Sunlight matkailuautot 2019

Antti Siljamäki
12.9.2018

Saksalaisvalmistaja Sunlightin mallivuoden 2019 kohokohta on kokonaan uusi edullinen retkeilyautomallisto ja sen lisäksi myyntiin tulee valmiiksi varusteltu erikoismalli.

Muiden matkailuautojen osalta valmistaja keskittyy hyväksi koettujen ratkaisujen parantamiseen sekä tarjoaa integroitujen sarjaan kolmannen pohjaratkaisun.

Retkeilyautojen voimakkaasti kasvavassa segmentissä Sunlight tekee uuden aluevaltauksen. Kuluneen kesän aikana aloitti toimintansa Etelä-Saksan Isnyssä täysin uusi retkeilyautotehdas, joka valmistaa jopa 8000 ajoneuvoa vuodessa. Sunlightin uusi Cliff-retkeilyauton edullisempi versio tulee juuri tästä tuotantolaitoksesta. Suurtuotannon edut näkyvät ennen kaikkea asiakkaan kukkarossa: nyt uuden 130-hevosvoimaisen retkeilyauton saa todella edullisesti, 41 700 eurolla.

Parannetun rakennekonseptinsa ansiosta kevyet kalustemateriaalit, ergonominen työskentelykorkeus keittiössä ja uusi kangasväri "Sandbar" tarjoavat luokkaansa todella modernin monikäyttöauton. Lukuisat kätevät uudet innovaatiot täydentävät Sunlight-fanien vaatimuksia ja tarjoavat lisää aktiivisuutta aktiivisille ihmisille, nuorille perheille ja seikkailunhaluisille maailmankiertäjille.

Mallistossa on neljä pohjaratkaisua 5,41-6,36 metrin pituusluokissa. Tarjolla on vaihtoehtoja kompaktista poikittaisvuodemallista aina pitkään pitkittäisvuodemalliin. Näiden välissä on myös esimerkiksi nelihenkisen perheen kuusimetrinen tuplakerrosvuoteilla varustettu erikoisuus.

Uusien Cliff-mallien lisäksi Sunlight tarjoaa myös erikoismallin, jossa on käytännössä kaikki retkeilyautoon vaadittavat varusteet. Auto tulee myyntiin Cliff Special Edition -nimellä ja siitä on saatavana vain yksi, mutta sitäkin pirteämpi värivaihtoehto; Tizianon punainen. Alumiinivanteineen Cliff Special Edition muistuttaa ulkoisesti sporttista urheiluautoa, jonka sisällä on täysin valmiiksi varusteltu koti. Ison varustepaketin asiakasetu on miltei 10 000 euroa. Näin ollen vajaan 53 000 euron hintaan saa täysin valmiin huippuvarustellun retkeilyauton.

Uusi integroitu I 69 S

Myös puoli-integroituihin, integroituihin ja alkovimalleihin tulee lukuisia innovaatioita, päivityksiä ja parannuksia. Pohjaratkaisuissa uutuus on saarekevuoteellinen integroitu I 69 S, jonka kokonaispituus on 699 cm. Viime vuonna markkinoille tulleet Sunlightin integroidut I 69 L ja I 68 saavat siis jatkoa ja mallisto monipuolistuu.

Sunlightin integroidut mallit ovat luokassaan todella kilpailukykyisiä – niissä on keskiössä Erwin Hymer konsernin omistaman Capronin tehtaan erittäin korkea laatu yhdistettynä Sunlightin raikkaaseen ilmeeseen ja kilpailukykyiseen hintaan. Integroidun Sunlightin saa nyt reilulla 62 000 eurolla, hinnalla joka todella hakee markkinoilta vertaistaan.

Kaikki Sunlightin matkailuautot saavat uudelle mallivuodelle myös raikkaammat sisäpinnat, kun beigen sävyinen pinta muuttuu raikkaan valkoiseksi. Eteiset on puoli-integroiduissa ja integroiduissa malleissa uusittu ja niissä tulijaa tervehtii muun muassa näyttävämpi peili, uudet vaatekoukut ja epäsuora led-valaistus. Hienostunut yksityiskohta on myös istuinryhmän selkänojan muuttuminen vahvemmaksi ja se on varustettu led-valaistuksella. Useimmissa Sunlight-malleissa myös asuinosan keskusyksikkö on sijoitettu helpommin käytettävään paikkaan jääkaapin yläpuolelle.

Lisätietoja:

Pilvi Uoti-Briganti
Merkkivastaava
pilvi.uoti-briganti [ät] dethleffs.fi
0400-314 575

Artikkeliin liittyvät hakusanat: asuntoautomatkailuautoSunlight

Copyright © Matkailuajoneuvotuojat ry 2024