Oopperalaulaja Mika Pohjonen aloittaa Carado-matkailuautojen myynnin

Toimitus
5.2.2021
JAA TÄMÄ ARTIKKELI:

Lahtelainen, Mika Pohjosen omistama Mikan Matkailuauto aloittaa Caradon merkkiedustajana mallivuoden 2022 alusta eli ensi kesänä.

Carado kuuluu saksalaiseen Erwin Hymer Group -konserniin. Merkin matkailuautot valmistetaan yhdessä maailman suurimmista matkailuautotehtaista Saksan Neustadtissa. Suomessa Caradoa on myyty merkin perustamisesta alkaen ja tuleva mallivuosi on sen 15. tuotantokausi.

Caradon maahantuontikenttään ja myyntipisteiden alueelliseen saavutettavuuteen Mikan Matkailuauto sopii mainiosti

– Caradolla on Suomessa nyt kolme maahantuojaa, joilla on yhteensä 11 myyntipistettä, mutta Lahdessa edustusta ei ole ollut. Päijät-Häme kaikkiaan muodostaa merkittävän talousalueen myös matkailuautojen myynnin suhteen, sanoo Caradon merkkivastaava Vesa Riihinen

Tangokuninkaasta monialayrittäjäksi

Vuoden 1992 tangokuningas ja oopperalaulaja Mika Pohjonen on toiminut esiintyvän taiteilijan uransa rinnalla matkailuautovuokraajana nyt 10 vuotta. Pohjonen on nykyään monialayrittäjä: vuonna 2017 hän aloitti henkilöautomyynnin keskittyen vähäpäästöisten kaasu- ja sähköhenkilöautojen tuontiin, kauppaan ja huoltoon ja viime vuonna Pohjonen osti erilaisia elämyksiä tarjoavan vartiolaiva Koskelon, joka koristaa Lahden satamaa. Nyt on vuorossa laajennus uusien matkailuautojen myyntiin. Yhtiön liikevaihto on reilut kolme miljoonaa euroa.

Mika Pohjonen perustaa Mikan Matkailuauton rinnalle Lahden Carado -aputoiminimen, joka korostaa sekä paikallisuutta että merkkiä. Toki matkailuautoja myydään nykykäytännön mukaan ympäri maata ja myös vuokraajat ovat tulleet laajalta alueelta.

– Olen vuosien aikana havainnut merkittävää uusien matkailuautojen ostopotentiaalia vuokrausasiakaskunnassamme. Monet vuokraavat matkailuauton hankkiakseen kokemusta siitä, millainen oman auton tulisi olla ja toiset taas innostuvat hankkimaan oman matkakodin kiinnostuttuaan ensin vuokraamisesta. Vuokraus on todella luonteva silta oman auton hankintaan, Mika Pohjonen sanoo.

Hän uskoo kovassa kasvussa olevan kotimaanmatkailun tuovan paljon potentiaalisia Carado-asiakkaita Lahteen, niin yksityispuolelta kuin myös maassa toimivien matkailuautoja vuokraavien pienyrittäjien taholta.

– Laadukkaat autot ja vuosien asiantuntemus ja kokemus matkailuautojen parissa auttaa meitä tukemaan asiakkaita oikean auton valinnassa ja ostopäätöksen tekemisessä, Pohjonen toteaa.

Kokonaisvaltainen palvelukonsepti

Lahden Carado tulee tarjoamaan alusta alkaen kokonaisvaltaisen palvelukonseptin, johon kuuluvat myynnin ja vuokrauksen lisäksi myös ajoneuvojen huolto, kunnossapito ja talvisäilytyspalvelut.

– Meillä on autoliiketoiminnan kautta vuosien kokemus autohuollosta ja pitkä ja laaja-alainen kokemus asuntoautojen ylläpidosta omassa vuokrauskäytössä. Se on usein varsin kuormittavaa ja tässä on myös yksi syy siihen, että halusin sekä myytäväksi että vuokratarjontaan juuri Caradon. Tunnemme merkin ja tiedämme sen ylivoimaisen laadun ja kestävyyden, Pohjonen sanoo.

Uuden edustuksen myötä uusiutuu myös Mikan Matkailuauton oman vuokrakalusto.

– Lisäämme omien vuokra-autojen määrää viime kesään nähden ja jatkossa kalusto uusiutuu entistä nopeammin, kun uusia ajoneuvoja Caradon tehtaalla saadaan

Tiedote 4.2.2021

Lisätietoja:

Mikan Matkailuauto/Lahden Carado
Mika Pohjonen, / puh. 0400 371 573

Erwin Hymer Group Suomi Oy
Vesa Riihinen, / puh. 040 761 5155

Kuvassa Caradon mallivuoden 2021 uutuus, Carado T459 monipuolisella Clever+ -varustepaketilla

Erwin Hymer Group

Erwin Hymer Group on osa amerikkalaista Thor Industries –konsernia, joka on maailman johtava matkailuajoneuvojen valmistaja. Konserni työllistää maailmanlaajuisesti yli 22 000 työntekijää. Erwin Hymer Groupiin kuuluu lukuisia matkailuauto- ja matkailuvaunuvalmistajia sekä alan tarvikemyyntiä, ajoneuvovuokrausta ja rahoituspalveluja tarjoavia yrityksiä. Konserniin kuuluvat matkailuajoneuvomerkit Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, Eriba, Etrusco, Hymer, Niesmann+Bischoff, Laika, LMC, Roadtrek, Sunlight and Xplore, matkailuajoneuvovuokraamot McRent ja rent easy, ja alustatekniikkaan erikoistunut Goldschmitt, tarviketoimittaja Movera ja matkailuportaali freeontour.

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024