Matkailuvaunuja rekisteriin ennätyksellinen määrä!

Antti Siljamäki
4.6.2018
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Toukokuussa ensirekisteröitiin peräti 134 matkailuvaunua, joka on suurin määrä moneen vuoteen. Tehtaiden toimitukset Suomeen ovat painottuneet loppukevääseen Keski-Euroopan hyvän myynnin takia. Yhteensä matkailuajoneuvoa ensirekisteröitiin 332 kpl, joka on lähes 18 % viime vuoden ajankohtaa suurempi. Ensirekisteröinnit ovat edelleen tammi-toukokuun ajalta yli 11 % edellisvuotta suuremmat, kasvua 94 kpl. Matkailuajoneuvojen vuokraamojen valmistautuminen sesonkiin näkyy rekisteröintiluvuissa.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin toukokuussa 198 kpl, joka on jälleen paras myyntimäärä viimeisen neljän vuoden aikana. Kasvua edelliseen vuoteen 9 kpl (+5 %). Slovenialainen Adria on eniten myyty matkailuautomerkki, saksalainen Hobby toiseksi ja Sunlight kolmanneksi eniten myyty merkki.
Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-toukokuun ajalla lähes 30 %. 

Matkailuvaunumyynti oli ennätyksellinen

Matkailuvaunuja merkittiin toukokuussa rekisteriin peräti 41 kpl enemmän kuin huhtikuussa, kokonaismyynnin ollessa ennätykselliset 134 kpl. Toukokuun ennätyksen ansiosta alkuvuoden kokonaismyynti nousi 4,2 % plussalle. Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe. Matkailuajoneuvoalan liikkeet toimivat nyt kovan paineen alla, jotta asiakkaat pääsevät tyytyväisinä kesäloman viettoon uusilla ajoneuvoillaan.

”Liikkuvassa kodissa olet aina kotona!”

Lisätietoja:
Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry
puh. 050 365 8352
antti.siljamaki [ät] liikkuvakoti.fi

Yhteenveto 5/2018

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024