Niesmann+Bischoff vm. 2020

Toimitus
8.8.2019
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:
Niesmann+Bischoffille uusi vahva alku Suomessa

Erwin Hymer –konsernin lippulaivamerkki Niesmann+Bischoff tekee hienon ja ansaitun paluun Suomeen parin vuoden tauon jälkeen. Merkkiä edustaa Best-Caravan ja ensimmäiset esittelyautot ovat esillä Lahden Caravanmessuilla syyskuussa. Samalla Niesmann+Bischoff esittelee uuden mullistavan energiapaketin, joka pidentää riippumattomuutta ulkoisesta sähköstä jopa yhdeksään päivään.

Niesmann+Bischoffin juuret juontuvat aina 1950-luvun puoliväliin, jolloin se aloitti matkailuvaunukauppiaana. Vuonna 1981 yhtiö päätti aloittaa isojen matkailuautojen valmistamisen. Tänään se tunnetaan korkealaatuisista luksusluokan matkailuautoista ja se on segmentissään yksi Euroopan johtavista toimijoista. Niesmann+Bischoffin tuotevalikoimassa on kolme mallisarjaa: Smove, Arto ja Flair.

Puoli-integroitu Fiat-pohjainen Smove poikkeaa merkittävästi muista vastaavan kokoluokan autoista, sillä sen muotoiluun on panostettu merkittävästi. Linjat ovat kauniin sulavat ja Fiatin ohjaamoakin on muotoiltu niin paljon, että vaatii jopa hetken aikaa, että upeiden muotojen pohjalta alustavalmistajan keulan erottaa. Poikkeuksellinen muotoilu jatkuu auton sisällä kauniin kaarevina muotoina. Smoven, kuten muiden tuotteiden, sisustuksen asiakas voi valita useista vaihtoehdoista ja räätälöidä matkakotinsa täysin omaan makuunsa sopivaksi. Smovesta on neljä pohjaratkaisua pituusluokissa 7-7,4 metriä. Näistä kaksi on rakennettu poikittaisella takavuoteella ja kaksi erillisvuoteilla.

Niesmann+Bischoffin laajin mallivalikoima löytyy Arto-mallistosta. Tämä täysintegroitu Fiat-pohjainen mallisto tarjoaa peräti 18 pohjaratkaisua yksi- ja kaksiakselisina versioina pituushaarukassa 7,2-8,8 metriä. Lahdessa nähdään uusin pohjaratkaisu Arto 82E, jossa on vastakkain istuttava sohvaryhmä, erillisvuoteet ja merkille tyypillinen iso takatalli reilun kahdeksan metrin pituudessa.

Yhtiön lippulaivamalli Flair rakennetaan Ivecon takavetoiselle alustalle, jonka paino on parhaimmillaan C1-ajokorttiluokan yläpäässä eli 7,5 tonnissa. Pohjaratkaisuja on 10 pituusluokissa 8,3-9,3 metriä. Suomessa nähdään ensin 920EK, jossa on erillisvuoteet, iso, koko auton levyinen kylpyhuone, tilava keittiö ja edessä vastakkain istuttava sohvaryhmä.

Ensimmäiset esittely- ja messuajoneuvot Suomessa ovat erittäin kattavasti varusteltu, jotta Niesmann+Bischoffin ominaisuuksia voidaan esitellä laajasti loppukäyttäjille. Mutta premium-luokan matkailuautonkin voi varustella oman käyttötarpeen mukaan

Riippumattomuus huipussaan

Mallivuodelle 2020 Niesmann+Bischoff esittelee merkittävän teknisen uutuuden – Litium Energiapaketin (LEP). Se perustuu isommissa malleissa kolmeen 100 ampeeritunnin litiumakkuun, pilviselläkin säällä toimivaan 250 watin aurinkokennojärjestelmään (kaksinkertaistettavissa 500 wattiin) sekä 100 ampeerin kombilaturiin. Smove-mallissa akkuja on kaksi.

Litium energiapaketin ansiosta ajoneuvon riippumattomuus ulkoisesta virtalähteestä nousee jopa yhdeksään päivään normaalikulutuksessa. Etuna on myös minimijännitteen lasku suuremmallakin kuormituksella, akkujen nopea latautuminen korkean latausvirran ansiosta, niiden keston pidentyminen viisinkertaiseksi ja merkittävä keventyminen AMG-akkuihin verrattuna. Lisäksi katolle sijoitettavat aurinkopaneelit ovat jopa 80 % kevyempiä kuin aikaisemmat mallit ja kestävät myös kävelykuorman.

Energiamäärän seuraaminen on myös omissa käsissä, sillä älypuhelinsovellus kertoo käyttäjälle jatkuvasti ajantasaisen tilannetiedon  ja mahdollistaa eri toimintojen ohjauksen sekä käyttöjärjestelmän päivityksen tarvittaessa.

LEP tarjotaan aluksi erikoishintaan, jossa asiakkaan hintaetu on yli 5 700 euroa: Flairiin ja Artoon nettohinnaksi jää 9 370 euroa ja pienempään Smoveen 6 920 euroa. LEP esitellään Lahden Caravanmessuilla esillä olevissa Arto- ja Flair -malleissa.

>>www.niesmann-bischoff.com

 Lisätietoja:

Petra Samppa
Erwin Hymer Group Suomi Oy
">
puh. 050 382 0530

Tommi Myllärinen
Best-Caravan Oy
Niesmann+Bischoff-vastaava
">
puh. 040 350 0553

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024