-mallinsa. Fiat ja AL-KO-kevytrakennealustalle rakennetun Hymer Vanin akseliväli on vain 3150 mm, minkä ansiosta 5,45 m pitkän auton kääntösäde on pieni. Kokonaispaino tämän luokan autossa on ensimmäistä kertaa alle 2 500 kg. Uudessa Hymer Vanissa on vakaa PUAL-korirakenne, jonka hyvä eristyskyky mahdollistaa auton käytön ympäri vuoden. Pienen koon ja kääntösäteen suoman ketteryytensä ansiosta Hymer Van sopii mainiosti myös kaupunkiajoon.

Tilasuunniteluun on panostettu. Lattiassa on upotettu säilytystila ja vetolaatikko istuinryhmän alla. Ne mahdollistavat matkatavaroiden ja isompienkin harrastusvälineiden kuljettamisen. Auton molemmilla puolilla on ovet takatalliin samoin kuin luukku asunto-osasta ja lisävarusteena takaseinään on saatavana lisätavaratilanluukku. Takatalliin pakatut tavarat ovatkin koko ajan helposti saatavilla.

Lue lisää uudesta Vanista

Bürstnerin Brevio - edelleen hiottu

Brevion suunnittelussa on lähdetty hieman erilaisille urille totutusta. Matkailuosan suunnittelussa on pyritty yhdistämään perinteisen matkailuauton ja retkeilyauton parhaat ominaisuudet. Vuoden 2016 mallistossa on matkailuauton eri käyttötarkoitukset ratkaistu uudenlaisella kalustesuunnittelulla sekä korkeussäädettävän vuoteen avulla. Uusi mekanismi mahdollistaa vuoteen portaattoman säädön. Osa kalusteista on irrotettavissa isompien tavaroiden kuljettamisen ajaksi. Vuoteen alle jää reilusti tavaratilaa jopa skootterin ja polkupyörien kuljettamiselle. Vaatekaappien valaistus, sähkökäyttöinen porras asunto-osan ovessa, kokonaan avautuva takaseinä ja optimoidut vuodekoot (esim. Brevio t 641 -mallissa 191 cm pitkä vuode) - kaikki ominaisuuksia, jotka tekevät uuden monipuoliseen käyttöön suunnitellun Brevion entistäkin houkuttelevammaksi. Breviota valmistetaan kuutena eri pohjaratkaisuna.

Bürstner Brevio on pituudeltaan kompakti: kokonaispituus 5,99 - 6,53 m, varustettuna isolla monikäyttöisellä tavaratilalla. Hinta alkaen 49.600 euroa.

Bürstnerin erikoismallit

Burstner Ixeo Time SummerBürstner 2016 –erikoismallit ovat perusmalleja paremmin varusteltuja ja niiden hinnat osuvat tämän hetken suosituimpaan hintaluokkaan 60.000 – 65.000 euroa. Eriksoismallit ovat Bürstner Nexxo time t 660 ja t 690 G sekä Ixeo time it 590 ja it 726G. Hopeanharmaan ohjaamon ovien kahvat on sävytetty ohjaamon värisiksi. Ulkoteippaukset ovat sporttisen raikkaat. LED-päiväajovalot ja 16” renkaat alumiinivanteilla lisäävät auton näyttävyyttä. Luonnonvaloa sisälle tuovat Midi-Heki –kattoluukku (ei it 590) ja ohjaamon kattoikkuna. Tehdasasennettu markiisi antaa varjoa ja suojaa sekä lisää tilaa viihtymiseen.

Sisällä ohjaamossa pilotti-istuimet on päällystetty tyylikkäällä vaalealla ja brodeeratulla Bürstner-logolla varustetulla nahkajäljitelmällä. Ohjaamon Remis-kaihdinverhot ja kojelaudan alumiinisomisteet nostavat varustelutasoa. Keittiössä kaasuliettä suojaa laadukas lasikansi, työtilaa on runsaasti ja iso 145-litrainen jääkaappipakastin on ergonomisesti sopivalla tasolla. Astioille ja elintarvikkeille on reilusti tilaa yläkaapeissa. Kuljettajaa hemmotellaan Navigaattorin sisältävällä multimediajärjestelmällä ja peruutuskameralla.

Lue lisää erikoismallien varusteista

Dethleffsiltä uusittu Trend-mallisto

Dethleffs Trend 2016

Dethleffs esittelee mallivuonna 2016 mallistonsa edullisimpaan luokkaan kuuluvan Trend-matkailuauton täysin uudistuneena. Trendin suunnittelussa on pureuduttu tärkeisiin yksityiskohtiin laadussa säästämättä. Uutta Dethleffsiltä on tämän hintaluokan matkailuautossa lisävarusteena saatava nostovuode, jonka korkeutta voidaan säätää sähköisesti ja portaattomasti. Täysin uutta Dethleffsilläkin on yhden aikuisen nostovuode Trend T 6757 –mallissa.

