Matkailuvaunukauppa piristyi helmikuussa

Antti Siljamäki
1.3.2017
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Pitkään jatkunut matkailuvaunujen alavireinen myynti taittui helmikuussa, kun vaunuja myytiin reilut 5 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Ensirekisteröintien kokonaismäärä oli helmikuussa vajaat 3 % pienempi kuin vuotta aiemmin. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 100 kpl. Kuukausittaisiin rekisteröintimääriin vaikuttaa suuresti tehdastilausten toimitusajat.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin helmikuussa 62 kpl, jossa oli vähennystä edelliseen vuoteen 5 kpl. Tammi-helmikuun myynti on kuitenkin lähes 19 % edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria palasi takaisin eniten myydyksi matkailuautomerkiksi. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on pysynyt noin 15 %:ssa.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin 38 kpl, joka on 2 kpl enemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Kahden ensimmäisen kuukauden myynnin lasku hidastui selvästi hyvän helmikuun myynnin ansiosta.  

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena saksalainen LMC.

Alkuvuoden myyntilukujen valossa on lupa odottaa myynnillisesti positiivisia kuukausia myös jatkossa.

”Liikkuvakoti on siellä missä sinäkin!”

Lisätietoja:

Antti Siljamäki
Toiminnanjohtaja
Matkailuajoneuvotuojat ry

Matkailuajoneuvot yhteenveto
Matkailuautot
Matkailuvaunut

Artikkeliin liittyvät hakusanat: Rekisteröinnittilastot

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024