Puoli-integroidun Trend-matkailuauton pitkän käyttöiän varmistavat puuvapaa säänkestävä LifetimeSmart-lattiarakenne*, AirPlus-ilmankiertojärjestelmä kaapistojen takana ja vakiona toimitettava lasikuitukatto. Lisävarusteissa uutta on Dethleffsin toimittama Isofix-kiinnitys lasten turvaistuimelle. Trendiin saa asunto-osan alumiiniset hopeansävyiset ulkoseinät (valkoinen ohjaamo) ja nestekiertoisen Alde-lämmityksen, uutena myös Truman tai Alden talvipaketti sekä yli 7 metrin pohjaratkaisuihin viides matkustajapaikka.

Dethleffsin puoli-integroidun Trend-matkailuauton alkaen hinta on alle 55 000 euroa. Suomessa hintaan sisältyvät mm. ulkovalo, lannevyöt ja niskatuet menosuuntaan (alkovimallien 5. ja 6. matkustajapaikka) s ekä asunto-osan somistuspaketti.

Lue lisää Dethleffs Trend uutuuksista

Sunlightiin lisää varusteita

Sunlight 2016Mallivuonna 2016 Sunlightin tutut aktiiviseen matkailuun ja vuokrakäyttöön suunnitellut matkailuautot saavat täydennystä varustelun suhteen. Hyväksi koetut pohjaratkaisut säilyvät entisellään. Sunlightin perusvarustelua voi täydentää lisävarusteena saatavilla, kahdella uudella varustepaketilla. Alustan Comfort-pakettiin sisältyvät nahkaratti ja nahkainen vaihdekepin pää, kromikehykset mittaritaulussa, kojelaudan somisteet (Techno-Trim), LED-päiväajovalonauhat, musta etumaski ja mustat ajovalojen kehykset sekä 16”-alumiinivanteet. Yksittäisenä lisävarusteena tarjolla on 16”-peltivanteet.

Puoli-integroituihin saatava Active-paketti puolestaan pitää sisällään hopeanväriset asunto-osan ulkoseinät, sportive-teippauksen ja korkeat takavalopaneelin kulmakappaleet. Uusi liesituuletin on saatavissa myös A 68 ja A 70 –malleihin. Markiisin voi nyt myös tilata tehdaslisävarusteenai. Lämmityslaitteen käyttöpaneelin sijoittelua on parannettu ja mallista riippuen takavuoteen tikkaille löytyy pidike vaatekaapista.

Sunlight-matkailuautojen alkaen hinnat ovat 43 900 – 49 950 euroa.

Lue lisää Sunlight uutuuksista

Bürstnerilta uusittuja integroituja

Burstner Aviano 2016Bürstnerin uudistukset kohdistuvat kompaktiin Brevio-mallistoon, täysintegroituihin Aviano- ja Elegance-matkailuautoihin sekä täysin uudistettuun Ixeo-nostovuodemalliin. Uuden malliston tavoitteena on ollut kokonaisvaltaisesti miellyttävä lomakokemus uudessa matkailuautossa.

Läpi koko malliston Bürstner-matkailuauton katto ja alapohja ovat kes0tävää lasikuitua, mikä ei ainoastaan kevennä auton kokonaispainoa vaan antaa parasta mahdollista suojaa rakeita ja sään vaihteluita vastaan. Jäätymisen ehkäisemiseksi lämmitettävä vesisäiliöiden huoltopiste on keskitetty yhden lukittavan luukun taakse. Myös 230 V sähkön sisään syöttö on sijoitettu samaan yhteyteen.

Mallistokohtaisesti uudistusten helmiä ovat kompaktin Brevion uusi portaattomasti säädettävä nostovuodemekanismi ja esimerkiksi skootterin tai polkupyörien kuljetusta varten osittain irrotettavat kalusteet. Integroitu Aviano on täysin uusi vaihtoehto Bürstnerin mallistossa entistä kevyemmällä kokonaispainolla.

Tutustu Bürstnerin uutuuksiin

LMC 60-vuotisjuhlamalli

LMC Caravan juhlistaa tänä vuonna 60-vuotista toimintaansa. Juhlan kunniaksi valmistaja toi markkinoille kaksi erikoisvarusteltua matkailuautoa – erillisvuoteilla, joko isolla takatallilla tai takaosan ruhtinaallisella peseytymistilalla. Molemmat mallit ovat esillä syksyn Caravan-messuilla Lahdessa.”

Katso video juhlamallista

Käy tykkäämässä LMC:n Facebook-sivua – voit voittaa LMC-matkailuauton käyttöösi viikoksi!

Tälle sivulle päivitetään uusien mallien tietoja sitä mukaan, kun niitä julkaistaan maahantuojien toimesta.

Lisää kuvia alla olevassa kuvagalleriassa.
Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024